Hamburgere er enkel og velsmakende sommermat. Tilbehøret kan varieres etter smak og hva du har av tilgjengelige råvarer. En slager hos både store og små! Til 3 trenger du omtrent:

Chiliburger
500 gram karbonadedeig
ca 2 fedd hvitløk, finhakket
ca 1/4 rød chili, finhakket
salt og pepper
Salsa
tomater, i små terninger
soltørkede tomater, i små terninger
rød chili, i små terninger
rødløk, i små terninger
sorte oliven, i små terninger
olivenolje
friske krydderurter, finhakket
salt og pepper
Ovnsbakte potetstaver
poteter, i staver
olivenolje
salt
nykvernet sort pepper
Chilikrem
matyoghurt eller creme fraiche
hvitløk, finhakket
chili, finhakket
salt og pepper
Hamburgerbrød/godt brød (kan sløyfes)
Sett stekovnen på maksimal temperatur. Skyll potetene (eventuelt skrell de hvis skallet er tykt), tørk med kjøkkenpapir og skjær de i jevne staver. Legg potetene i et ildfast fat og ringle over olivenolje og krydre med salt og pepper. Semk temperaturen til 225 grader og stek potetene til de er møre og har fått litt farge, etter ca 20-30 minutter.

Skjær opp ingrediensene til salsaen og rør det hele lett sammen. Tilsett litt olivenolje og smak til med salt, pepper og friske krydderurter.

Elt sammen ingrediensene til chiliburgerne med hendene og form tre hamburgere. Stekes ved sterk varme ca 2 minutter på hver side, til du har fått en fin og brun overflate. La burgerne surre på lav varme noen minutter på hver side slik at de blir passe stekt. Hamburgerne er etter min mening best når de er svakt rosa inni.

Rør sammen ingrediensene til chilikremen. Smak til.

Anrett måltidet på tallerkener og server umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette så kjempegodt ut! Skal prøves, siden jeg elsker å gå på handletur på feriestedets slakterbutikk – og han har super karbonadedeig. (Jeg elsker gammeldagse slakterbutikker!)

  2. Denne står helt klart på menyen i løpet av helga!! Har du forresten prøvd å forvarme ovnen på max varme før du setter potetene inni, for så å skru ned til 220. Da blir de litt sprøere har jeg inntrykk av. Hei hopp og takk for supermatblogg!

  3. Dette var veldig, veldig godt!! Chilikremen og salsaen var en fantastisk smakskombinasjon. Frister allerede til gjentakelse. Takk for at du deler oppskrifter med oss:-)

  4. Laget chiliburger og vanlig burger til middag i dag.Dei var kjempe gode,neste gang vil vi berre ha chiliburger,sa mann og barn 🙂 Det var knall godt.

  5. Dette var knallgodt!!!! Veldig moro å lage alt fra bunnen av selv, fikk skikkelig restaurantpreg på det 🙂 Burgerbrødene var like gode dagen etterpå, vi hadde de til frokost med eggerøre.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste