Septembermenyen - laksetartar, fårikål og eplekake

Inviter til fårikållag, og la gjerne høstens deilige epler få skinne i både forretten og desserten. Her er mitt forslag til en smakfull treretters meny. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

 

# FORRETT #

 

Vi starter med laksetartar med eple og vårløk, med en liten grønn salat og deilig vinaigrette. Laksetartaren kan gjerne forberedes tidligere på dagen, men anrettes rett før gjestene kommer.

Laksetartar med eple og vårløk

 

#HOVEDRETT #

 

Fårikål er rustikk, smakfull og populær mat når høsten begynner å feste taket. Lag en stor gryte som får kose seg på koketoppen vel og lenge. Enklere gjestemat finnes knapt!

Fårikål

 

# DESSERT #

 

Som en søt avslutning passer det godt med eplekake med eplesirup. Server eplekaken lun sammen med en raus kule vaniljeis, og drypp deretter eplesirupen over det hele. Både eplekaken og eplesirupen kan lages flere dager før den skal serveres.

Eplekake med eplesirup

 

VELBEKOMME!

 

Lyst på flere menyforslag? Sjekk gjerne ut de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. Alle vintipsene på bloggen finner du samlet her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. I går ble det kokt fårikål her i en stor gryte
    Nydelig!
    Kjøttet var av prima vare,
    Hadde allikevel følelsen av at kålen bare «forsvant» Kanskje skulle jeg ha ventet noen uker da den er for fersk..I dag må jeg forhåndskoke kål for å tilsette gryta!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste