ANNONSE FRØYA LAKS

Når du skal servere en middag med flere retter finnes det knapt noe enklere (og bedre) enn laksetartar. Litt kutting, røring og dandering, og voilà er det klart for servering! I laksetartaren har jeg blant annet eple som gir en frisk og god smak på retten. Sammen med en liten salat med nydelig sennepsdressing og knasende sprø rugbrødchips, er dette en forrett som er lett å like og som passer fint før julematen eller på nyttårsaften, for eksempel.

Jeg har her brukt Frøya mid loin, som er en skinn- og beinfri filet av det beste stykket på laksen. Fileten er håndskåret rett etter at fisken er tatt opp av sjøen, og deretter vakumpakket innen to timer. Frøya mid loin er litt fetere enn back loin, og er perfekt til for eksempel tartar eller sashimi. Fisken kan trygt spises rå, rett fra pakken - sunnt og godt. Prøv den du også!

Annonse

Ingredienser

LAKSETARTAR

300 g Frøya mid loin , i små terninger
1-2 vårløk , finhakket
1/4 rødløk , finhakket
1/4 grønt eple , i små terninger
1-2 ss extra virgin olivenolje
1/2 sitron , skall + ca. 2 ts saft
1 ss frisk basilikum , finhakket
1-2 ts frisk dill , finhakket
salt og pepper

TILBEHØR

50 g småbladsalat
2 ss extra virgin olivenolje
1 ts dijonsennep
1 ts eplesidereddik
1/2 ts flytende honning
salt og pepper
frisk dill eller strimlet sitronskall til dekor
rugbrødchips

SLIK GJØR DU

Skjær opp vårløk, rødløk og eple som angitt og ha i en bolle, og tilsett deretter olivenolje, sitronskall, sitronsaft og urter. Skjær bort det brune feltet på skinnsiden av fisken, og skjær den deretter opp i små terninger. Ha fisken i bollen sammen med de øvrige ingrediensene og rør forsiktig sammen. Smak til med salt, pepper, og eventuelt litt av de øvrige ingrediensene, slik at du får en fin balanse mellom smakene.

Rør sammen olivenolje, sennep og eplesidereddik, og smak til med honning, salt og pepper. Ha salaten i en bolle og riv den i litt mindre biter, og vend deretter inn dressingen.

Anrett laksetartaren på porsjonstallerkener ved bruk av en utstikkerring eller en liten skål, og server salaten og rugbrødchipsen ved siden av. Ha gjerne på litt nykvernet sort pepper og nyt retten umiddelbart, gjerne med en god hvitvin i glasset.

TIPS

  • Laksetartaren smaker aller best når den er nylaget, men du kan gjerne gjøre ferdig grønnsakene, samt skjære opp laksen i små terninger, og deretter sette dem til i hver sin bolle i kjøleskapet (tildekket). Det samme gjør du med salaten og dressingen. Rett før servering blander du det sammen og anretter.
  • Gjør anretningen enda enklere ved å fordele salaten utover porsjonstallerkener, ha tartaren over – og brekk opp små biter av rugbrødchipsen som du fordeler over.
  • Rugbrødchips får du kjøpt ferdig i velassorterte dagligvarebutikker. Du kan også lage det selv etter denne oppskriften.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Frøya. Frøya mid loin finner du hos MENY (som har fisken på tilbud ut året), Kiwi, Spar og Joker. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.