Hvis du liker torsk kan det hende dette blir din nye favoritt. Kombinasjonen av spinat og fetaost er nydelig, og smaker spesielt godt til torsk. En rask, enkel og smakfull rett, rett og slett! Til 3 trenger du omtrent:

*
ca 500 gram torskefilet, i porsjonsstykker
ca 200 gram frisk spinat
1 rødløk, i tynne båter
ca 10 cherrytomater, delt i to
ca 100 gram fetaost, i terninger
saften av 1/2 sitron
olivenolje
salt og nykvernet pepper
*

Rens og vask spinaten. Nærmere beskrivelse av stell og tilberedning av spinat finner du her. Fres løken raskt i stekepannen i litt olje, til den blir blank og myk. Tilsett spinaten og la den surre med (på lav varme), til den såvidt begynner å falle sammen. Legg spinat og løk i et smurt ildfast fat og fordel fetaosten og cherrytomatene over, og legg deretter fiskestykkene oppå. Press ca 1/2 sitron over og ringle over litt olivenolje. Krydre med salt og pepper.

Bakes i ovnen ved ca 200 grader i ca 15 minutter, eller til torsken er ferdig og faller fra hverandre.

Serveres umiddelbart, for eksempel med nykokt ris til.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Takk for maten 🙂 Laget denne retten på torsdag, og det smakte utrolig godt! Kommer garantert til å lage dette igjen 🙂

  2. Du er en knupp, er innom siden din hver dag!! Hvordan er det å bruke lime istendenfor sitron på fisk? Er veldig glad i lime..

  3. Torsk med feta ost, spinat og cherry tomater, var utrolig godt. Det ble en del juice i fatet og det kan reduseres til en suas om man onsker!!! Skal absolutt lage dette igjen, Hilsen fra Boise, Idaho, USA

  4. Takk for tilbakemeldinger! Denne retten har jeg fått utolig mange gode tilbakemeldinger på og er en av de mest populære fiskerettene på matbloggen. Og kanskje kommer den mellom to permer snart også?! Trine 😉

  5. Dette ser utrolig godt ut, i morgen er det ut og handle ingredienser! Super side du har, og flott at du har såpass mange fiskeoppskrifter. Kom gjerne med enda flere… Tusen takk 🙂

  6. Tuuuusen takk for en nydelig oppskrift! 2 voksne og 2 barn eeelsket den – vi ble gode og mette – takk for at du publiserer saa fantastisk godt beskrevet oppskrifter – og lykke til med de spennende planene om å samle oppskriftene mellom to permer! Du er litt av et arbeidsjern! jiippii & vi gleder oss!

  7. Hei!
    Denne retten lagde jeg til middag i dag,og den var kjempegod. Jeg hadde sorte oliven oppi også,og syntes det passet veldig bra. Til dessert ble det sjokoladeknuter laget tidligere i uken.
    God helg:-)

    Hilsen Camilla

  8. Hei. Jeg liker ikke tomatskall i varme retter så jeg bytta ut cherrytomatene med tørka tomater i strimler. Og når jeg jeg skulle begynne så visste det deg at vi var tomme for feta-ost, så jeg heiv oppi ca 10 svarte oliven delt i to istedet. Ifølge kona mi var det kjempegodt 🙂

  9. Hei,
    denne retten ser fristende ut. Tenker å prøve den i morgen til middag. Kan jeg bruke frosne torskestykker? Er det da samme steketid, og bør stykkene tine litt først?

    1. I mine oppskrifter kan du alltid gå ut ifra at jeg benytter ferske/opptinte råvarer, med mindre annet er angitt. Du må derfor tine torsken først. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste