Jeg har en forkjærlighet for italienske småkaker, og her er en av mine favoritter. Det er en søt og sprø sak, som smelter på tungen, og er absolutt verdt å prøve. Kjempegodt til kaffe eller en espresso, og godt tilbehør til ulike desserter! Til to brett med nydelige, myke, søte og vanedannende mandelkjeks trenger du:

175 gram mandler, skåldet og malt
200 gram sukker
1/2 ts bakepulver
1 ss hvetemel
2 eggehviter, stivpisket
sukker og melis

Bland malte mandler og sukker i en bolle, og sikt i hvetemel og bakepulver. Pisk eggehvitene til de blir såvidt stive, pass på at de ikke piskes for lenge! Vend eggehvitene forsiktig inn i mandelmassen, til du har en myk og smidig pasta.

Dryss litt sukker på en tallerken. Ha deigen i en sprøytepose og klipp ca 1 cm åpning på posen. Sprøyt små dotter på tallerkenen med sukker, omtrent på størrelse med en teskje. Ha deretter kjeksen over på en bakepapirkledt stekebrett.

Stekes ved ca 200 grader i ca 10-12 minutter, eller til kjeksen har fått en fin gylden farge. Ikke stek for lenge, da får du harde kjeks istedet, og det vil vi ikke ha denne gangen! Avkjøles på rist. Gi kjeksen eventuelt et melisdryss og oppbevar de i en tett boks.

Andre italienske favoritter er biscotti og amaretti.

God kaffe!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Disse så jo kjempegode ut! Lurte litt på dette med å sprøyte de ut på en tallerken med sukker før man flytter dem over på bakebrettet. Skal hele kaken være vendt i sukkeret? Skal sukkersiden ned eller opp…?

  2. Nam… dette frister 🙂 Må prøves ut en helg.Takk for en flott blogg, er ofte inne å henter inspirasjon her.

  3. Hei!! Da har jeg omsider tatt turen innom deg. Jeg blogger både om mat og interiør, og har flest interiørblogger på listen min. Har sett flere av dem nevne deg, så nå fant jeg ut det var på tide å se hva dette var for noe. Du er nok i en annen liga enn meg, men vi deler iallefall kjærligheten til mat og matlaging! 🙂 Legger deg til på listen min og stikker garantert innom igjen. Takk for titten.

  4. Takk for koselige tilbakemeldinger!Lisbeth; Jeg hadde kun sukker på en side og la kjeksen på bakebrettet med sukkersiden opp. Sukkeret gjør det lettere å håndtere deigen, den er ganske klissete. Samtidig prøver jeg å begrense sukkermengden noe. Trine 😉

  5. Jeg lot meg friste og laget disse i dag, og de er himmelske! Et brett med kjeks rullet i sukker og et brett uten.. Nesten like godt! Nå skal de serveres til ettermiddagskaffen! Mona

  6. Linkene til biscotti og amaretti virker ikke. Tenkte jeg skulle bake noen småkaker å ha med som vertinnegave til en Italiavenn.

    Hvilken av disse småkakene foreslår du? Kanskje jeg skal kjøre på med Ricciarelli. Jeg har ikke smakt noen av dem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.