Sist helg serverte jeg min kjære en treretters middag med italiensk tilsnitt. Vi liker godt italiensk mat, min mann og jeg. Og vi liker Italia. Billetter til Roma i høstferien er nå bestilt, 5 år etter at vi ga hverandre vårt “ja” i den norske ambassaden der. (Bestilling av hotellrom gjenstår imidlertid, og jeg mottar gjerne tips om du kjenner til et rimelig og bra hotell sentralt i Roma!)

Menyen besto av fylte tomater, saltimbocca og jordbær med mascarponekrem.

Saltimbocca betyr “salto i munnen”, og er en nydelig smaksopplevelse. I tillegg er det rask og enkel mat å forberede, og det er jo heller ikke å forakte i en sådan stund. Til et romantisk måltid for to trenger du:

2 kalveschnitzler à ca 200 gram, flatbanket
2 skiver parmaskinke
salvieblader (eller basilikum)
(salt) og pepper
ca 2,5 dl risoni (eventuelt annen pasta)
5 dl vann
1 kyllingbuljongterning
en neve soltørkede tomater, finhakket
noen blader basilikum, finsnittet
en neve frisk basilikum
god olivenolje
en liten neve pinjekjerner, ristet
*

Kok risonien (som er pasta utkledt som ris) i vannet tilsatt buljongterningen, til risonien er al dente. Tøm av eventuelt restvann og tilsett soltørkede tomater og basilikum.

Bank kjøttet flatt til det er ca 1/2 cm tykt over det hele. Bruk en kjøttbanker eller for eksempel bunnen på en kasserolle. Legg gjerne matpapir eller plast over kjøttet før du begynner å banke, så slipper du unødig griseri. Fordel 3-4 salvieblader oppå kjøttstykket, krydre med nykvernet sort pepper, legg parmaskinken over og fest med tannstikkere. Stek kjøttet i smør i varm panne, i ca 1/2-1 minutt på hver side til du har fått en fin stekeskorpe på begge sider. Stek skinkesiden først. La  kjøttet hvile et par minutter før servering.

Kjør basilikumbladene og en god olivenolje raskt med en stavmikser eller lignende, til du får ønsket konsistens på basilikumoljen.

Server saltimboccaen oppå risonien, legg på noen gode tomater, ringle over basilikumolje og strø ristede pinjekjerner over.

Enjoy!

Vintips: Ruvei Barbera d’alba 2007

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei. Jeg har lett etter risoni, men finner det ikke i noen butikker. Jeg bor i Oslo, så det burde væere å få tak i. Hvor kjøper du ? Hilsen Cecilie

  2. Hei, Jeg har også lett mye etter risoni, og fant det til slutt i en innvandrerforretning i Lillestrøm (Kaisers). Da kjøpte jeg et aldri så lite lager. Lykke til i jakten på risoni!Trine 😉

  3. Line,Velkommen som leser på bloggen min, og tusen takk for tips. Hotellrom i Roma er nå bestilt og alt er derved i boks, så nå gjenstår det bare å glede seg til turen! Trine 😉

  4. I Smalgangen på Grønland, i enden nærmest Vaterland bro, ligger det en stor grønnsaksbutikk. De har risoni (står ikke risoni på pakken, men se etter risformet pasta i pastahyllene).

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste