Her kommer en ny kyllingfavoritt - gratinerte kyllinglår i en deilig sennepsaus som er smaksatt med litt honning og finrevet sitronskall, servert med ovnsbakte småpoteter og aspargesbønner. Enkelt, kjapt (mens den koser seg i ovnen kan du gjøre andre ting) og veldig, veldig godt!

Ingredienser

KYLLING & SAUS

4 kyllinglår (ca. 1 kg)
salt og pepper
nøytral olje til steking
1 gul løk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , finhakket
2 1/2 dl kyllingkraft eller utblandet fond/buljong
1 1/2 dl kremfløte
1 1/2 ss grov sennep (ca.)
1 1/2 ss dijonsennep (ca.)
1-2 ts hvitvinseddik
1 ts flytende honning eller sukker
1/2-1 sitron (økologisk), finrevet skall
maisenna utrørt i litt vann (evt.)

TILBEHØR

4 porsjoner småpoteter
olivenolje
flaksalt
300 g aspargesbønner
1/2 sitron , i båter
frisk persille , grovt hakket

SLIK GJØR DU

KYLLING I FRANSK SENNEPSAUS

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Finn frem en stekepanne som er ca. 28 cm i diameter og som tåler å stå i stekeovnen, hvis du har det. Hvis ikke kan du bruke en ildfast form med omtrent samme mål. I tillegg trenger du en ildfast form til potetene, som får plass i stekeovnen sammen med stekepannen/formen din.

Vask og eventuell skrell potetene og ha dem i den ildfaste formen. Del dem i 2 eller i båter hvis potetene er store. Drypp over litt olivenolje og krydre med flaksalt. Skjær også opp løk og hvitløk som angitt.

Del kyllinglårene i to, i leddet mellom overlåret og «kyllingklubben». Krydre med salt og pepper, og stek dem på begge sider i nøytral olje, til skinnet er gyllent. Stek kyllingen i to omganger. Legg til side.

Stek løken på litt under middels styrke, til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Ha i kyllingkraft (eller utblandet fond/buljong) og kremfløte, og smak til med sennep, hvitvinseddik, honning, salt og pepper. Vask sitronen i lunkent vann og tørk den med kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zesterjern eller lignende (kun det gule) og smak til sausen. Dersom du synes at sausen er litt tynn kan du jevne den med litt maisenna (utrørt i kaldt vann).

KYLLING I FRANSK SENNEPSAUS

Fordel kyllingstykkene oppi sausen og sett stekepannen på midterste rille i stekeovnen, sammen med potetene. Dersom potetene er store bør du sette dem inn stekeovnen noe tidligere. Stekes i 25-30 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Ta stekepannen ut av stekeovnen og la kyllingen hvile i 5-10 minutter før servering. La potetene steke ferdig mens kyllingen hviler. Skru eventuelt over til varmluft dersom du ønsker litt mer farge på potetene.

Damp/kok aspargesbønnene etter anvisningen på pakken, og vend dem forsiktig sammen med potetene. Gi kyllingformen et dryss av finhakket frisk persille og server, sammen med grønnsakene og sitronbåter!

KYLLING I FRANSK SENNEPSAUS

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Nei, stekepannen/formen er jo varm (og kyllingen skal fortsatt ligge i sausen). Kylling, fisk og kjøtt ++ blir ofte saftigere om det får hvile noen minutter før man skjærer i det, men det er selvsagt en smaksak. 🙂

    1. Ja, du kan benytte kyllingfilet isteden. Del gjerne hver filet i to hvis de er store og la det steke til kyllingen er gjennomstekt.

  1. Dette var nydelig! Fantastisk god saus. Veldig godt med sitron sammen med sennepen. Fant brokkolini på butikken, så byttet ut aspargesbønner med dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste