Raske og gode havrekjeks med sjokolade, som er veldig populære hos minstemann her i huset. Finn frem:

 • 1 dl havregryn, ristet
 • 100 gram smør
 • 1/2 dl sukker
 • ca 2 dl hvetemel
 • 1/2 ts bakepulver
 • 50 gram kokesjokolade, hakket


Rist havregrynene i stekepannen til de får litt farge. Hell over på en tallerken eller lignende slik at grynene blir avkjølt. Rør sukker og smør hvitt, og bland inn havregryn, bakepulver og hvetemel (hold igjen litt av melet). Tilsett deretter sjokoladen og rør forsiktig til sjokoladen er innarbeidet i deigen. Juster eventuelt med resten av melet.

Del deigen i ca 32 små emner og trill til kuler som du legger på et bakepapirkledt stekebrett. Trykk kulene litt ned med en gaffel.

Stekes ved ca 200 grader til kjeksen er passe stekt, etter ca 10 minutter.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Kjære Trine. Du må legge ut bilder av det ferdige kjøkkenet! Tusen takk for masse inspirasjon :)Stine

 2. Hei Stine, Det kommer, det kommer! Tenkte jeg skulle vente til vi er helt ferdige. Vi skal legge fliser om et par uker, og da skal det meste være på plass. Det er jo ferietider nå, og lite tid til både oppussing og matlaging på det nye, flotte kjøkkenet. Trine 😉

 3. Har allerede printet ut oppskriften. Har noen skikkelige kakemonser her i huset som elsker havregryn ……

 4. Hei Trine,Jeg prøvde å lage disse kjeksene i går kveld. De ble veldig god på smak, men deigen min ble fryktelig tørr, smuldret liksom helt opp, og jeg hadde ikke sjangs til å rulle en pølse. Jeg må har gjort noe feil. Derfor spør jeg: Skal det ikke være noe væske i oppskriften? skulle jeg feks smeltet smøret?Ellers tusen takk for masse god inspirasjon og kjempefine oppskrifter!

 5. Oppskriften skal være riktig slik den er, og smøret skal ikke smeltes, men røres hvitt sammen med sukkeret. Hvis deigen ble for tørr ble det trolig for mye mel i. Melmengden må alltid tas som veiledende da fuktighetsinnholdet i mel er ulikt og trekker derfor til seg ulikt med væske. Neste gang vil jeg anbefale deg å holde igjen litt på melet slik at du kan justere med dette. Lykke til! Trine 😉

 6. Tusen takk for svar.Jeg skal prøve igjen, de var jo så raske å lage, også så gode!God helg,Hilsen Jeanette

 7. Hei!Takk for oppskrift, men min eble bare til en eneste suppe i ovnen!Hva er galt?? :(Takker for svar 🙂

 8. Hei JeanetteM; Det er litt vanskelig for meg å vite hva som er feil, men hvis de fløt utover kan det tyde på at det var for lite mel i. Melmengden i oppskriften må alltid tas som veiledende, da fuktighetsnivået i melet vil variere. Lykke til neste gang, hvis du vil gi de en sjanse til. Trine 😉

 9. Hei. Fin blogg du har – og her er det masse oppskifter som må prøves ut. Jeg lurer på å gå til innkjøp av en kjøkkenmaskin som kan elte, slik du har beskrevet i noen av oppskiftene. Er det noe du anbefaler, for å få best resultat. ? Et annet spørsmål; Når man skal “røre smør og sukker hvitt”….er det for hånd.? og hvor lenge ca rører man – og evt skal det røres veldig kraftig.? Er ikke så erfaren på kjøkkenet, så liker helst å ha detaljerte oppskrifter :o)
  Takk for svar.

  Lise :o)

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Dersom du har planer om å bake anbefaler jeg deg å gå til innkjøp av en kjøkkenmaskin som både kan vispe kakedeiger og elte gjærdeiger. Jeg har selv en gammel Kenwood som jeg er veldig fornøyd med. Den er snart klar for utskiftning, og jeg kommer da trolig til å velge Kenwood igjen. Jeg har ikke erfaring med andre merker.

   Når du skal røre smør og sukker hvitt må du benytte en kjøkkenmaskin med visper. Du må da kjøre den en god stund, til det blir kremaktig. Hvor lang tid det tar vil være avhengig av hvor hardt smøret er. Det lønner seg som regel å benytte romtemperert smør, da tar det kortere tid. Lykke til! 😉

 10. Hei! Tuuuusen takk for denne oppskriften!
  Jeg doblet den og fikk 25 stk store og kjempesprø kjeks. Brukte ca 3 dl mel på den.
  Denne havner i oppskriftsboka mi 🙂

 11. Hei! Denne oppskriften ser kjempebra ut, og må testes. Jeg lurer på en ting; hvor lang holdbarhet har kjeks?

 12. Hei Trine, hvor lenge tror du disse kjeksene vil holde seg i pose/på glass? Takk for oppskrifter! 🙂

 13. Har begynt å se på betennelsesdempende mat, noe som har ført til at jeg er mer bevist på hva jeg putter i. Byttet ut raffinert hvitt sukker med uraffinert brunt sukker. Gikk helt utmerket.

 14. Hei jeg elsker bloggen din Trine ! du kommer alltid med noe godt som resultatet blir himmelsk:) men denne oppskriften på havrecookies var ikke bra idet hele. deigen var tørr og smuldrete, og jeg lagte små baller og preste de ut med gaffel. likevel fløyt de ikke ut en eneste millimeter! kanskje jeg gjorde en feil, men denne oppskriften anbefaler jeg dessverre ikke. i tillegg smakte cookisene ikke noe godt !!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste