Kamskjell er nydelig fastfood, men man må ha noe "attåt" som tilfører litt smak, som for eksempel denne deilige sjyen med blant annet appelsin og sprøtt bacon. Sjyen kan forberedes på forhånd – og kamskjellene stekes idet gjestene setter seg til bords. Kombinasjonen appelsin, bacon og kamskjell er nydelig – prøv det du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

8-16 kamskjell (avhengig av størrelsen)
2 ss smør
50 g bacon , i små biter
1 appelsin , saften (ca. 1 ½ dl)
1 ss soyasaus
20 g valnøtter (ca.), ristet og hakket
småbladsalat
2 ss god olivenolje
1 ts sitronsaft
salt og pepper
dill (litt)

SLIK GJØR DU

Kamskjell med appelsin- og baconsjy

Rist valnøttene i tørr stekepanne (eller i stekeovnen ved 170 grader i ca. 7 minutter), og hakk dem deretter.

Stek baconet i smøret, til baconet er sprøtt. Sil av smøret og sett det til side.

Ha appelsinsaften oppi stekepannen sammen med baconet, og la det stå å putre på middels varme til appelsinsaften er nesten kokt inn og fått sirupskonsistens. Tilsett soyasaus og smøret som baconet har vært stekt i, og varm opp mot kokepunktet. Hold sjyen varm, men pass på at den ikke koker.

Rens og vask småbladsalaten og ha den i en liten bolle. Rør sammen olivenolje, sitronsaft, salt og pepper, og drypp over salaten. Fordel salaten på 8 tallerkener.

Skjær små snitt i den ene overflaten på kamskjellene. Stek dem deretter gylne i litt olje i relativt varm teflonpanne, i ca. 1 minutt på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg et kamskjell oppå salaten, dryss over litt hakkede valnøtter og topp det hele med bacon- og appelsinsjyen og gjerne litt frisk dill. Serveres umiddelbart, gjerne med noe godt i glasset ved siden av.

Kamskjell med appelsin- og baconsjy

Drikketips fra Sara Døscher: Champagne – Charles Mignon Premium Reserve Rosé Brut, (varenr: 13428001) pris: kr 267,-

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne forretten var fantastisk god! Alle skrapte tallerknene for å få det hele med seg:)

 2. Hei!
  Jeg har laget denne én gang, og tenker å gjøre det igjen, for dette var snadder! (Jeg tok meg litt kunstnerisk frihet, og toppet forretten med et dusin ørrett-egg pr porsjon, uten at jeg skal si den ble sinnsykt mye bedre av det, men…! 😉

  Men – jeg stusser på en ting i beskrivelsen av fremgangsmåten; du sier «Fres baconet i smøret, til baconet er sprøtt.» Dette lugger for en amatør! Å frese – har jeg lært – er å steke noe på svak varme; så svak at det ikke blir brunt.

  Kan ikke du gjøre en liten rettelse på denne lille «blunderen», for denne oppskriften er virkelig verdt å få spredt til oss som prøver å imponere litt på festen…?

  1. Slik jeg har forstått det, så er det å surre som er å steke noe på svak varme. Men en liten generell ordforklaringsliste hadde vært fint:-)

  2. Hyggelig å høre at retten falt i smak! Enig i at steke er et mer dekkende ord, og har endret det i oppskriften. 🙂

 3. Dette høres veldig godt ut. Lurer på om det er mulig å foreberede skyen på forhånd, og så bare varme den kjapt opp når man steker kamskjellene. Ønsker å unngå stress tett opp i servering og når gjestene begynner å komme.

 4. Synes alltid at kamskjell er smakløse greier, det er tilbehøret som smaker. Oppskrytt?
  Forøvrig er du superdyktig med alt du gjør!

 5. Laget denne nyyydelige forretten i dag igjen. Den er helt fantastisk god! Familien krever mer enn bare ett kamskjell til hver fordi den er så god. Tusen takk for den nydelige oppskriften.

 6. Hei,
  Jeg har laget dette en gang før og det var knallgodt!
  Jeg liker imidlertid å lage mest mulig tidligst mulig. Det står at skyen kan lages på forhånd. Kan den lages såpass på forhånd at jeg kan sette den i kjøleskapet (tidligere på dagen eller dagen før) og så varme den opp igjen? Eller vil baconet da bli mykt?

 7. For en fantastisk forrett heelt nydelig, den skal garantert lages igjen.
  Tusen takk for mange herlige retter!

 8. Hei, jeg skal servere dette til 13 personer på et mindre kjøkken enn mitt eget.
  Kan jeg lage sausen dagen før og ta med me, eller vil baconet bli vassent da?

 9. Hei! Jeg har laget denne retten en gang; kjempesuksess! Nå vil jeg gjerne lage den på nytt, men en av gjestene som kommer har allergi mot fisk og skalldyr. Finnes det noe som helst som egner seg til å bytte ut kamskjell med i denne retten? For den ene personen?

 10. Fantastisk god oppskrift! Har laget den flere ganger, men bruker baconterninger i stedet for skiver.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste