Kjapp og enkel mat, når sultne mager skriker etter mat – og det fort! Risoni er pasta utkledt som ris, og fås i velassorterte dagligvareforretninger og i innvandrerforretninger. Får du ikke tak i risoni kan du benytte annen pasta, men da må du øke mengden noe. Til to store og en liten trenger du omtrent:

3 dl risoni
6 dl grønnsaksbuljong
1 rød paprika, i små terninger
1 rødløk, i små terninger
1-2 fedd hvitløk, finhakket
2-3 vårløk, i tynne skiver
1/3 squash, i små terninger
8-10 cherrytomater, delt i to
ca 100 gram parmaskinke i tynne strimler
basilikum, finhakket
rucculasalat
nykvernet pepper
(salt)
pesto (rød eller grønn)
parmesan, i flak
brød

Kok risonien i grønnsaksbuljongen, til den blir al dente. Hell av eventuelt restvann.

Surr løk, paprika, hvitløk, squash og vårløk i litt olje til løken er blank og myk og paprikaen passe stekt. Tilsett cherrytomatene og skinken mot slutten og la det bli gjennomvarmt. Vend sammen den ferdigkokte risonien, rucculasalaten og basilikumen. Smak til med nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt.

Serveres med en klatt pesto (eller mer) og parmesan i flak, sammen med godt brød.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Tusen takk for tips til lekker mat.Har ennå ikke spist middag,og kjente jeg ble ekstra sulten ved å se dette bilde.Hilsen fra Mimmi-Leone

  2. Oi, nå blei jeg fysen og nesten litt sulten. Denne skal jeg lage i nærmeste framtid. Jeg har følgt med på bloggen din en stund nå, den er jo bare så lekker! Utrulig fine bilder og mange spennende oppskrifter. Blei så inspirert faktisk at jeg startet min egen blogg. Håper du har lyst til å titte innom. 🙂 Hilsen Kjersti

  3. Så utrolig mange fine innlegg du har!! Har printet ut oppskrift nå, og gleder meg til middag i morgen.Tusen takk :).kommer til å fortsette å følge bloggen din, den er super!

  4. Denne retten falt i smak for alle fra 14 mnd til 60 år 🙂 Fant ikke risoni, så lagde den med små, fullkorns pastaskruer. Funket veldig bra. nam:)

    1. Så bra at den falt i smak hos både store og små. Risoni er jo pasta, så helt greit å bytte den ut med annen pasta.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste