Det skal ikke mye til for å gjøre “vanlig” pålegg litt mer spennende. Hva med å lage et Dagobertsmørbrød? Tegneseriefiguren Dagobert er kjent for sin kjærlighet til Blondie og nettopp sine høye smørbrød.

Fyll det med det du har lyst på og bygg så høyt du gidder, men husk at du skal spise det også da! Dette smørbrødet gjør deg garantert populær blant barna, spesielt hvis de får være med å “bygge” smørbrødet selv. Slik gjorde jeg det:

Godt brød, i tynne skiver
Aioli eller majones
Sennep
Salat
Kjøttpålegg, i tynne skiver
Tomater, i tynne skiver
Ost, i tynne skiver
trepinner

Bruk 2 til 3 brødskiver per person, alt etter størrelsen på skivene. Smør aioli (eller majones) på halvparten av skivene og sennep på den andre halvparten. Fordel kjøttpålegg (feks skinke, kylling eller kalkun), tomater, salat og ost (feks Jarlsberg eller cheddar) på skivene.

Det er en fordel å lage to og to sandwich samtidig. Legg skivene jevnt oppå hverandre. Skjær gjennom alle skivene med en skarp kniv. Underveis stikker du to trepinner gjennom brødstabelen for å stabilisere den, og for å hindre at alle skivene faller fra hverandre. Og vips er sandwich for to klar til å nytes. Enkelt og greit.

Pynt med tomater og gjerne litt salat, og server!

(Illustrasjon: Chic Young/KFS/Distr. Bulls)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg må si det at jeg fant bloggen din for 1 time siden eller noe og har nettopp spist middag. Jeg er sulten igjen etter å se på bloggen din. Du er super flink med å ta bilder og inspirere med mat. Love, love, love your blog. :PKommer nok til å følge mer med her. 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste