Denne retten, som ble servert i går kveld, er nok den siste som ble tilberedt på det gamle kjøkkenet. Nå har vi så smått begynt å pakke bort kopper, kar og utstyr, og malingsarbeidet er godt i gang. Nå ligger det an til to uker uten særlig matlaging her hjemme, men jeg håper likevel at jeg kan servere litt på bloggen for jeg har noen oppskrifter på lur. I dag skal vi spise ute for å feire min kjære som fyller år i dag. Han vet enda ikke hva og hvor vi skal, så det er litt gøy å holde han på pinebenken!

Denne kjøttretten er enkel, men likevel velsmakende. Sennep og cognac i sausen er en spennende og litt annerledes vri. Hvis du ønsker en litt lettere saus kan du for eksempel lage balsamicosjy istedet. Her kommer oppskriften, som rekker til 3-4 porsjoner:

Svinefileten
ca 600 gram svinefilet
salt og nykvernet sort pepper
Cognac-saus
1/2-1 grønnsaksbuljongterning
1/2 dl vann
2 dl creme fraiche
ca 1 ss Dijonsennep
ca 1 ss cognac
1 hvitløksfedd, presset
friske urter, finhakket
Baconris
1 pakke bacon, i strimler
2,5-3 dl ris
vann og salt (se kokeanvisningen på pakken)
1 liten rød paprika, i små terninger
1 liten løk, i små terninger
4 cherrytomater, i biter
4 soltørkede tomater, i biter
friske krydderurter, finhakket
nykvernet sort pepper

 

Skjær bort hinner ol på svinefileten og del den eventuelt i to. Gni fileten inn i salt og nykvernet pepper. Stek fileten på alle sider i en varm panne. Legg fileten deretter i et smurt ildfast fat. Stekes ved ca 150 grader til kjernetemperaturen er 67 grader. Ta fileten ut av ovnen og kle formen med aluminiumsfolie. La fileten hvile i 10-15 minutter før du skjærer den i skiver.

Sprøstek baconet i en tykkbunnet gryte. Ta opp baconet og la det renne av på litt kjøkkenpapir. Fres risen noen minutter i baconfettet, og tilsett deretter vann og salt, og kok risen etter anvisningen på pakken. Stek løk og paprika i olje til grønnsakene er blanke og myke. Når risen er ferdigkokt tilsetter du tomatene og vender det hele forsiktig sammen og la risen stå å trekke noen minutter, før du tilsetter bacon, løken og paprikaen, samt friske krydderurter. Smak til med nykvernet sort pepper.

Rør ut buljongterningen i vannet og tilsett creme fraiche, sennep, hvitløk og cognac. Gi sausen et forsiktig oppkok og la den stå og kose seg et par minutter. Tilsett finhakkede krydderurter og sett urtesausen til side. Varm opp sausen rett før servering. Hell litt saus på tallerkenen og legg fileten oppå. Server baconrisen ved siden av.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Takk TAKK TAKK igjen Trine! Dette måltidet kan særdeles høyt anbefales av alle i familien Brekkevold. Kommer nok til å lages mange ganger:)God lørdagskveld!

  2. Takk for koselig tilbakemelding! Når retten også er kvalitetstestet og anbefalt av familien Brekkevold er det vel ingen tvil om at denne retten er verdt et forsøk! Og minner meg på at vi må forsøke denne retten igjen!Trine 😉

  3. Høres nydelig ut. Hva slags urter anbefaler du til sausen og risen? Masse skryt til deg for en super matblogg 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste