Havrekjeks med sjokolade
Raske og gode havrekjeks med sjokolade, som er veldig populære hos minstemann her i huset. Finn frem:
-
1 dl havregryn, ristet
-
100 gram smør
-
1/2 dl sukker
-
ca 2 dl hvetemel
-
1/2 ts bakepulver
-
50 gram kokesjokolade, hakket
Rist havregrynene i stekepannen til de får litt farge. Hell over på en tallerken eller lignende slik at grynene blir avkjølt. Rør sukker og smør hvitt, og bland inn havregryn, bakepulver og hvetemel (hold igjen litt av melet). Tilsett deretter sjokoladen og rør forsiktig til sjokoladen er innarbeidet i deigen. Juster eventuelt med resten av melet.
Del deigen i ca 32 små emner og trill til kuler som du legger på et bakepapirkledt stekebrett. Trykk kulene litt ned med en gaffel.
Stekes ved ca 200 grader til kjeksen er passe stekt, etter ca 10 minutter.
Enjoy!
Publisert 28. 7. 2010