Gratinerte pastaskjell i ulike varianter er populær mat hos både store og små, både til hverdag og til fest. Det er også perfekt «vertinnemat» da retten kan gjøres ferdig på forhånd, og settes i ovnen når gjestene er ankommet.

Til 3-4 porsjoner trenger du:

 

 

Ricotta- og spinatfyll
ca 250 gram frisk spinat, skylt og renset
200 gram ricotta (eventuelt cottage cheese)
1 eggeplomme
40 gram revet parmesan
revet muskatnøtt
salt og nykvernet pepper

Tomat- og paprikaragu
1 boks gode hermetiske tomater
1 rød paprika, i biter
1 hvitløkfedd, finhakket
1 liten løk, finhakket
1 dl hvitvin
2 dl kyllingbuljong (eventuelt grønnsaksbuljong)
en neve frisk basilikum, grovhakket
litt frisk persille, grovhakket
salt og nykvernet pepper

ca 250 gram pastaskjell
ca 80 gram parmaskinke, i strimler (kan sløyfes)

Fres løken forsiktig i en tykkbunnet gryte, til den er blank og myk. Tilsett paprika og hvitløk og la det få surre med noen minutter. Ha i de hermetiske tomatene, hvitvin og kyllingbuljong og la sausen koke til nesten all væske har kokt inn. Tilsett urter og smak til med salt og pepper. Hell sausen i et smurt, ildfast fat

Kok spinaten i lettsaltet vann i et par minutter. Sil av kokevannet og skyll deretter spinaten i kaldt vann. La den renne av og grovhakk deretter spinaten. Bland spinat, ricotta (eventuelt cottage cheese hvis du ikke får tak i ricotta) og eggeplommen godt sammen. Tilsett muskatnøtt og parmesan, og smak til med salt og pepper.

Kok pastaskjellene al dente etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og fordel de avrente pastaskjellene oppå tomat- og paprikaraguen, og ha den strimlede parmaskinken over (kan sløyfes).

Fordel ricottafyllet over pastaskjellene og parmaskinken (og aller helst inni en del av skjellene). Gratiner retten ved 200 grader i ca 20 minutter. Serveres med godt brød til, for eksempel speltfoccacia med oliven.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Kom akkurat over bloggen din, mye nyttig info til en som ikke har mest erfaring på kjøkkenet enda:) Takk for en inpirerende blogg, Hilsen fra Janne!

  2. Tusen takk! En nydelig oppskrift, deilige smaker – og utrolig skjønt aa kunne forberede den i god tid før gjestene ringer på døra…! :o) Takk for en fantastisk flott, oversiktelig og mektig matblogg.

  3. Jeg må bare si at jeg har laget denne oppskriften i dag, og det var veldig vellykket! Takk for fin oppskrift, med avstemte smaker og ingredienser man kan få tak i i et godt supermarked.

  4. Denne pastaretten er noe av det beste jeg har spist. Fantastisk godt!:) Du har den beste matbloggen på nettet. Tusen takk for all inspirasjon du gir oss som ikke er like flinke til å lage mat som deg.

  5. Dette var en kjempesuksess hjemme hos oss:-) Utrolig godt.
    Takk for en fantastik bra blogg, og inspirasjon til å gjøre maten hjemme litt spennende og ny:-)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste