ANNONSE - BY K

I samarbeid med By K inviterer jeg deg med på en spennende og unik matreise til Tromsø og Sommarøy 23-26. september 2021. Tromsø har prisbelønte matvareprodusenter og råvarer av svært høy kvalitet. Gode restauranter, hvor flere og flere har fokus på sesongbaserte og kortreiste råvarer fra det fantastiske arktiske spisskammerset. Her er konsert-, utstillings- og festivalkalenderen full hele året rundt i et normalt år. Byen lever så absolutt opp til sitt tilnavn «Nordens Paris».

 

Med hjelp av mine flinke matvenner fra området og ByK har vi satt sammen et unikt program, hvor jeg tar deg med på en reise i de gode smakene området har å by på, og vi skal møte mange flinke folk underveis som har mat og matglede i fokus. Programmet i sin helhet finner du her. Her er en kort oppsummering av turen:

 

TORSDAG 23. SEPTEMBER

Vi starter med lunsj og noe godt i glasset i den sjarmerende og uformelle kafeen Smørtorget, hvor vi også får en prat med eieren Hilde Eilertsen Sletvold.

Vi sjekker deretter inn på Scandic Ishavshotellet og har litt tid på egen hånd før vi skal på matkurs i Mathallen. Vi spaserer fra hotellet i samlet flokk og gjør en kort byvandring på veien til Mathallen. Mathallen restaurant styres av kjøkkensjef Gunnar Jensen, vinner av Det norske måltid 2012 og Ingridprisen 2015. Gunnar har lagt opp til et uformelt matkurs hvor vi lærer noen triks og får prøve oss, så går vi til bords og koser oss med maten vi har vært med på å lage. Familiebedriften Halvors Tradisjonsfisk er lokalisert i Tromsø og en av de utvalgte leverandørene til Mathallen. De vil gjerne møte oss i Mathallen under kurset og fortelle litt om sin bedrift og sine produkter.

 

 

FREDAG 24. SEPTEMBER

Etter frokost setter vi kursen mot smellvakre Sommarøy med rivierastrender, fantastisk utsikt og et levende fiskevær hvor hovednæringen er fiskeri. På veien stopper vi innom Bryggejentene som holder til på Kvaløya, på en brygge midt i bygda som har tilhørt familien siden 1900-tallet. Her er det stemning, god kaffe og kake, og fine ting i butikken som ble åpnet 2010. Tidligere var det fiskebruk i dette bygget, og vi får høre mer om historien av eieren som driver stedet i dag.

Turen går videre til Sommarøy Arctic Hotel hvor vi skal spise lunsj. Hotellets beliggenhet er helt rå, det samme er de kreative folkene som jobber der. Det blir også en rundtur på Sommarøy og historiefortelling, før turen går tilbake til Tromsø sentrum.

 

Kveldens middag skal inntas hos Helmersen Delikatesser & Vinbar og gastroenoteka som byr på moderne kvalitetsvin og en sesongbasert meny inspirert av middelhavsmat med nordnorske råvarer. Vi serveres småretter og koser oss med god vin i hyggelig atmosfære.

 

 

LØRDAG 25. SEPTEMBER

Etter frokost tar vi turen opp på Storsteinen med Fjellheisen, Tromsøs mest populære turistmål og ikke uten grunn. Her får vi spektakulær utsikt over Tromsø, øyer, fjorder, fjell og hav.

 

Deretter går turen til matfestivalen SMAK, som har som formål å sette søkelys på lokale nisjeprodukter og mattradisjoner fra Nord-Norge. Sammen med vår lokale person i Tromsø vil vi vise deg våre favoritter. Her kan du smake deg gjennom det du måtte ønske av lokale delikatesser og føle stemningen i byen – og dagens lunsj bestemmer du selv.

 

Vi møtes igjen før middag til et lite glass bobler.

restaurant smak

Kveldens middag skal nytes på restaurant Smak som eies av ekteparet Espen og Eva-Linda Ramnestedt, en liten intim restaurant med plass til 24 gjester. Den sesongbaserte menyen er laget av lokale, kortreiste råvarer som gjenspeiler nordnorsk fauna. Her serveres retter av ypperste klasse – det er bare å glede seg!

 

 

SØNDAG 26. SEPTEMBER

Frokost og utsjekk av hotellet. Vi lar bagasjen stå og får med oss en siste opplevelse før hjemreise. Bangsundbrygga ble bygd i 1902 og var da et fiskemottak/fabrikk. Vi tas med inn i historien om den eldre fiskerihistorien i Tromsregionen, og gjennom små fortellinger og smakebiter får vi et innblikk i skreifisket i de nordligste fylkene, fra båt til eksport, historien om tørrfisken og tranens viktige rolle. Så serveres det lunsj før vi må tenke på hjemreisen.

 

 

DET UNIKE MED MINE MATREISER

Innholdet på denne turen (som de øvrige) er gjennomtenkt og unikt, og vi tas fra den ene «happeningen» til den andre. Vi får oppleve ting som man vanligvis ikke kan gjøre på egen hånd, man kommer i kontakt med lokale personer som bidrar faglig i form av kurs, guiding, smakinger ol. – og ikke minst kommer man sammen med andre med samme interesse for mat, vin og reise. Dette er min 13 matreise og jeg opplever alltid et unikt samhold i gruppene mine, og det er slett ikke noe problem å reise alene, hvis du lurer på det. Her blir alle inkludert, enten man reiser alene eller flere sammen. Mange har også vært med på flere turer tidligere, noe jeg tar som et kvalitetstegn.

 

Matkursene er uformelle og krever ingen spesielle forkunnskaper. Her bidrar man i den grad man ønsker, og selvsagt nipper vi gjerne i et glass vin eller to mens vi kokkelerer. Alle som er med på turene får også et eget «Trines matblogg-forkle».

 

Les gjerne reisebrevene fra de tidligere matreisene mine her.

 

 

PÅMELDING

Prisen for hele turen er kr. 20.595,- som inkluderer alt som står i programmet (se nærmere spesifikasjon her).

 

Gruppen er på maksimalt 16 personer (inkl. meg). Vi forholder oss til enhver tid til gjeldende smittevernregler. Restauranter og hotell vi benytter er underlagt strenge regler for smittevern, og vi benytter buss med god plass på transportstrekninger. Dersom turen ikke kan gjennomføres p.g.a endringer i smittevernreglene som gjør det umulig å gjennomføre turen, vil innbetalt beløp bli refundert.

 

Bli med da vel! Ta med deg en venninne/venn, eller reis alene. Meld deg på HER.

 

Dersom du har spørsmål kan du sende e-post til [email protected] eller sende en e-post til meg på [email protected].

 

Foto: Knut Hansvold (de to første bildene), Sommarøy Arctic Hotel og Restaurant Smak.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste