Septembermenyen

Det går mot høst og mørkere kvelder, og det er på tide og invitere til familie- eller vennemiddag igjen. Her er mitt forslag til en smakfull og enkel treretters meny – med ørretrillette, chilikylling og galette, som vanlig med spennende drikketips fra Sara. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

 

 

# FORRETT #

 

Vi starter med rillette med ørret og rugbrødchips, en enkel og smakfull munnfull som gjerne kan gjøres ferdig god tid i forveien.

Rillette med ørret

Drikketips: BFM 225 Saison (Sveits) Pris: kr. 169,90 (varenr. 816601) Til denne smaksrike og spennende starten på et måltid vil jeg faktisk anbefale et veldig godt øl! Både danskene og franskmennene spiser mye rillette på rugbrød, og når de får velge går de gjerne for øl. Men ikke hvilket som helst øl, det må være Saison! Saison er et deilig, leskende og fruktig øl og det har en gjenkjennelig og velsmakende ettersmak av litt pepper, noe jeg syns kler denne retten godt. Rugbrød og øl er jo for lengst en klassiker hos danskene, så test ut ølet med navn «BFM 225 Saison» og la deg overraske!

 

 

#HOVEDRETT #

 

Til hovedrett velger jeg chilikylling hvor kyllingen stekes hel i form sammen med tomat, chili, appelsin og mye annet godt. Deilige kombinasjoner etter min smak, og en ypperlig rett å sette på bordet når du har gjester.

HELSTEKT CHILIKYLLING MED PAPRIKA, TOMAT OG APPELSIN

Vintips: Ricossa Barbera del Monferrato Frizzante (Italia) Pris: kr. 149,90 (varenr. 13466501): For noen fantastiske smaker og ikke minst farger. Denne retten både varmer og trøster og minner oss på at det faktisk er helt greit at høsten er her. For høst betyr peis og et godt glass rødvin til maten. Med så mange spenstige smaker trenger vi en smaksrik rødvin med rik fruktighet. Den må ikke være for kraftig, for det delikate kyllingkjøttet skal få spille hovedrollen. Derfor faller valget på en lett og superjuicy italiensk rødvin på barbera-druen. Og hold deg fast: denne vinen er perlende!! Ja, røde viner kan også ha bobler og dette er intet annet enn en sprudlende nyhet fra septemberslippet. Hånd i hanske til denne lett spicy kyllingretten. Gled deg!

 

 

# DESSERT #

 

Som en søt avslutning passer det godt med galette med plommer og bringebær. Galette er en fransk terte som lages rett på stekeplaten uten kakeform eller lignende – et rustikt og smakfullt punktum på en uformell høstmiddag.

Galette med plommer og bringebær

Vintips: Malvirà Birbet Spumante (Italia) Pris: kr. 204 (varenr. 13119901): Når plommene er så gode som nå, er det egentlig bare tull å spise noe annet. Visste du at det finnes en italiensk sødmefull, mørkerosa dessertvin som smaker av både plommer og bringebær? Navnet er «Malvirà Birbet Spumante» og denne er som skapt for Trines høstdessert. Skål for høsten!

 

Vintipsene er gitt av Sara Døscher som er sommelier med mer enn 20 års erfaring fra Vinmonopolet, vinimport og restaurantbransjen. Hun brenner for god mat og vin i kombinasjon, og har skrevet flere vinbøker. Hun holder også vinkurs og lager podcast om vin. Lytt gjerne på podcasten hennes Fredagstipset – vin til helgen. eller lær mer om vin av henne på Matkanalen i høst.

 

LYKKE TIL!

 

Lyst på flere menyforslag? Sjekk gjerne ut de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. Alle vintipsene fra Sara finner du samlet her

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste