Jeg håper dere har hatt en fin pinsehelg og 17. mai? Det har jeg! Nå er jeg klar for hverdag igjen, og kan friste med en deilig fiskerett med smak av sommer. Som tilbehør til ørreten serverer jeg couscoussalat med grønnsaksrester og en deilig avokado- og agurkkrem.

Ingredienser

ØRRET

700 g ørretfilet eller laks, delt i 4 porsjonsstykker

COUSCOUSSALAT MED BROKKOLI

200 g couscous , bulgur, byggryn, quinoa el.)
65 g småbladsalat eller ruccula (ca.)
1/2 brokkoli , i små buketter
4 reddiker , i tynne skiver
2 vårløk , i biter
friske urter , hvis du har

SENNEPSVINAIGRETTE

2 ss sitronsaft (smak til)
2 ts dijonsennep (smak til)
1 fedd hvitløk , finhakket
1 dl extra virgin olivenolje (ca.)
salt og pepper

AVOKADOKREM

1 stor avokado , i biter
1/2 agurk , i biter
1 fedd hvitløk , finhakket
2 ss sitronsaft (smak til)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Pannestekt ørret med avokadokrem og couscoussalat

Kok couscous etter anvisningen på emballasjen. Jeg har her benyttet perlecouscous (som fås kjøpt i enkelte velassorterte dagligvareforretninger). Del opp brokkolien i små buketter, reddikene i tynne skiver og vårløken i ringer. Lag sennepsvinaigrette ved å ha sitronsaft, sennep og hvitløk i en middels stor bolle og rør godt sammen med en visp. Tilsett olivenoljen litt etter litt mens du rører det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper. Rett før servering blander du sammen couscous, grønnsaker, småbladsalat og urter, og drypper ca. halvparten av sennepsvinaigretten over.

Pannestekt ørret med avokadokrem og couscoussalat

Del avokadoen i to og fjern steinen. Del agurken i to på langs og grav ut frøene/det bløte området i midten. Skjær agurken i 5-6 biter og ha oppi en bolle sammen med avokado og hvitløk. Bruk stavmikser og kjør det til du får en jevn blanding. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Skjær opp fisken i porsjonsstykker, og krydre med salt og pepper. Stekes i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side på middels varme, til den har en fin stekeskorpe. Tilsett gjerne en ss smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken med en skje. Pass på at du ikke steker ørreten for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres.

Pannestekt ørret med avokadokrem og couscoussalat

Server fisken umiddelbart, sammen med couscoussalaten, avokadokremen og resten av sennepsvinaigretten.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette så nydelig ut, hvor får man kjøpt perle-couscous, har lett i mange butikker uten å finne det.

  2. Avokadokrem er noe av det beste man kan servere til laks – og denne ser nydelig ut ! Dette blir fredagsmiddagen til uka 🙂

  3. I og med at ørreten stekes til slutt, er det da slik å forstå at couscousen serveres kald?

    1. I og med at couscousen blandes sammen med rå grønnsaker blir den jo kald/lun. Du kan selvsagt velge å ikke blande den sammen med grønnsakene og heller servere den varm ved siden av. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste