Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

17. MAI-MENY MED ASPARGES, KALVEFILET OG HVIT SJOKOLADEMOUSSE

Har du middagsmenyen til 17. mai klar? Hvis ikke så kan jeg anbefale denne smaksrike menyen med grillet asparges med baconsmuler og urtepesto til forrett, kalvefilet med en smakfull parmesankrem, ruccula- og fennikelsalat og ovnsbakte tomater til hovedrett – og med en deilig hvit sjokolademousse med bringebærcoulis og friske bringebær til dessert.

FESTKAKER – 10 FAVORITTER

Vi har så smått i gang med mai måned og er på full fart inn i festsesongen over alle sesonger, med konfirmasjoner, bryllup, 17. mai og jubileer, for å nevne noe. På kakebordet kommer de lekreste og mest smakfulle kakene, slik er det i alle fall i Trøndelag, der jeg kommer fra. Her er mine ti festkakefavoritter. Hva er din festkakefavoritt?

DE BESTE LAMMEOPPSKRIFTENE – 10 FAVORITTER

Påsken er høysesong for lam, som nytes i ulike varianter og med ulikt tilbehør. Norsk lam har en ypperlig kvalitet, dyrene går ute hele sommerhalvåret og koser seg i og med frisk, norsk natur. Kjøttet er kortreist og trygt å spise – så kos deg derfor med deilig norsk lam i påsken! Her er noen av mine favorittretter hvor lammekjøtt spiller hovedrollen, samt to oppskrifter på hva du kan lage av restene av lammesteken.

PÅSKEMENYEN; KAMSKJELL, LAMMESTEK OG MINIPAVLOVA MED SITRONKREM

Vil du ha tips til menyen på påskeaften eller en av de andre påskedagene? Her er mitt forslag til en smakfull og feststemt påskemeny, med kamskjell med appelsin- og baconsjy, lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker og en smakfull rødvinsaus – og ikke minst et søtt punktum med minipavlova med sitronkrem, vaniljeis, bringebær, karamellisert havregryn og en deilig basilikumcoulis!

BOLLER & SNURRER – LESERNES FAVORITTER

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker søt gjærbakst, både å lage, servere – og selvsagt å spise den. Jeg har i løpet av disse årene laget mange varianter av boller og snurrer, med ulike typer fyll og toppinger. Det er slett ikke bare jeg som elsker gjærbakst – det gjør dere også, for søt gjærbakst er nemlig blant de mest populære oppskriftene på bloggen. Her har jeg samlet de ti mest populær oppskriftene på bloggen det siste året. Hva er din favoritt?

MARSMENYEN; SKALLDYRSUPPE, KYLLING MED APPELSINSAUS & SITRONTERTE

Det går (endelig) mot vår og lysere tider. I månedens menyforslag frister jeg med en smakfull skalldyrsuppe med krepsehaler, deilige munnfuller med saftig kylling, appelsinsaus og en lun og smakfull gulrotsalat. Det hele rundes av med en deilig sitronterte med marengslokk. En enkel og smakfull meny hvor det meste kan lages/forberedes dagen før/i god tid før gjestene kommer.

PIZZATIPS & 6 FAVORITTER

Hjemme hos oss lager vi pizza nesten hver eneste fredagskveld, enten vi er hjemme eller på hytta, om vi har gjester eller det er bare meg og de to gutta mine. I dette innlegget har jeg samlet mine beste tips og triks for en perfekt pizza. Her finner du oppskrift på ulike typer pizzadeig, hvit og rød pizzasaus, samt tips og triks til utbaking og steking av pizzadeigen. I tillegg får du oppskrift på mine seks favorittpizzaer!

BLI MED PÅ MATREISE TIL PARIS!

I samarbeid med By K inviterer jeg deg med på en spennende og unik matreise til Paris den 20-23. april 2023! Med sine tusenvis av restauranter og caféer er Paris et gastronomisk mekka. Det dukker stadig opp nye restauranter, men det finnes også de som alltid har vært der. Og ikke minst, alle de forskjellige delikatessebutikkene og markedene. Paris er uten tvil verdens gourmethovedstad – og det skal vi nyte disse dagene!

LESERNES VEGETARFAVORITTER

Jeg har tatt et lite dykk i statistikken for å se hvilke kjøttfrie middager som var de mest populære på bloggen i 2022. Her har du de 10 mest populære – kanskje du finner noen av dine vegetarfavoritter eller ny inspirasjon?

DE 20 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTENE I 2022

Året 2022 går straks inn i historiebøkene og jeg har tatt en titt på statistikken for å se hvilke oppskrifter som har vært de mest populære dette året. Hver eneste uke er det ukens ukemeny som er det mest leste innlegget. Men, det er likevel noen oppskrifter som er mer populære enn andre. Her er de 20 oppskriftene som fikk flest “klikk” i år. Hva er din favoritt?

GOD OG MATGLAD JUL!

Snart ringes julen inn. Julebakst og konfekt er i boks, huset er rent og julepyntet, julegavene er pakket og klar – og alle årets juleoppskrifter er publisert og delt. Nå logger jeg av og reiser «hjem» til Trøndelag for å feire jul med foreldrene mine og resten av familien.

JULENS DEILIGE DESSERTER

Desember er høysesong for familie- og vennemiddager, og da vil vi jo gjerne by på det aller beste vi vet. Her er ti deilige desserter som passer godt som et søtt punktum etter «julemiddager» både før og etter julekvelden. Alle dessertene kan gjøres mer eller mindre ferdige et par dager før de skal serveres, noe som jo er ekstra kjærkomment i julen.

TRINES JUL – MED SIGNATUR

Nå kan du bestille TRINES JUL med signatur, fraktfritt levert hjem i din egen postkasse. Prisen er kr. 419, som er maksimal rabatt. Bestill boken hos Norli HER eller ARK HER. Velg om du ønsker signering eller ikke. En ypperlig julegave til noen du er glad i eller kanskje en liten førjulsgave til deg selv og … Continued

AUK – ALLTID FRISKE URTER!

De siste ukene har jeg testet Auk, verdens smarteste dyrkesystem, som produsenten selv omtaler det som. Jeg har testet flere andre hel- og halvautomatiske dyrkesystemer de siste årene uten å ha blitt frelst. Jeg var derfor ikke overoptimistisk da en av gründerne bak Auk leverte startpakken hjemme hos meg, slik at jeg kunne teste dyrkesystemet selv. Litt skeptisk sådde jeg frøene, fylte vanntanken, satte i støpselet og reiste på høstferie, og da jeg kom hjem så var jammen spiringen i full gang!

TI JULEGAVETIPS TIL MATELSKERE

Lurer du på hva du skal kjøpe i julegave til familie og venner, eller hva du skal sette på din egen ønskeliste til jul? Kjøkkenutstyr er en praktisk og hyggelig julegave å gi bort, og ikke minst å pakke ut på julekvelden. Her har jeg samlet ti julegavetips i ulike prisklasser. Flere av disse får du til rabattert pris i en kort periode fremover, så i år kan det være ekstra smart å være tidlig ut med julegaveinnkjøpene.

TRINES MATKALENDER 2023 – KJØP DEN HER!

Nytt år, ny matkalender! TRINES MATKALENDER 2023 er en månedskalender hvor hver måned er illustrert med et fristende matbilde, og med en oppskrift som passer ekstra godt den aktuelle måneden. Nå får du den til rabattert pris, kr. 200.

ARRANGEMENTER OG BOKSIGNERINGER – TRINES JUL

TRINES JUL er nå på vei ut til folket, for å spre mat- og juleglede i vårt langstrakte land. TRINES JUL er min mest personlige bok, den er den tykkeste med sine 419 sider – og den inneholder mine alle beste oppskrifter til advents- og juletiden, og litt til. Boken skal selvsagt feires, og DU er velkommen til å feire den med meg! Her har jeg samlet alle arrangementer, middager og boksigneringer frem til jul.

TRINES JUL

Nå er den endelig her, den nye kokeboken min TRINES JUL! Jeg er så utrolig fornøyd med resultatet selv, og har allerede fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra lesere som har kjøpt boken. Tusen takk til alle dere, det betyr så mye!

MINE EPLEFAVORITTER

Det bugner av deilige norske epler i butikker og frukthager rundt omkring i landet. Saftige, sprø og med både syrlighet og sødme – og proppfullt av fiber og andre viktige næringsstoffer. Lag noe godt med høstens deilige epler, eller spis dem som dem er. Tirsdag 27. september er selveste epledagen, og det på feires – med epler, selvsagt! Her har jeg samlet noen av mine favorittoppskrifter med epler, både saltmat og søtmat. Hva er din favorittoppskrift med eple?

REISEBREV FRA PARMA

Årets matreise gikk til Parma. Parma ligger i den norditalienske regionen Emilia-Romagna. Området er kjent for blant annet musserende rødvin, Prosciutto di Parma, culatello og ikke minst Parmigiano Reggiano. Med på turen hadde jeg med meg en gjeng matglade og reiselystne lesere. Reiseleder på turen var Caroline Schøning, som med sin kjærlighet til og kunnskap om området, mattradisjonene, råvarene og folkene, tok hun oss med på en smakfull og uforglemmelig reise!

NY KOKEBOK – TRINES JUL

Her er det – coveret på min nye kokebok, TRINES JUL! Er det ikke fint? Jeg har lenge gledet meg til å lage denne julekokeboken – til å samle juleoppskriftene mine mellom to permer. I TRINES JUL finner du mine beste oppskrifter til den søte juletid – i alt 145 oppskrifter fordelt på 440 sider, slik at du har litt å velge i. Boken kommer på lager 3. oktober!

ÅTTE SMAKFULLE FAVORITT-CURRYER

Hjemme hos oss er det alltid god stemning når jeg setter en curry på bordet. Curry er en fellesbetegnelse på ulike matretter med en aromatisk karrisaus, kanskje mest kjent fra det indiske og thailandske kjøkken. Her har jeg samlet noen av curryfavorittene mine – kanskje du også får lyst til å teste en ny variant?

SOMMERDESSERTER MED JORDBÆR

De norske jordbærene er her, og nå er kunsten å nyte dem mens de er på sitt aller beste! Nyt dem alene, eller i en deilig sommerdessert. Her er sju smakfulle dessertfavoritter med jordbær i hovedrollen.

DET BESTE GRILLMATTILBEHØRET

Grillmaten smaker ekstra godt når den serveres sammen med fargerikt og smakfullt tilbehør. Her er 10 favoritter – klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

TI SMAKFULLE OG FARGERIKE SALATBOLLER

Jeg elsker fargerike, smakfulle og mettende salater! Det er bare tull at salater er for kaniner, for til det finnes det altfor mange måter å lage en salat både mettende, fristende og mektig. Her har jeg plukket frem ti av mine favoritter, både med og uten kjøtt eller sjømat. Hva er din salatfavoritt?

PÅSKEMENYEN; RØKT LAKS, LAMMECARRE OG SJOKOLADEMOUSSE

Påsken er rett rundt hjørnet og det er på tide å planlegge menyen til påskeaften eller en av de andre påskedagene. Her er mitt forslag til en smakfull og feststemt påskemeny, med røkt laks og pepperrotkrem, lammecarré med urtetopping og godt tilbehør – og ikke minst et søtt punktum med en deilig sjokolademousse og sitronmarinerte blåbær.

FAVORITTRÅVARE: SITRON

Sitron er en fantastisk råvare som jeg alltid har i huset og som jeg bruker ofte, i både salte og søte retter. Her er noen av mine favorittretter hvor sitronen spiller hovedrollen, eller har en fremtredende birolle.

DE TI MEST POPULÆRE PASTARETTENE

Pasta er en kjær hverdags- og helgefavoritt hjemme hos oss, og jeg vet at det er mange som har det på samme måte. Det er godt på smak, kjapt å lage, rimelig, kan varieres i det uendelige og er en fin måte å få brukt opp rester på. Her er de ti mest populære pastaoppskriftene på bloggen det siste året, i prioritert rekkefølge. Hva er din favoritt?

BLI MED PÅ MATREISE TIL PARMA!

Sett av fra 12. til 15. mai – og bli med meg på matreise til vakre Parma i Italia. Dagene i Parma vil være proppfulle av matopplevelser, besøk hos lokale produsenter og restauranter. Stedene vi besøker er steder hvor hjertet banker, hvor dyrene blir godt behandlet og hvor alt er ekte. Og som vanlig skal vi lære noen kokketriks.

HURRA, TRINES MATBLOGG 15 ÅR!

For 15 år siden i dag, sånn rett før midnatt den 5. januar 2007, satt jeg og klikket meg rundt i det store internettet, og endte ved en tilfeldighet opp på en matblogg. «Lag din egen blogg» sto det øverst i høyre hjørne, og plutselig hadde jeg klikket meg inn og var i full gang med å lage min egen matblogg. Lite visste jeg da hvilken fantastisk reise bloggen etter hvert skulle ta meg med på, at jeg skulle bli bestselgende kokebokforfatter med et samlet opplag på 440 000 bøker, og at jeg etter hvert skulle slutte i juristjobben jeg trivdes så godt i!

ET LITE TILBAKEBLIKK PÅ 2021

Et kjapt tilbakeblikk på 2021 som var et fint år for meg, selv om ikke alt gikk helt som planlagt.
 
Det største prosjektet i 2021 var den nye kokeboken min, Trines kokebok for unge kokker. Jeg laget den sammen med sønnen min Mathias, og med litt hjelp av mine fem barnebarn.

GLEDELIG JUL!

Snart ringes julen inn – og alle årets juleoppskrifter er publisert og delt. Alle juleoppskriftene på bloggen er merket med JUL og her skal det være noe for enhver smak. Sjekk også litt lengre ned på siden, for her har jeg samlet mange godbiter som smaker ekstra godt i jula. Klikk deg inn der hvis det er noe du lurer på, for nå har jeg logget av for å stelle i stand jul her hjemme også.

Min Handleliste