Her kommer en enkel og god kakeoppskrift til helgen. Kaken ble laget i hui og hast sist søndag, da jeg plutselig kom på at jeg hadde glemt å tenke på dessert da jentene skulle komme hjem på søndagsmiddag. Tiden var knapp og gode råd var dyre. Men, med litt frosne bringebær i fryseren og litt mørk kokesjokolade på lur er en alltid beredt til å møte slike utfordringer. Jeg tok utgangspunkt i browniesoppskriften min, som denne gangen ble stekt i springform i selskap med bringebær. Det ble et bra selskap, og jentene med kjærester, og ikke minst lillebror, var veldig fornøyde da desserten kom på bordet.

150 gram smør
200 gram kokesjokolade (gjerne med høyt kakaoinnhold)
3 egg
2 dl sukker
1 ss vaniljesukker
2 dl hvetemel
½ ts bakepulver
Ca 100 gram bringebær, friske eller frosne (litt opptinte)
Melis til pynt
Eventuelt bringebær til pynt
Lettvispet krem

Sett stekovnen på 175 grader. Smelt smøret over svak varme. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen i små biter. La den smelte og rør sammen. Knekk oppi ett egg av gangen. Pass på å røre godt imellom hvert egg. Ha i sukker, vaniljesukker, bakepulver, og sikt tilslutt i hvetemelet. Rør det hele forsiktig sammen med en slikkepott.

Smør og strø en rund springform, ca 22 cm i diameter. Ha røren i og stikk bringebærene oppi. 

Stryk over en omgang med slikkepotten, slik at du får dekt det meste av bringebærene med røre.

Stekes i ca 25-30 minutter, til kaken er passe stekt. Sjekk med en kakenål eller fystikk underveis. Jeg stekte kaken min i 30 minutter og da var den bittelitt rå midt i, men ellers gjennomstekt, og helt som jeg ville ha den til denne anledningen. Du kan fint steke den bittelitt kortere, det kommer helt an på smak og behag (og temperamentet til stekovnen din). Om du benytter friske eller frosne bringebær kan også virke inn på steketiden.

Sikt over litt melis rett før servering og pynt gjerne med friske bringebær hvis du har. Serveres med lettvispet krem eller en god vaniljeis.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Herrrrliga !!! Her sitter jeg på jobb og kan ikke bake denne før om noen timer. Det blir laaange timer.Den såg vanvittig god ut ! 1000-takk for alle dine oppskrifter. Jeg digger deg .

 2. Åhhh… Kom over bloggen din hos Rosa Engler, og titter innom deg i ny og ne.. Den kaka er jo totalt etter mine preferanser og endelig fant en oppskrift, annet enn 1-2-3 kakene man bare blander med vann ja.. Jeg er også ganske fan av kirsebær, noe som også er godt sammen med sjokolade, kan man bruke dette og eller blir det for klissete, da det er jo mere saft i de bærene kontra bringebær?? Eventuelt bare klemme ut litt saft av de, så kaka ikke bare blir en sånn løs guffe greie…

 3. Jeg er innom bloggen din opptil flere ganger i uken.. Hver eneste gang lar jeg meg imponere over at du klarer å kombinere jobb, barn, hus å hjem med å "komme på" noe godt til middag hver dag.. Jeg lar meg med glede inspirere og har ved flere anledninger benyttet meg av oppskriftene dine.. De er detaljerte og enkle for oss andre "dummies" å følge.. Har tipset alle mine venninner om din blogg og alle er like henførte som meg!!! Vi rett å slett elsker bloggen din!!!!!

 4. Oi, den så vanvittig god ut. Den må prøves snarest, kjenner jeg. Kjempekjekk blogg du har, med mange gode tips. Skal begynne å prøve litt ut også nå. 😉 Ha en god dag!

 5. Da har jeg lett en stund på internett etter den perfekte kaka som passer til en babyshower og her fant jeg den 🙂 Ikke for vanskelig men veldig fresh og fin- tror denne skal bli en suksess 🙂 Elsker bloggen din og håper du aldri slutter å blogge! Hvem trenger kokebøker når man kan lese bloggen din 😉

 6. Har prøvd meg på denne og den var god! Men jeg tror den er bedre i langpanne (brukte rundform) for den ble litt for høy til å få "brownies-effekten". Også stekte jeg den i 24 minutter, noe som kanskje ble litt for lenge siden jeg ønsket at den skulle være litt bløt. Jeg skal helt klart prøve denne en gang til, bare i langpanne 🙂

 7. Måtte prøve oppskriften på nytt i dag i langpanne, men jeg må gjøre noe feil for det blir ikke brownies. Kan det være at jeg steker den for lenge? Stekte den i 15 min.

 8. Tusen, tusen takk for koselige tilbakemeldinger!Malin; så dumt at du ikke føler du lykkes helt med denne oppskriften. Men, hvis det er ordinære brownies du ønsker er kanskje ikke denne varianten med bringebær den ideelle. Har du forsøkt å droppe bringebærene og eventuelt erstatte de med hakkede valnøtter, se her: http://trineblogg.blogspot.com/2007/01/brownies.html. Jeg pleier å bruke en liten langpanne på 22×30 cm, og da blir de perfekte. Lykke til! Trine 😉

 9. Denne så utsøkt ut! Skal lage den til bursdagen min! Tusen takk for flotte oppskrifter 🙂 både jeg, vennene mine og mamma elsker bloggen din! Veldig inspirerende og man kan alltid stikke innom her for å finne ut hva man skal lage til enhver anledning 🙂

 10. Jeg skal lage denne til vennene mine, men en av dem har glutenallergi. Tror du den blir like god med glutenfritt mel? 🙂

 11. Jeg må bare si: TUSEN takk for den oppskriften!!!! Det var kjempelett å bake og smakte KJEMPEGODT!!! Det er en kake «to die for».

 12. Herlig kake som var super enkel.. Elsker bloggen din og kan mange av fiskemiddagene i hode. Det vil si har brukt de mye og fått mannen til å like fisk..

 13. Hei Trine : ) Takk for at du har en slik supergod blogg med herlige oppskrifter. JEg har cøliaki, men bytter bare ut hvetemelet med Toro glutenfrie lys melblanding uten hvetestivelse og det blir veldig bra resultat.
  Hadde lyst til å informere deg om at jeg la dette ut på fb siden om cøliaki.

  *Hei Hege. Denne oppskriften er knallgod : ) Du bare må prøve den. Jeg har funnet oppskriften på trinesmatblogg,har bare byttet ut hvetemel med Toro glutenfri lysmelblanding uten hvetestivelse. Den er så god og saftig enkel å lage, beste jeg har smakt hittil : ) Det er utgangspunkt en brownies oppskrift, hvis du vil ha det som sjokoladekake tar du bare lengre steketid (alt står godt forklart i bloggen) Jeg veksler mellom brownies og kaken (har droppet bringebærene). Denne oppskriften passer til 22*22 form eller doble porsjonen og du har skuffkake størrelse. Bruker denne når jeg skal ta med noe på skolen til dattra mi, Lykke til : ) god.http://trinesmatblogg.no/2010/03/19/brownies-med-bringeb%c3%a6rbomber/

 14. Laget denne bunnen i går. Delte den og fylte med krem. Men det å dele den var ikke så velykket. Hadde stått natten over i kjøleskapet. Resultatet ble en kake i mange biter, fikk limt den sånn nogenlunde sammen .har du et tips hvordan jeg kan dele en seig browniebunn slik at den blir hel

 15. Hei! Denne kaken var supergod med melis og vaniljeis! Jeg måtte steke kaken i 45 minutter, for at den ikke skulle være helt rå. De første 40 minuttene stekte jeg den et steg under midterste rille. De siste 5 minuttene stekte jeg den på nederste rille. Det var akkurat som om kaka ikke ville steke i midten. Jeg vet at ovnen vår ikke er like rask/bra, men ikke så ille. Jeg hadde ovnen på 175 grader, men de siste 5 minuttene satt jeg den på 180 grader.

 16. Hei, jeg vil prøve den i datteren vår sin bursdag. Spørsmålet mitt er om den bør serveres varm med is, eller kan den lages dagen i forveien?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste