Denne enkle, men likevel velsmakende varianten av laksesmørbrød, fikk min kjære og jeg servert ved en uterestaurant i en park ved Louvre for noen år siden. Det var i vinterferien, og det årets første utelunsj og hvitvin i friluft. Denne sandwichen ble også årets første utelunsj, servert på hytta i pinsen. Vesle Mathias gjorde store øyne da han fikk sin sandwich, «Fint brødskiv, mamma». Og vips var all laksen hans borte…  Finn frem:

1-2 skiver landbrød (eller annet godt brød) pr. person
2-3 skiver røkt laks pr. person, i jevne biter
naturell kremost, feks Snøfrisk
frisk gressløk, finsnittet
litt sitronsaft
sitronpepper eller annen nykvernet pepper
agurk, gressløk og sitronskiver til pynt
litt god olivenolje 

Rør sammen smøreost og gressløk, og smak til med nypresset sitronsaft og eventuelt litt (sitron)pepper. Smør osteblandingen på brødet og fordel laksen over. Pynt med gressløk, strimlet agurk og en sitronskive. Drypp litt olivenolje (gjerne med sitron) over, og server!

Vintips: Dagobert Riesling 2008

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine.Jeg vil bare si tusen takk for at du deler din fantastiske foccacia-oppskrift. Jeg hadde 7 nyutdannede jurister på tapasfeiring igår og din foccacia var perfekt tilbehør!Ha en fin dag!

  2. Tusen takk for koselig tilbakemelding begge to!Kine; gratulerer med juridicum! Så kos at foccaciaoppskriften min fikk være med å feire den store begivenheten sammen med studiekameratene dine! Trine 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste