Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

SARAS VINTIPS TIL JULEMATEN

Har du lyst til å prøve noen nye og spennende viner til julematen i år? Min vinfaglige støttekontakt Sara Døscher, som er sommelier, har funnet frem spennende vintips til noen av juleoppskriftene på bloggen. Her kommer de på løpende bånd, med Saras kommentarer.

24 FAVORITTER TIL JUL

Her har jeg samlet 24 favorittoppskrifter som jeg gjerne vender tilbake til når jeg skal stelle i stand til jul hjemme hos oss.

REISEBREV FRA TROMSØ

I slutten av september gikk startskuddet for årets første og eneste matreise. Som følge av koronaviruset måtte jeg blant annet måtte avlyse matreiser til både Paris og Madrid, og da var det naturlig å se hjemover og alt det gode vi faktisk har å by på her hjemme. Jeg har som dommer og prisutdeler i Det norske måltid (norske råvarers «Oscar-utdeling») siden 2013 knyttet mange kontakter til kokker, lokalmatprodusenter og matentusiaster fra hele landet, også i Tromsø. Da jeg luftet ideen om en matreise til mine «matvenner» i Tromsø fikk jeg mange gode innspill og ideer, og i samarbeid med ByK/Kinareiser fikk vi sydd sammen en unik og variert matreise. Her er noe av det vi fikk oppleve i løpet av de fire dagene matreisen varte.

«TRINES KOKEBOK FOR UNGE KOKKER»

Lurer du på hva du skal kjøpe i julegave til tiåringen, tenåringen, barnefamilien eller unge som skal flytte for seg selv? Da er «Trines kokebok for unge kokker» et smart valg, for her finner du oppskrifter som hele familien liker, til både hverdag, helg og fest. Nå kan du også få den signert med en liten hilsen.

TRINES MATKALENDER 2022

Dette er en nyhet jeg har gledet meg lenge til å dele med dere – jeg har laget en matkalender! Det er en månedskalender hvor hver måned er illustrert med et fristende matbilde, og med en oppskrift som passer ekstra godt den aktuelle måneden. Du finner den i din lokale bokhandel fra ca. uke 42 eller kjøp den i min nettbutikk nå.

OKTOBERMENYEN | LAKSETARTAR, BOEUF BOURGUIGNON & TILSLØRTE BONDEPIKER

Inviter på en smakfull treretters høstmeny som passer godt enten dere er få eller mange til bords. Her byr jeg på laksetartar med en litt frisk salat og en smakfull og varmende kjøttgryte med franske aner, og med klassikeren Tilslørte bondepiker til dessert, toppet med deilig eplesirup. Og som vanlig får du med spennende vintips fra Sara Døscher.

PLOMMEFAVORITTER

Plommetrærne på hytta har virkelig struttet med deilige plommer i år, og vi har spist plommer både tidlig og sent, til både saltmat og søtmat. Her er noen av rettene vi har kost oss med. Hva er din plommefavoritt?

TRINES KOKEBOK FOR UNGE KOKKER – NÅ ER DEN HER!

Nå er den her endelig – Trines kokebok for unge kokker! Selv om det er min femte kokebok så kjennes det like fint og unikt som da jeg fikk min første kokebok i hendene for åtte år siden. Og kanskje kjennes det ekstra spesielt denne gangen siden jeg har laget boken til denne fine gjengen min, som også har bidratt med sine favorittoppskrifter.

AUGUSTMENYEN – CEVICHE, FAJITAS OG KEY LIME PIE (MED VINTIPS)

Etter en lang sommerferie (og en enda lengre nedstengning) er det godt å kunne samle familie og venner rundt bordet igjen. Hva med å sette tex-mex på bordet denne gangen? Taco er ypperlig delemat og perfekt å servere til mange. Dersom dere er mange til bords kan dere eventuelt fordele oppgavene og ta med en tacorett/tilbehør hver (eller lage maten sammen). Her er mitt forslag til meny – med spennende vintips fra Sara.

POPULÆRE HVERDAGSBRØD

Hverdagen er ubønnhørlig her igjen, med skole- og studiestart og de fleste av oss er også tilbake på jobb etter sommerferien. Med det melder behovet seg for deilig hverdagsbrød og annet godt til matboksen. Hjemmebakst er alltid populært, og trenger slett ikke å være uoverkommelig i en hektisk hverdag hvis man bare planlegger litt. Jeg har her funnet frem elleve oppskrifter jeg ofte vender tilbake til, og som kanskje kan være til inspirasjon?

KJØTTFRIE FAVORITTMIDDAGER

Grønnsaksdiskene bugner av deilige og fargerike norske grønnsaker. Bruk dem gjerne i noen nye vegetarretter. Her er ti av mine kjøttfrie favorittretter.

BLI MED PÅ MATREISE TIL TROMSØ!

I samarbeid med ByK inviterer jeg deg med på en spennende og unik matreise til Tromsø og Sommarøy 23-26. september 2021. Vi kan by på et unikt program hvor jeg tar deg med på en reise i de gode smakene området har å by på, og vi skal møte mange flinke folk underveis som har mat og matglede i fokus. Bli med da vel!

VELKOMMEN TIL HELAFTEN I BERGEN 26. MAI

Onsdag 26. mai kl. 18 inviterer jeg til helaften på Ole Bull Scene i Bergen. Her blir det blant annet foredrag, treretters middag, boksignering og muligheter for å slå av en prat. Tema for kvelden er «Hvordan spise seg glad i en hektisk hverdag?» Her får du tipsene og triksene som gjør det enklere å lage god mat hver dag.

NY KOKEBOK – TRINES KOKEBOK FOR UNGE KOKKER

Endelig er jeg klar til å offentliggjøre tittelen på min femte kokebok – TRINES KOKEBOK FOR UNGE KOKKER! Målgruppen for boken er denne gangen barn og unge i alderen 10-16 år (pluss/minus) og ellers alle som ønsker oppskrifter og tips når de skal lage mat som barn og unge (og voksne) liker.

17. MAI-MENYEN – GAZPACHO, KALVEFILET & ISKAKE

Har du middagsmenyen til 17. mai klar? Hvis ikke så kan jeg anbefale denne fargerike treretters menyen med gazpacho, helstekt kalvefilet – og en iskake med marengs og friske bær. Med på kjøpet får du spennende og boblende vintips fra Sara.

TI FAVORITTER TIL HELGEN

Det er noe spesielt med helgen. Sene kvelder, late morgener, lave skuldre og fri. Kanskje etter  hvert også med familie eller venner på besøk? Uansett er det tid og rom for å bruke litt ekstra tid på kjøkkenet for å lage noe ekstra godt. Her er noen av mine favorittretter som jeg gjerne lager i helgene til mine nære og kjære. Hva er din helgefavoritt?

HIPP HURRA FOR KAKEDAGEN!

I dag, den 8. april, er det kakedagen! Av årets 365 dager er det altså i dag du har en ekstra unnskyldning til å nyte et smakfullt kakestykke eller tre. Det finnes utallige varianter av kaker, og her kommer det vanskeligste valget: Hvilken skal du lage? Her er noen av mine favoritter, kanskje du finner en som frister?

DEN BESTE PÅSKEMATEN

I påsken dyrker vi de rike mattradisjonene våre, og på bordet kommer lam, kylling, eggeretter, deilige kaker og rykende fersk bakst, for å nevne noe. Her har jeg samlet noen oppskrifter på det jeg synes smaker ekstra godt i påsken. Hva er din påskemat-favoritt?

PÅSKEMENYEN; KONFITERT LAKS, LAMMEFILET OG MINIPAVLOVA – MED VINTIPS

Det blir også i år en annerledes påske med strenge restriksjoner, hvor vi ikke kan dekke langbordet og invitere familie og venner på påskelam og annet godt. I stedet må vi gjøre det beste ut av det i den lille kohorten vår, men selvsagt skal vi også spise godt! Her er mitt forslag til treretters påskemeny, med konfitert laks, lammefilet og minipavlova – med spennende vintips fra Sara.

HURRA FOR VAFFELDAGEN 25. MARS!

Den 25. mars er det vaffeldagen over alle dager, og det må selvsagt feires – med vafler! Vafler kan varieres og smaksettes i det uendelige – her er noen tips fra arkivet. Hva er din vaffelfavoritt?

DE 12 MEST POPULÆRE FISKEMIDDAGENE

Jeg elsker fisk! Det har jeg gjort siden jeg var lita jente, da jeg nektet å spise grøt og heller forlangte hjemmelagde fiskekaker. Jeg får daglig hyggelige og konstruktive tilbakemeldinger på oppskriftene mine fra dere lesere, og mange av dem kommer i tilknytning til fiskeoppskriftene. Jeg har derfor tatt et lite dykk i statistikken – her er de 12 mest populære fiskeoppskriftene på bloggen. Hva er din favoritt?

JANUARMENYEN; LAKSERULL, GRATINERT KYLLING OG SJOKOLADEKAKE – MED VINTIPS

Mange har etterlyst «Månedens treretters», en månedlig bloggpost med forslag til treretters meny som passer spesielt godt den aktuelle måneden. Etter to års pause tar jeg den gjerne opp igjen. I disse spesielle tider med sosial nedstengning og strenge tiltak har jeg valgt en enkel meny du kan lage sammen med eller til kohorten din. Denne måneden kan jeg friste med deilige munnfuller med røkt laks, en varmende gryterett med gratinert kylling og en smakfull «pimpet» sjokoladekake til dessert.

DE 15 MEST POPULÆRE HVERDAGSMIDDAGENE

Hverdagen er definitivt tilbake, og det er også det stadig tilbakevendende spørsmålet «hva skal vi ha til middag i dag?». Jeg har tatt et lite dykk i statistikken for å se hvilke hverdagsmiddager som var de mest populære på bloggen i 2020. På toppen troner supper og pastaretter, men også kylling og fiskerettene er populære. Her har du de 15 mest populære hverdagsrettene – kanskje du finner noen av dine favoritter eller ny inspirasjon?

DE 10 MEST POPULÆRE VEGETARMIDDAGENE

Jeg har tatt et lite dykk i statistikken for å se hvilke kjøttfrie middager som var de mest populære på bloggen i 2020. Her har du de 10 mest populære – kanskje du finner noen av dine vegetarfavoritter eller ny inspirasjon?

ET LITE TILBAKEBLIKK PÅ MATBLOGGERÅRET 2020

2020 er straks historie og det er på tide å stoppe opp litt, klappe seg selv på skulderen og ta et tilbakeblikk på året vi straks har bak oss.

Trines matblogg har blitt jevnlig oppdatert gjennom hele året, og inneholder nå mer enn 2500 oppskrifter. Bloggen har hatt høyt og jevnt besøk gjennom hele året – i skrivende stund har det vært mer enn 42 millioner sidevisninger på bloggen i 2020!

DE 15 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTENE I 2020

Året 2020 går straks inn i historiebøkene og jeg har tatt et lite dykk i statistikken for å se hvilke oppskrifter som har vært de mest populære dette spesielle året, hvor jeg vil tro de fleste har tilbragt litt mere tid på kjøkkenet enn de vanligvis gjør. Øverst på listen står oppskriften på kanelsnurrer som har hatt 381 792 «klikk» i år. Det kan det bli mange kanelsnurrer av! Les mer om det og de 14 andre oppskriftene som fikk flest “klikk” i 2020.

GLEDELIG JUL!

Det er lillejulaften og alle årets juleoppskrifter er publisert og delt. Alle juleoppskriftene på bloggen er merket med JUL og her skal det være noe for enhver smak. Klikk deg inn der hvis det er noe du lurer på, for nå logger jeg av for å stelle i stand jul sammen med gutta mine og for noen velfortjente fridager. Men, før jeg gjør det vil jeg ønske dere alle en riktig god og matglad jul!

DEN BESTE JULEMATEN

I jula dyrker vi de rike mattradisjonene våre, og på bordet kommer ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, juletorsk, juleskinke og mye annet godt. Her har jeg samlet noen grunnoppskrifter og tips til smakfullt tilbehør som kan komme godt med når du skal stelle i stand til jul hjemme hos deg selv.

KONFEKTFAVORITTER

Hjemmelaget konfekt kommer alltid på bordet hos oss i julen. Den lager jeg sammen med døtrene mine Anette og Emilie, en hyggelig og praktisk tradisjon vi har hatt i mange år nå. Vi har noen faste sorter vi lager hvert år, og så blir det alltid til at vi tester en ny sort eller to. Den ferdige konfekten fordeler vi oss imellom. Her er våre favoritter.

SJU SLAG TIL JUL – JULEKAKEFAVORITTER

Før i tiden skulle man ha sju slag med julekaker i boks idet julen ringes inn. I dag er det ikke så nøye med antallet, men mange synes likevel at det er en fin tradisjon å ta vare på. Det synes også jeg. Her er mine julekakefavoritter – hvilke er dine?

VARMENDE VINTERMAT FRA TRINES HVERDAGSMAT

Har du sjekket ut min kokebok Trines hverdagsmat? Boken er spekket med deilig hverdagsmat som stort sett er ferdig på under en halvtime. I boken finner du mine hverdagsfavoritter, og de fleste er unike for boken og ikke å finne på bloggen. Den inneholder mat som kan spises året rundt, men her er noen oppskrifter som smaker ekstra godt i vinterhalvåret. Nå får du den til halv pris hos Norli!

Min Handleliste