Månedens treretters - novembermenyen

Inviter på en smakfull treretters festmiddag med mange gode smaker og spennende og sprudlende vintips fra Sara Døscher. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

 

 

# FORRETT #

 

Vi starter med pannestekte kamskjell med en smakfull appelsin- og baconsjy.

Kamskjell med appelsin- og baconsjy

Som aperitif og drikke til forretten anbefaler Sara en champagne: Charles Mignon Premium Reserve Rosé Brut, (varenr: 13428001) pris: kr 267,-
I Vinmonopolets nyhetsslipp nå i november ble det lansert noen ekstraordinært rimelige og veldig gode champagner. En forrett som dette fortjener virkelig det beste, og denne champagnen fungerer også strålende som aperitiff før maten. Gled deg til en rosé-champagne som dufter og smaker av rips, bringebær, brioche og sitrus. Deilig, sprudlende følge til kamskjellene og med en super friskhet som balanserer baconskyen perfekt. 

 

 

#HOVEDRETT #

 

Til hovedrett velger jeg helstekt indrefilet av storfe med løk i ulike varianter, honningbakte gulrøtter og en smakfull rødvinsaus.

Vintips: Rødvin fra Libanon: Ch. Kefraya Bretèches 2018 (varenr: 8136501), pris: kr 159,-

I denne retten er det mye deilig sødme fra både karamellisert løk og honningbakte gulrøtter. Her trengs en rund og raus rødvin med et streif av sødmefull frukt. Libanon er et land som klatrer på kvalitetsstigen når det gjelder rødvin, herfra kommer det mange spennende viner og du kan nesten merke at druene har fått nyte sol og varme – de smaker av solmodne mørke bær, ofte også med et streif av eksotiske krydder som kanel og stjerneanis. Indrefileten behøver en rødvin med god fylde og struktur og spør du meg har denne vinen alt som trengs. Sjarmerende novembervin jeg tror både du og kjøttet vil elske. 

 

 

# DESSERT #

 

Som en søt avslutning passer det godt med sjokoladefondant med bær, og gjerne med en kule vaniljeis ved siden av. Ta gjerne en titt på denne videoen for å se hvordan jeg lager sjokoladefondant.

Sjokoladefondant med jordbær

Vintips: Rød dessertvin fra Portugal (portvin): Niepoort Late Bottled Vintage 2017  (varenr: 3222501), pris: kr 234,-
Søt og syndig sjokoladefondant elsker sin flytende tvillingsjel portvinen. Men ikke all portvin fungerer til fondant – styr unna både Tawny og Ruby og unn deg en LBV (Late Bottled Vintage). Dette er mørkt, fyldig og raust og det holder med et lite glass, lett avkjølt. Kjenner du hvordan lukten og smaken i både portvin og fondant minner om hverandre? Og du: denne flasken har du hele julen. Den holder i månedsvis i kjøleskapet med korken på. 

 

Vintipsene er gitt av Sara Døscher som er sommelier med mer enn 20 års erfaring fra Vinmonopolet, vinimport og restaurantbransjen. Hun brenner for god mat og vin i kombinasjon, og har skrevet flere vinbøker. Hun holder også vinkurs og lager podcast om vin. Lytt gjerne på podcasten hennes Fredagstipset – vin til helgen.

Borddekking gul blomst

VELBEKOMME!

 

Lyst på flere menyforslag? Sjekk gjerne ut de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. Alle vintipsene fra Sara finner du samlet her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei, hvordan går du frem med denne treretteren? Hva begynner du med osv. Savner link til oppskrifter.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste