Jeg har en absolutt biscottifavoritt, som jeg vet også har falt i smak hos mange av mine lesere. I bloggposten om favorittbiscottiene spurte jeg hva som var lesernes biscottifavoritter, og en av dere kunne berette at det også smakte nydelig med pistasienøtter i biscotti. Det måtte selvsagt prøves, og siden jeg var i prøvemodus lurte jeg også oppi noen tranebær. Det var også en god kombinasjon! Til ca 50 biscotti trenger du:

 • 100 gram mandler, ristet og grovt hakket
 • 50 gram pistasienøtter, ristet og grovt hakket
 • 50 gram tørkede tranebær
 • 2 eggeplommer
 • 100 gram sukker
 • 75 gram brunt sukker
 • 1/2 vaniljestang (alt 2 ss vaniljesukker)
 • 2 eggehviter
 • 1 klype salt
 • 1/2 sitron (revet skall)
 • ca 275 gram hvetemel
 • 1 ts bakepulver

Rist mandlene og pistasienøttene forsiktig i en stekepanne.

Finn frem en vid bolle og rør sammen eggeplommer, sukker og frøene fra vaniljestangen med en håndmikser eller lignende til den blir litt kremete. Visp eggehvitene stive med en klype salt. Vend forsiktig eggehvitene inn i “eggekremen”, litt av gangen. Tilsett mandler, nøtter, tranebær og revet sitronskall, og rør deretter siktet hvetemel og bakepulver forsiktig inn. Hold av litt på melet og juster mot slutten, slik at du får en ganske fast deig.

Del deigen i 2 like emner som du ruller til tykke pølser som er nesten like lang som stekebrettet ditt er bredt. Legg pølsene på et bakepapirkledt stekebrett og form emnene slik at de blir ca 2 cm høye og ca 6 cm brede.

Stek biscottipølsene ved ca 175 grader i ca 30-35 minutter, eller til de er passe stekt. Ta de umiddelbart på et skjærebrett og skjær ca 2 cm brede skiver, på skrå. Bruk en skarp kniv!

La biscottiene avkjøles på en bakerist. (Alternativt kan du ettersteke de noen minutter, men det skal ikke være nødvendig med denne oppskriften.)

Oppbevar biscottiene i en tett boks. Biscotti er relativt holdbar, men du kan ikke påregne særlig lang lagringstid, biscotti går som regel unna som bare det. Det gjorde også disse, selv om de ikke nådde helt opp mot favorittbiscottiene. Men, som en variasjon kan de så absolutt anbefales! Ellers kan jeg også anbefale sjokoladebiscotti, som du finner oppskrift på her. Du finner alle biscottioppskriftene på bloggen samlet her.

Lykke til!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Nam. Så lekre!Og for en service med print-knapp. Hvordan har du fått til å installere den?Pludrehanneklem

 2. Akk ja.. har måttet gi meg selv biscottiforbud etter at to porsjoner biscotti forsvant i løpet av en uke.. ;)Men nå er iallfall deler av årets julegaver til slekt og venner planlagt; lekre biscotti – det må jo bare bli bra.Takk for nydelig oppskrift og en generelt veldig inspirerende blogg 🙂

 3. Hei Trine! Jeg har også skrevet biscotti-innlegg i dag – forhåndsplanlagt siden helgen. Jaja, nå ser jeg ut som reneste copycat, men sånn er det av og til. Kan fu røpe for meg hvordan du har lagt til "print"-knappen?

 4. Takk, takk for koselige tilbakemeldinger!Tranebær fåes kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger. Ta en titt i nærheten av fruktdisken. "Print"-knappen kan dere skaffe ved å trykke på den, og deretter følge koblingen som ligger nederst i "boksen". Dere kommer da til hjemmesiden til utvikleren og finner der en beskrivelse for hvordan dere skal gå frem. Trine 😉

 5. Hei Trine, disse var fantastisk gode! bakte dem i kveld. eg hadde fått biscotti med tranebær direkte frå Italia frå venninna mi og hadde lyst til å prøve sjølv. var litt i tvil da eg skulle vispe sukker og egg til “krem” men det gikk bra og smaken var foretreffelig! takk for enda en god oppskrift!

 6. Hei, nydelige kaker! Men forstår ikke helt hvorfor det er nødvendig å piske eggehvitene stive og blande forsiktig. Alt må jo knas sammen til slutt og effekten blir vel da borte? Opplever også at det er litt vanskelig å få sukker og eggeplommene til å bli særlig «kremet». Har det blitt prøvd å blande hele egg fra start?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste