Da jeg for et par uker siden ble kontaktet av Allers om jeg kunne bidra med et «gjør-det-enkelt-tips», valgte jeg å lage konfiterte tomater – langtidsstekte tomater. Dette kan du lese i denne ukens utgave av Allers eller her, men du skal få en nærmere beskrivelse av fremgangsmåten nedenfor også.

 

Ved å bake tomatene i ovnen på lav temperatur over lengre tid, reduseres fuktigheten i tomatene og alle de gode smakene i tomaten forsterkes. Konfiterte tomater smaker godt som tilbehør til de fleste varme og kalde retter, eller alene som snacks eller som en del av en tapasmeny. Du trenger:

 

 • Tomater, delt i to
 • Sukker
 • Olivenolje
 • Maldonsalt (eller vanlig salt)
 • Eventuelt litt nykvernet pepper
 • Friske krydderurter, hakket

Skyll tomatene, del dem i to og legg dem med snittsiden opp på et bakepapirkledt stekebrett eller et smurt ildfast fat. Ringle over litt god olivenolje. Ha på litt maldonsalt, et lite dryss med sukker, litt nykvernet sort pepper og gjerne noen friske eller tørkede krydderurter.

 

Tomatene stekes ved ca. 100 grader varmluft (gjerne med et lite gløtt på stekovnsdøren) til tomatene har tørr overflate, men fremdeles er myke inni. Hvor lang tid det tar vil variere etter hvor store tomater du har og stekeegenskapene til ovnen din, men du må nok beregne ca. 2 timer på cherrytomater og ca. 3 timer dersom du benytter større tomater.

 

Når du først er i gang så bør du lage et helt brett og legge det som blir til overs på et glass sammen med olivenolje. Da holder de seg fint et par uker.

 

Enjoy!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei.
  Takker for mange gode tips og oppskrifter.
  Prøvde disse konfiserte tomatene på bruschetta i helga, og du godeste for en smaksopplevelse. Anbefales på det varmeste. Virkelig verdt ventetiden til tomatene er ferdige. Detter blir en gjenganger i vår familie.

 2. Hei! jeg har ovnen enda lavere og lengre 🙂 ca 50 grader og 5-6 timer. blander inn litt paprika også en gang i blandt.

 3. Konfiterte eller konfiserte? I teksten står det konfisert en gang, men det er trykkfeil eller? Elsker forøvrig disse tomatene.

 4. Om man tar et par dråper eddik oppi glasset vil de nok holde lenger. Når jeg åpner et olivenglass gjør jeg det og da holder de lang tid. Fungerer nok her og. Fikk dette tipset fra en gresk gammel dame en gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.