Tradisjonen tro blir det også i år servert 17. mai kake hjemme hos oss. Begge jentene med følge og familie setter kursen hjemover på 17. mai formiddag, for å holde en kjær kaketradisjon i hevd. I år blir det en litt annen kakebunnvariant i og med at savarinformen takket for seg for kort tid siden, og siden vi er midt oppi kjøkkenoppussingsprosjektet er det ikke blitt prioritert å få kjøpt inn ny savarinform (eller rettere sagt var det ingen som husket på det før butikkene stengte lørdag ettermiddag). Så i år tas det utgangspunkt i en helt ordinær sjokoladekakeoppskrift i vanlig springform, nærmere bestemt denne (men uten bringebær). Jeg føler meg trygg på at det slett ikke blir noen nedtur!

Kaken skal imidlertid fylles og pyntes i henhold til tradisjonen, det vil si med lettpisket kremfløte, hermetiske pærer, jordbær, kiwi og pikekyss. I tillegg kommer jeg til å sneie borti med litt smeltet sjokolade.

Jeg ønsker dere alle en riktig god 17. mai!

Hva er forresten din kakefavoritt på nasjonaldagen?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. For en lekkern 17 mai kake:) Den ser rett å slett nydelig ut:) I fjor lagde jeg oreos kake til 17 mai, mens i år skal jeg prøve meg på en sitronostekake! Ha en super 17 mai feiring:)

  2. For en deilig og vakker kake!! HVa er forresten en savarinform?? Høres ut som noe jeg burde skaffe meg!Jeg lager trasdisjon tror Pavola – eller rettere sagt marngsbunnen står i øyeblikket i ovnen, og blir servert med tonn av Møvenpick is, og deilige jordbær!Glad 17. mai!

  3. Den kaken så utrolig deilig ut!!! 🙂 Jeg skal garantert prøve den ut en gang. Baker ikke ofte, og tyr til en utrolig enkel sjokoladekake de gangene jeg baker. I år skal jeg lage bløtkake til 17. mai, men jeg er lat og har kjøpt ferdig sukkerbunn, så jobben er allerede gjort… Men den kaken du skal lage, tenker jeg meg blir spist opp enhver smitt og smule. Ha en flott 17. mai feiring!

  4. Hej TrineFlot kage! Er sikker på den bare smager! ;-)Du ønskes en kjempe fin 17. mai. Har hørt om, hvordan I fejrer igennem i Norge, så det bliver bestemt ikke kedeligt.Kos dig!Kh Megan

  5. Utrolig flott blogg Trine. Jeg søkte bare tilfeldig på matblogger, så var DU der!! Har lagt din link til bloggen på MIN butikkblogg, den leses av mange! Og håper det var greit at jeg brukte to av bildene dine. 🙂 Ha en flott 17 mai!!

  6. Nammm, lekker :)I år står Islandskake på dessertmenyen. Jeg synes det er så artig å variere – har så mange favoritter ;)Ønsker deg en koselig 17.mai-feiring – hipp, hipp, hurra!

  7. Kjære Trine:)Kommer til å savne dere ekstra masse denne 17 mai siden jag var så heldig få være med dere i fjor. Er jo selvfølgelig velgig glad for å ha min kjære hjemme og få være med han, men du skjønner hvor jeg vil:) Håper dere får en nydelig feiring, maten vet jeg vil bli fortreffelig som alltid:) Masse luuuuuve fra Bergen:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste