Her kommer en ny kyllingfavoritt - gratinerte kyllinglår i en deilig sennepsaus som er smaksatt med litt honning og finrevet sitronskall, servert med ovnsbakte småpoteter og aspargesbønner. Enkelt, kjapt (mens den koser seg i ovnen kan du gjøre andre ting) og veldig, veldig godt!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KYLLING & SAUS

4 kyllinglår (ca. 1 kg)
salt og pepper
nøytral olje til steking
1 gul løk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , finhakket
2 1/2 dl kyllingkraft eller utblandet fond/buljong
1 1/2 dl kremfløte
1 1/2 ss grov sennep (ca.)
1 1/2 ss dijonsennep (ca.)
1-2 ts hvitvinseddik
1 ts flytende honning eller sukker
1/2-1 sitron (økologisk), finrevet skall
maisenna utrørt i litt vann (evt.)

TILBEHØR

4 porsjoner småpoteter
olivenolje
flaksalt
300 g aspargesbønner
1/2 sitron , i båter
frisk persille , grovt hakket

SLIK GJØR DU

FRANSK KYLLINGFORM MED SMÅPOTETER OG ASPARGESBØNNER

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Finn frem en stekepanne som er ca. 28 cm i diameter og som tåler å stå i stekeovnen, hvis du har det. Hvis ikke kan du bruke en ildfast form med omtrent samme mål. I tillegg trenger du en ildfast form til potetene, som får plass i stekeovnen sammen med stekepannen/formen din.

Vask og eventuell skrell potetene og ha dem i den ildfaste formen. Del dem i 2 eller i båter hvis potetene er store. Drypp over litt olivenolje og krydre med flaksalt. Skjær også opp løk og hvitløk som angitt.

Del kyllinglårene i to, i leddet mellom overlåret og «kyllingklubben». Krydre med salt og pepper, og stek dem på begge sider i nøytral olje, til skinnet er gyllent. Stek kyllingen i to omganger. Legg til side.

Stek løken på litt under middels styrke, til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Ha i kyllingkraft (eller utblandet fond/buljong) og kremfløte, og smak til med sennep, hvitvinseddik, honning, salt og pepper. Vask sitronen i lunkent vann og tørk den med kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zesterjern eller lignende (kun det gule) og smak til sausen. Dersom du synes at sausen er litt tynn kan du jevne den med litt maisenna (utrørt i kaldt vann).

Fordel kyllingstykkene oppi sausen og sett stekepannen på midterste rille i stekeovnen, sammen med potetene. Dersom potetene er store bør du sette dem inn stekeovnen noe tidligere. Stekes i 25-30 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Ta stekepannen ut av stekeovnen og la kyllingen hvile i 5-10 minutter før servering. La potetene steke ferdig mens kyllingen hviler. Skru eventuelt over til varmluft dersom du ønsker litt mer farge på potetene.

Damp/kok aspargesbønnene etter anvisningen på pakken, og vend dem forsiktig sammen med potetene. Gi kyllingformen et dryss av finhakket frisk persille og server, sammen med grønnsakene og sitronbåter!

KYLLING I FRANSK SENNEPSAUS

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nei, stekepannen/formen er jo varm (og kyllingen skal fortsatt ligge i sausen). Kylling, fisk og kjøtt ++ blir ofte saftigere om det får hvile noen minutter før man skjærer i det, men det er selvsagt en smaksak. 🙂

  1. Ja, du kan benytte kyllingfilet isteden. Del gjerne hver filet i to hvis de er store og la det steke til kyllingen er gjennomstekt.

 1. Dette var nydelig! Fantastisk god saus. Veldig godt med sitron sammen med sennepen. Fant brokkolini på butikken, så byttet ut aspargesbønner med dem.

 2. Dette ser godt ut! Men litt usikker på løken. Skal den serveres ved siden av eller være del av sausen? Hvis ved siden av, så synes jeg løk kan være litt kjedelig. Kunne man erstattet løken med noe annet?

 3. Denne gleder jeg meg til å prøve. Oppskriftene dine er fabelaktig. Det at du skriver antall lår og hvor mye det ca utgjør i gram gjør at det er enklere å bytte ut hovedingrediens. Søker mye på nettet for inspirasjon til ny mat, men ender alltid opp hos deg. Har fulgt deg i mange år og alt det gode jeg har laget fra bloggen din, har inspirert barna mine – som har flyttet ut- til også sette pris på å lage god mat. Så tusen takk.

 4. Søndagsmiddag her i dag. Denne har vi hatt flere ganger – alltid like vellykket! Tusen glade takk for alle de gode oppskriftene du deler med oss alle!

 5. Lagde denne med stort hell. Hadde Div ovnsstekte grønnsaker istedenfor asparges. Sausen er veldig god. Dette prøver jeg gjerne på nytt, kanskje med kyllingfileter og lår i samme form

 6. Lagde kyllingformen til middag i dag. Smakte så deilig. En av de beste kyllingrettene min mann har smakt var tilbakemeldingen fra han. Blir garantert laget igjen. Takk for oppskriften Trine❤️.

 7. Jeg tenkte å servere denne retten på vinklubben, men en som ikke liker sennep.
  Har du noe forslag til hva jeg kan bruke i stedet?

  1. Du kan evt. erstatte sennep, hvitvinseddik og honning med rød pesto og evt. litt finrevet parmesan.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste