I denne fargerike, smakfulle og næringsrike gryta møter deilige grønnsaker spennende krydder som garam masala, gurkemeie og chili. Resultatet er en mettende og smakfull currygryte som du gjerne kan invitere gjester på. Prøv den du også!

Ingredienser

GRYTERETTEN

1 gul løk , i små terninger
nøytral olje til steking
4 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket
1 ss ingefær , finrevet
1 1/2 ss garam masala
1 ss gurkemeie
1/2 ts chilipulver
2 ss tomatpuré
4 dl grønnsakkraft eller utblandet fond/buljong
2 1/2 dl kokosmelk
1 dl eplejuice
500 g gulrot , i små biter
2 poteter , i små briter
1 eple , i små biter
1/2 lime , saften
salt og pepper
200 g brokkolini eller brokkoli, i buketter
frisk koriander (kan sløyfes)

TILBEHØR

4 porsjoner nan , ris eller annet tilbehør
4 ss gresk yoghurt , rømme el.
cashewnøtter

SLIK GJØR DU

Curry med gulrot, eple og brokkolini

Skjær opp alle grønnsakene og eplet som angitt. Finn frem en vid gryte eller stekepanne med høye kanter og stek løken i litt nøytral olje til den er blank og myk. La hvitløk, chili og ingefær steke med det siste minuttet. Tilsett deretter krydder og tomatpuré, rør godt sammen og la det surre i ca. 1 minutt før du tilsetter grønnsakskraft, kokosmelk, eplejuice, gulrøtter, poteter og eple. La det stå å koke uten lokk til grønnsakene er nesten møre, etter ca. 15 minutter. Smak til med limesaft, salt og pepper, og eventuelt litt mer av de øvrige krydderne.

Curry med gulrot, eple og brokkolini

Skjær brokkolinien i mindre biter og tilsett i gryta. La det trekke i ytterligere 4-5 minutter, til brokkolinien er passe mør.

Serveres umiddelbart med ønsket tilbehør, som for eksempel gresk yoghurt, nan og/eller ris eller couscous. Grovt hakkede cashewnøtter smaker også godt som tilbehør.

Curry med gulrot, eple og brokkolini

TIPS

  • Dersom du vil at retten skal mette litt mer kan du tilsette ferdig kokte kikerter eller linser.
  • Kylling smaker også godt i denne curryen. Bytt gjerne ut grønnsakkraften med kyllingkraft (eller utblandet fond/buljong).

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Er det noen som har testet å lage denne eller tilsvarende retter med fløte i stedet for kokosmelk?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste