HELSTEKT CHILIKYLLING MED PAPRIKA, TOMAT OG APPELSIN

I dag vil jeg dele oppskrift på en smaksrik og enkel kyllingrett, hvor kyllingen stekes hel i form sammen med tomat, chili, appelsin og mye annet godt. Deilige kombinasjoner etter min smak! Det er mye mat i en hel kylling, og ekstra godt blir det dersom du kjøper en kylling av bra kvalitet. Jeg har her benyttet økologisk kylling fra Hovelsrud gård, som har levd litt bedre og lengre enn de fleste kyllinger, og det merker du på smaken og kvaliteten. Dette er en ypperlig rett å sette på bordet når du har gjester, eller hvis du bare vil kose deg med noe ekstra godt.

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 6 porsjoner
  • Time: ca. 2 timer
  • Type rett:
Annonse

Ingredienser

CHILIKYLLING & TILBEHØR

2 1/2 kg kylling (hel)
1 appelsin , i båter
salt og pepper
2-3 ts sambal oelek
2 ss nøytral olje
frisk timian eller andre krydderurter
6 porsjoner ris eller ovnsbakte potetbåter

GRØNNSAKER & SAUS

2-3 rødløk , i båter
2 rød paprika , i biter
225 g chorizo (spicy type)
3 fedd hvitløk , grovt hakket
400 g hermetiske cherrytomater
1 appelsin (1 dl juice)
2-3 ts sambal oelek
1 ts timian (tørket)

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme).

Vask kyllingen under rennende vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Legg appelsinbåtene inni kyllingen, bind sammen bena med hyssing. Krydre med salt og pepper, og fordel sambal oelek over hele kyllingen. Ha løk, paprika og chorizo i et stort ildfast fat eller en vid gryte (med litt nøytral olje i bunnen) og legg kyllingen oppå. Stikk et steketermometer i kyllingbrystet, men pass på at du ikke treffer på ben. Stekes på midterste rille i ca. 30 minutter. Rør i grønnsakene/chorizoen et par ganger underveis.

Sil av cherrytomatene og ha dem i formen sammen med de øvrige grønnsakene. Press ut juicen av appelsinen. Bland sammen tomatjuice, appelsinjuice, sambal oelek, timian, salt og pepper, og hell sausen over grønnsakene. Stek kyllingen og grønnsakene til kyllingen har en kjernetemperatur på 65-66 grader. Det tar ca. ytterligere 1 time (dvs. ca. 1 1/2 time total steketid). La den ferdigstekte kyllingen hvile (under litt aluminiumsfolie som legges lett oppå) i ca. 15 minutter (kjernetemperaturen vil fortsette å stige), før du deler den opp i passende biter.

Gi retten et dryss med frisk timian eller andre krydderurter (hvis du har), og nyt den umiddelbart med for eksempel ris eller ovnsstekte potetbåter som tilbehør.

TIPS

  • Du kan sjekke om kyllingen er gjennomstekt ved å stikke en kniv forsiktig inn i lårfestet. Dersom det kommer klar kraft ut er kyllingen ferdig.
  • Dersom du får kylling til overs kan du for eksempel benytte restene i en kyllingsuppe.
  • Sjekk her hvilke kyllingmerker du bør kjøpe for best dyrevelferd.

VELBEKOMME!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Dette var en nydelig og enkel start på påskemåltidene! Gode og rike smaker, og så DEN sausen! Nam nam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.