Sei er billig og god mat, og som slett ikke trenger å være kjedelig. Sammen med hvitløk, oliven, grønnsakswok og stekte poteter ble det et aldri så lite hverdagsgourmetmåltid, faktisk! Finn frem:

passelig mengde poteter, i tykke skiver på langs
smør eller olivenolje
nykvernet sort pepper
maldonsalt
*
600 gram seifilet
olivenolje
maldonsalt
rosèpepper, grovt støtt
sort nykvernet pepper
sorte oliven, i biter
*
1/2 kinesisk hvitløk (eller mer), i tynne skiver
1 rødløk, i båter
2 gulrøtter, i staver
olivenolje
6 cherrytomater, delt i to
100 gram babyspinat, skylt og renset
salt og nykvernet sort pepper
*

Begynn med potetene: Vask og skrell potetene og del de i 4-5 skiver på langs, alt etter størrelsen på potetene. Legg de i et smurt ildfast fat/langpanne og ringle olje eller smeltet smør/smørklatter over. Stekes ved varmluft 200 grader i ca 20-30 minutter, eller til de har fått fin farge og ellers er møre og fine.

Deretter står fisken for tur: Har du hel filet beholder du den slik den er, og har du allerede fått delt den opp i stykker så går det bra også. Finn frem aluminiumsfolie og legg fisken oppå. Ringle over litt olivenolje og krydre med maldonsalt, rosèpepper og sort pepper. Fordel så hvitløksskivene og olivenbitene over og pakk folien igjen, slik at du får en tett pakke. Har du flere hele fileter lager du en pakke til hver. Legg pakkene i et ildfast fat/langpanne og stek ved 180 grader i ca 20 minutter, eller til fisken er passe stekt og såvidt faller fra hverandre.

(Dersom du ikke har to stekovner tilgjengelig kan du tilberede poteter og fisk sammen i den største langpannen. Stek først potetene ca 10-15 minutter på varmluft, og senk deretter varmen og sett på vanlig stekovnsfunksjon når fisken skal stekes. Dersom poteten ikke virker helt klar når fisken er ferdig tar du ut fisken og setter på 225 grader varmluft, og da tar det nok ikke langt tid før poteten også er klar til servering!)

Mens fisken og potetene koser seg i ovnen skal grønnsakene til pers: La rødløk og gulrøtter surre i litt olje til løken er myk og gulrøttene møre, men fremdeles har litt «spenst» igjen. Tilsett cherrytomatene og eventuelt litt mer olje, om nødvendig. Rett før servering tilsetter du den vaskede og rensede babyspinaten, som bare skal ha et kort opphold i stekepannen, slik at den såvidt faller sammen. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Gjør litt ekstra ut av det og anrett maten på porsjonstallerkener, og server!

Og etter et slikt hverdagsgourmetmåltid er det i alle fall ikke du som skal ta oppvasken! (Noe jeg som regel slipper, takket være en snill mann som gjerne påtar seg den oppgaven omtrent daglig.)

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Yummi,så nydelig dette så ut da…Bare mååååååå prøve dette..Flotte mattips du legger ut for en som er kjempeglad i å lage mat..takker for flotte mattips…Klæm

 2. Mmmm. Denne skal prøves i morgen den dag. Tror jammen den bloggen din blir å gjøre meg til en flinkere kokk! 🙂

 3. Jeg har laget denne, og ville bare fortelle deg at retten ble veldig vellykket og blir helt sikkert å stå på menyen flere ganger. Takk for at du deler dine oppskrifter med oss. 🙂

 4. Så gøy å høre at denne retten også har gått rett hjem hos flere! Tusen takk for koselige tilbakemeldinger også! Trine 😉

 5. Hei!
  Denne var veldig god, og funket kjempebra å tilberede i kombidamperen på 80 grader i ca 10 minutter.
  Kombinasjonen av grønnsaker i woken ville jeg aldri ha kommet på å ha til fisk. Genialt!
  Vi har ei frøken på 2 1/2 år som elsket denne retten! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste