Basilikumpesto
Å lage pestoen selv er egentlig veldig raskt gjort, og smaker så uendelig mye bedre enn bortekjøpt pesto…
Å lage pestoen selv er egentlig veldig raskt gjort, og smaker så uendelig mye bedre enn bortekjøpt pesto…
Det skal ikke mye til for å gjøre «vanlig» pålegg litt mer spennende. Hva med å lage et Dagobertsmørbrød?
Et godt tilbehør til grillmaten…
Denne enkle, men likevel velsmakende varianten av laksesmørbrød, fikk min kjære og jeg servert ved en uterestaurant i en park ved Louvre for noen år siden…
Å være matblogger har helt klart noen fordeler. Som for eksempel at jeg fra tid til annen mottar invitasjoner til ulike arrangementer knyttet til mat og/eller vin.
Biff må slett ikke alltid serveres sammen med fløtegratinerte poteter og bearnaisesaus. Hva med å prøve en sandwich?!
Med denne tomatsuppen på middagdsbordet, blir det en aldri så liten fest i hverdagen. Den tar bare et par minutter mer å lage, men smaker hundretusen ganger bedre enn posevarianten.
Dette er en søt og sprø sak, som smelter på tungen, og er absolutt verdt å prøve. Kjempegodt til kaffe eller en espresso, og godt tilbehør til ulike desserter!
Dampovn er faktisk veldig egnet å tilberede risotto i, siden en slipper å spe inn all kraften for hånd. Dermed gjør risottoen seg selv, nesten! Denne velsmakende oppskriften kan også fint lages uten dampovn, og jeg har derfor angitt fremgangsmåte for både med og uten dampovn.
Denne retten koste vi oss med på 17. mai, med små og store barn til stede. Nye og spennende smaker og kombinasjoner.
En enkel og god potet- og grønnsaksrett som smaker godt til all slags grillmat. Hva du putter i den kan du variere etter smak, sesong og hva du har i kjøleskapet.
For en tid tilbake spurte en av mine lesere om jeg kan legge ut oppskrift på en kyllingpai. Her kommer det omsider en variant, med kylling og middelhavsgrønnsaker, som kan varieres etter smak og hva som befinner seg i kjøleskapet.
En kjapp kyllingrett som passer seg selv i ovnen, og som det tar under en halvtime å lage.
Det enkle er ofte det beste. Fort gjort er det også.
Tradisjonen tro blir det også i år servert 17. mai kake hjemme hos oss. Begge jentene med følge og familie setter kursen hjemover på 17. mai formiddag, for å holde en kjær kaketradisjon i hevd…
Har du ikke menyen til 17. mai klar, kan du kanskje forsøke denne?
Hva med å servere kyllingfileten sammen med litt gulrotpurè? Kjempegodt og faktisk ganske raskt gjort.
Det går mot vår og varmere dager. Mere tid tilbringes ute og etterhvert nytes flere av dagens måltid ute på terrassen hvis været tillater det…
Det nye kjøkkenet er stort sett på plass, men det blir dessverre ikke mye tid til kreativ matlaging. Det er mye som skal ryddes på plass, kjøres bort og vaskes bort. I tillegg skal det oljes og lakkes og vokses. I tillegg har vi en febersyk liten en som bare vil sitte på fanget. Men, på søndag … Continued
Etter halvannen uke uten kjøkken på kjøkkenet, men med et utrolig upraktisk «midlertidig kjøkken» fordelt over stue, kontor, bad og terrrasse – og med spiseplass i sofakroken, begynner vi nå å se en ende på kjøkkenprosessen.
Kyllingrullade er velsmakende, spennende og dekorativ mat. Som tilbehør kan du servere en lun potetsalat med soltørket tomat og kapers, samt en nydelig urtesaus…
Hverdagsmat, ferdig på 1 – 2 – 3! Godt er det også!
Jeg blir ofte spurt om fra hvor jeg henter inspirasjon til oppskrifter og slikt. Jeg får inspirasjon overalt, enten det er råvarer jeg finner i butikken, programmer jeg ser på tv, mat jeg får servert hos venner eller ute på kafe/restaurant, eller …
Fruktsalat er utrolig enkelt å lage, selv uten kjøkken, og så smaker det jo så friskt og godt. Vi har sjelden dessert i hverdagen, men hvis vi har det er det frukt i en eller annene forkledning.
Her kommer en kyllingoppskrift som vi koste oss med sist helg, og som passer både til hverdag og fest.
Pastaskjell i ulike varianter har blitt veldig populære hjemme hos oss. Her kommer en ny variant, en typisk italiensk en med ricotta og spinat, med en utrolig god tomat- og paprikaragu til. Anbefales!
Det finnes et utall oppskrifter og metoder for å lage sjokolademousse. Her kommer en variant hvor du visper opp kremen rett før servering.
Pasta er god og enkel hverdagsmat. Med spicy kjøttboller får du litt ekstra fres på pastamåltidet, hvis du ønsker det.
Denne kjøttretten er enkel, men likevel velsmakende. Sennep og cognac i sausen er en spennende og litt annerledes vri. Hvis du ønsker en litt lettere saus kan du for eksempel lage balsamicosjy istedet.
For en stund siden hadde vi barselgruppe hjemme hos oss med glade og viltre smårollinger og mammaene deres. Siden det var ulike behov som skulle ivaretas laget jeg en stor porsjon med søt gjærbakst…
På freddan er det ofte pizza som gjelder. Prøv pizzamel i bunnen, og du får garantert en mye bedre og crispy pizzabunn. Gode, rene italienske smaker oppå setter en ekstra spiss på dette måltidet.
Fisk er egentlig utrolig enkel mat å lage når du har det travelt. Denne retten gjør du ferdig på ca 20-25 minutter.
En kjapp, velsmakende og sunn hverdagsrett…
Ja nå er drømmekjøkkenet endelig bestilt! Vi har hatt noen runder og ekstrarunder med den blide og tålmodige kjøkkenkonsulenten Linda ved Norema Skårer, og nå er det ubønnhørlig slutt på å endre på noe som helst, nå blir det som det blir!
Laks er raskt å tilberede og står ofte på menyen hjemme hos oss på søndager. Da har vi gjerne vært ute på tur, eller har prosjekter på gang i hus, hytte eller hage, og ønsker ikke å bruke så alt for mye tid på matlaging…
Etter en hektisk arbeidsuke er vi alltid to som ønsker å sove litt lenge i helgene, men det er sjelden noen melder seg frivillig til å stå opp først. I dag var det imidlertid litt annerledes….
Gulrotkake slår alltid an, og Gulrotkake à la R.O.O.M er en av mine favoritter, og en favoritt hos mange av leserne mine. Som en variasjon laget jeg muffins av (nesten) samme røre denne gangen, med et par små endringer underveis…
Brioche er et lite frokostbrød eller en bolle bakt på hvete med sukker, mykt smør og masse egg. Brioche kan varieres, enten i en «plain» utgave i selskap med ost eller syltetøy. Eller …
Pølser er som tidligere nevnt ikke min sterkeste side. Men en sjelden gang serverer jeg likevel pølser her hjemme, og da som regel godt kamuflert i ulike grønnsaker.
Her kommer oppskrift på en enkel, men utrolig velsmakende couscous-salat, som kan benyttes til både fisk og kylling, eller som en liten smårett. Anbefales!
Har du ismaskin kan du trylle frem de herligste sorbeter på kort tid. Appelsinsorbet er en av mine favoritter, og blir aller best om du presser appelsinene selv.
Her kommer oppskrift på en enkel og god kyllingrett, med italienske aner.