Her er kjøkkenprosessen godt i gang. Det gamle kjøkkenet er nå fjernet og «snekkersvigersønnen» er i gang med å legge plater på veggene, mens «elektrikersvigersønnen» jobber hakk i hæl – slik at vi får skjult mest mulig av det elektriske. I kveld skal min kjære og jeg gå løs på skjøtene på gipsplatene på «fondveggen» med sparkel og godt humør. Vi regner med at gulvet skal være på plass i løpet av helgen og at veggene skal være klare for maling. Om en uke regner vi med at det meste skal være på plass, så drømmekjøkkenet er nå innen rekkevidde.

Matstellet er det naturlig nok så som så med, det går stort sett i ferdigmat servert på papptallerkener i sofakroken. Vesle Mathias er opptatt av at kjøkkenet er «ødlakt» og ga ellers klar melding da jeg serverte barnemat fra glass forleden – «ikke god» kom det momentant da.

I mellomtiden kan jeg by dere på en kyllingoppskrift som vi koste oss med sist helg, og som passer både til hverdag og fest. Til to trenger du omtrent:

Kyllingen
2 kyllingbryst (gjerne Landkylling)
litt mozzarellaost, i skiver
2 skiver parmaskinke
4 soltørkede tomater
1/2 sitron, saften
frisk basilikum
Røstipotetene
8-10 poteter, revet
1 liten rødløk, revet
ca 3 ss smeltet smør
salt og nykvernet pepper
smør til steking

Tomatconcassè

2 store tomater
3 ss olivenolje
1 sjalottløk, finhakket
noen sorte oliven, i biter (kan sløyfes)
1 ss basilikum, finhakket
salt og nykvernet pepper
Garnityr
Rucculasalat
Basilikum
God olivenolje
Balsamicosirup
Pinjekjerner, ristet

 

Fylt landkylling med soltørkede tomater, mozzarella, parmaskinke og basilikum
Lag en stor lomme midt i kyllingfileten og gni kjøttet innvendig med olje, salt og pepper. Fyll lommen med soltørkede tomater og mozzarella eller annen ost. Skvis over litt sitron. Løft opp skinnet og fordel basilikumbladene under skinnet. Pensle skinnet med olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg en skive parmaskinke på hver filet og legg fileten i et smurt ildfast fat med skjøten ned. Stekes ved ca 180°C i ca 25-30 min, eller til fileten er ferdig stek. La fileten hvile minst 5 minutter før servering.

Tomatconcassè
Del tomatene i fire båter. Ta ut innmaten. Del i små terninger. Bland tomat, sjalottløk, oliven og olivenolje. Smak til med krydder.

Røsti med rødløk
Skrell potetene og løken, og riv de på et rivjern eller bruk en food-prosessor med rivjernsfunksjon. Legg potetmassen i et rent kjøkkenhåndkle og vri ut mest mulig av væsken. Bland deretter potetmassen med smeltet smør, salt og pepper. Hell massen i en varm stekepanne (med smør) og trykk den flatt utover slik at hele pannen dekkes. Alternativt kan du lage «pletter» for eksempel ved bruk av en ring eller lignende (eller på «frihånd»).

Når potetene har fått en fin brunfarge på undersiden snur du røstien. Har du fylt hele pannen kan du benytte en tallerken. Stek ferdig på den andre siden også – i sånn ca 10 minutter eller mer. Pass på at den gylden og fin på begge sider, og gjennomstekt inni. Har du stekt røstien i hele pannen kan du dele den opp i snipper, eller server plettene slik de er.

Anretning
Bland ruccula og hele basilikumblader og vend inn litt god olivenolje.

Begynn med røstien og legg litt salat oppå. Legg kyllingen oppå (gjerne oppdelt i skiver) og server tomatconcasseèn og litt balsamicosirup ved siden av. Strø gjerne noen ristede pinjekjerner over før servering.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette så veldig godt ut. Har brukt bolleoppskriften din. Takk, har aldri fått til så fine boller før jeg. De smakte jo himmelsk!!

  2. Kom tilfeldigvis over bloggen din og må bare si tusen takk for utrolig mange bra oppskrifter. Her skal jeg virkelig grave meg ned en kveld :-)Laget denne retten her i dag og den ble applaudert av store og små 🙂 Hadde aldri smakt røstipoteter før.. Yum yum! Takk igjen, fortsett det fantastiske arbeidet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste