Å være matblogger har helt klart noen fordeler. Som for eksempel at jeg fra tid til annen mottar invitasjoner til ulike arrangementer knyttet til mat og/eller vin. På grunn av full jobb og en hektisk hverdag som småbarnsmamma må jeg takke nei til de fleste invitasjonene. Men, da det kom invitasjon til middag på Oro og vinsmaking av viner fra Jacob’s Creek, klarte jeg å både rydde tid og skaffe barnevakt. Og glad er jeg for det!

Arrangøren, Pernod Ricard Norway, som hadde med seg to vinmakere fra Australia, loste oss gjennom en herlig vinreise gjennom 9 viner med hver sin historie (slapp av, jeg drakk ikke opp alle 9 glassene, men spyttet heller ikke!). Under denne reisen hadde vi 5 smakfulle stopp hvor vi ble servert nydelig mat tilberedt av Terje Næss og hans dyktige kokker. Til flere av rettene fikk vi to viner, for å sammenligne og smake oss frem til hvilken vin vi likte best til den aktuelle retten. Og her var heller ikke ekspertene alltid enig om hvilken vin de syntes passet best, men sånn er det jo med smak og behag.

Oro hadde fått utlevert de aktuelle vinene og sto selv fritt til å komponere menyen, noe de etter min mening lyktes veldig godt med. Underveis ble maten presentert av kokkene og vinen ble presentert av de to vinmakerne Phillip Laffer og Bernard Hickin. Utrolig spennende for en som liker slikt!

Menyen besto av følgende retter og viner:

Aperitif
Sjøkreps med estragon, soya og limesjy
Kveite med appelsin, gulrot og krydderbrød
Jacob’s Creek Steingarten Riesling 2007
Kylling med morkelkrem og sautert nykål
 
Bresse-due «Marco Polo»
Terje Næss
Ost
Comte 24 måneders, parmesan 2006
manchege semi-curado
Jacob`s Creek St. Hugo Cabernet Sauvignon 2005
Til kyllingretten ble det servert en BiB som kommer på markedet i juli, og som passer ypperlig til grillmat. Etter et bra førsteinntrykk tror jeg at jeg vil invitere med meg en slik en på hytta i ferien, i tillegg til flere av de andre vinene vi smakte på.
Jeg storkoste meg denne kvelden; god mat og god drikke, hyggelig stemning og trivelige samtalepartnere rundt bordet. Jeg traff også blide Therese bak matbloggen Smatt, og det er jo ekstra er gøy å treffe andre «i matbloggerbransjen»! Thereses oppsummering av kvelden kan du lese her.
Som sagt er det mye som skjer, og ikke alt en kan få med seg, selv om en har aldri så lyst. Et arrangement jeg gjerne ville ha med meg er Kokebokens dag som arrangeres på Åker Gård i Hedmark den 3. juni. Her ble jeg invitert til å avslutte fagseminaret og utkastet til program lød omtrent slik: «Som en avslutning av dagen vil det være særlig interessant å høre om en ”husmor” i full jobb, med barn og mann der hjemme som skal ha mat og som i tillegg skaper vår tids kokebok, inspirerer og skaper muligheter andre kokker med ulik kompetanse i over tusen norske kjøkken hver dag. Hverdagsmaten er viktig og vi håper å være med å skape større interesse og engasjement knyttet til denne.» Dessverre kolliderte dette arrangementet med et avdelingsseminar på jobben og jeg måtte pent takke nei til invitasjonen. Men det var etter at både arbeidsgiver og arrangør av Kokebokens dag hadde forsøkt å legge til rette for å arrangere avdelingsseminaret på Hamar! Nå går heller turen til Son Spahotell hvor det skal fokuseres på teambuilding og stressmestring. Det blir slett ikke så verst der heller!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Fine bilder Trine!! Jeg koste meg så mye at jeg glemte å ta bilde av Duen… ;o)Håper ikke det er siste gang jeg treffer på deg, bra dame! 😀

  2. Skjønner godt at du er en populær dame – jeg er innom bloggen din hver dag og henter inspirasjon – og jeg har lagd mange av rettene dine, kjempegodt!! Som takk for inspirasjonen så har du fått en award på bloggen min 🙂 Klem Martemora

  3. Hei! Først : jeg er frelst som fant denne bloggen! Så masse gode oppskrifter jeg skal prøve ut altså!! Men så : HJELP! Jeg har tenkt å lage hvitsjokolademouse, den med frosne bringebær.. men så har jeg ikke gelatinpulver, jeg har plater!! Hvordan går jeg frem da? Håper på rask svar da jeg skal ha det til imorgen! Skal ha "klubb" med masse jenter! 🙂 wish me luck!

  4. Hei! Oioi, så heldig du er! Må være utrolig kjekt å være med på slike arrangementer. Skulle ønske jeg kunne lukte og smake på maten og vinen på bildene – men det var ikke så verst å se bildene heller! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.