Siden det har vært en del interesse for tex-mex oppskriftene, tenkte jeg at jeg også skulle dele ”oppskriften” på nachos og en enkel, men god chilisaus. Som utgangspunkt benyttes (selvfølgelig) oppskriften på hjemmelaget tacokrydder, ingen vits i å kjøpe halvfabrikata når en kan lage bedre, billigere og ikke minst sunnere tacokrydder selv. Ved valg av nachochips er det viktig at du ikke velger «snacks-utgaven» som er saltet, for da blir det alt for salt! Til to trenger du omtrent:

Kjøttsausen:
400 gram kjøttdeig
1-1,5 ss hjemmelaget tacokrydder
1 liten løk, finhakket
1 liten rød paprika, i små terninger
1-2 fedd hvitløk, finhakket
eventuelt litt rød chili, finhakket
ca 1/2 dl vann
Nachochips
Hvitost, revet
Tilbehør etter ønske, for eksempel:
Tomater
Mais
Salat
Rømme
Chilisaus
1 boks hermetiske tomater, gjerne økologiske
1 liten løk, finhakket
ca ½ rød chili, finhakket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
ca 1 ss sukker
Salt
Begynn med chilisausen: Fres chili og løk i litt smør eller olje i en tykkbunnet kjele, til løken blir blank og myk, men ikke brent. Tilsett tomatene og la sausen stå og putre i ca 15 minutter. Tilsett hvitløken og la det putre noen minutter til. Smak til med sukker og salt. Kjør sausen i en blender eller med stavmikser til du får ønsket konsistens. Kan serveres varm eller kald.
Fres forsiktig løk, paprika, hvitløk og eventuelt rød chili i litt olje eller smør, til løken blir blank og myk. Ha grønnsakene på et tallerken eller lignende og sett til side. Stek så kjøttdeigen i smør eller olje og strø ca 1 ss tacokrydderet over. Bland godt. Tilsett vannet og de stekte grønnsakene og la det surre et par minutter. Smak eventuelt til med mere tacokrydder om du ønsker mere trøkk i kjøttblandingen.

Fordel nachochipsen på et stort ildfast fat eller på to tallerkener som tåler en tur i stekovnen. Ha kjøttblandingen over og fordel revet ost oppå. Sett tallerknene i hver sin ”etasje” i stekovnen, og stek ved ca 200 grader varmluft i ca 5-6 minutter, til osten har smeltet og så vidt begynner å få litt farge.

Serveres med tilbehør etter smak, samt chilisaus og en rømmeklatt.

Vintips: Carussin Asinoi Barbera d’asti 2009

Enjoy!

Skriv ut
  1. Åhh nacho chips er såå godt og jeg skal absolutt prøve ut den hjemmelagde krydderversjonen din:)

  2. Hei Trine.
    Nå har jeg lagd tacokrydderet ditt, og salsaen. Spent når eldstejenta skal ha jentekveld med film og taco. Vi gleder oss, det er helt sikkert. Flott blogg du har. Den inspirerer. Hege

  3. Kjempe god som salsa! Dette vil jeg fortsette med å lage fremfor å kjøpe det på glass 🙂

  4. Hei. Har laget denne retten et par ganger. Synes den er kjempegod, men får ikke helt til chillisausen. Synes den blir litt søt/tam selv om jeg har i mer chilli og hvitløk og utelater sukker. Er det de hermetiske tomtene som kanskje har for søt smak? Noen tips? 🙂

  5. Jeg har laget dette tidligere, og tok frem oppskriften igjen i dag. I stedet for tacokrydder, tømte jeg en rest med tacoolje som hadde stått i kjøleskapet noen uker. Jeg tilsatte også en boks mais og endel purre. Resultatet ble et velsmakende måltid hvor både chilisausen og det ovnsstekte var topp

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste