Laks som faller fra hverandre når du fester blikket på den, ja hva smaker vel bedre? Her har laksen fått uventet søtt og sterkt selskap av mangosalsa med et hint av chili, noe som var en heldig match, og som skal prøves igjen ved en annen anledning. Fort gjort er det også, og passer like godt til hverdag som til fest.

Til to store og en liten brukte jeg omtrent:

Dampet laks

 • 500 gram laks, gjerne Salmalaks
 • olivenolje
 • maldonsalt
 • 1 ts hel rosèpepper, grovt støtt i en morter
 • litt sort nykvernet pepper

Mangosalsa

 • 1/2 mango, i små terninger
 • 1/4-1/2 rødløk, i små terninger
 • 1/4 rød chili, finhakket
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ss hvitvinseddik
 • 1/2 lime, saften
 • litt koriander
 • salt og pepper

Pensle/ringle litt olivenolje på laksefileten. Støt rosèpepperen grovt i en morter og strø pepperkornene over, sammen med litt sort pepper (kan sløyfes) og litt maldonsalt. Jeg dampet hele fiskefileten i dampovnen, men dersom du benytter vanlig stekovn kan det være hensiktsmessig å dele opp fileten i passende stykker. Jeg dampet fisken i dampovnen i ca 15 minutter ved ca 100 grader. I vanlig stekovn kan du steke den ved ca 200 grader i ca 10 minutter, avhengig av stykkenes størrelse, til fisken såvidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt.
Bland sammen alle ingrediensene til mangosalsaen. Smak til med salt, pepper og koriander. La salsaen trekke minst 15 minutter før servering.

Som tilbehør hadde vi nydelige norske sukkererter og ris. Gode og spennende smakskombinasjoner, og perfekt laks!

Enjoy!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine! Dette så nydelig ut:)Nå har jeg vært fast leser, og ikke minst flittig bruker, av bloggen din lang tid. Så, syntes det var på tide å legge igjen en kommentar. Tusen takk for all inspirasjon! Liker veldig godt hvordan oppskriftene dine er basert på gode råvarer og forståelige fremgangsmåter, som ofte gir inspirasjon til nye sammensetninger. Synes også det er så fint at oppskriftene er beregnet på "to store og en liten"! Heier virkelig på at de små også kan spise "voksenmat", de små ganene har jo også krav på spennende smaksopplevelser. Synes ikke det finnes noe tristere enn barnemenyer på restauranter…Igjen, takk for inspirasjon og hyggelig lesing. Takk for at du tar deg tid til å dele dine oppskrifter og matopplevelser med andre:)Vennlig hilsen, Carina

 2. Så reklame for bloggen din i KK, og etter å ha vært her inne og kikket noen minutter har jeg lagt deg til mine favoritter. En flott og oversiktlig blogg, og så mye god mat. Her kommer jeg til å finne mye inspirasjon. ♥ Takk for at du gjør dette arbeidet og at den er tilgjengelig for oss bloggelskere. Ha en fin dag. Hilsen en ny leser fra nord.

 3. Carina; tusen takk for koselig kommentar. Da blir jeg så glad! Jeg lurer jo av og til på hvem de nærmere 2000 som er innom bloggen min hver dag… Anonym; Åååå, så du har sett omtale av bloggen min i KK? Det var nytt for meg. I siste nummer av KK? Ellers; tusen takk for koselig tilbakemelding!Torill og Robert; Takk, takk! Laks og mangosalsa var et godt valg! Fortsatt god onsdag!Trine 😉

 4. Fyttikatta dette var godt… men anbefaler å lage mer av mangosalsaen. Jeg brukte en hel salsa, men neste gang blir jeg å bruke to… :-)))

 5. Har allerede skaffet meg boka di. Masse deilig som jeg ikke har prøvd ennå, gleder meg! Men forundret over at ikke denne opskriften er med. Har aldri spist en bedre laksemiddag enn den jeg laget etter denne oppskriften. Rosepepper på laksen er toppers sammen med denne mangosalsaen, alt stemmer etter min og mange gjesters smak!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste