påskemenyen månedens treretters

Det blir også i år en annerledes påske med strenge restriksjoner, hvor vi ikke kan dekke langbordet og invitere familie og venner på påskelam og annet godt. I stedet må vi gjøre det beste ut av det i den lille kohorten vår, men selvsagt skal vi også spise godt! Her er mitt forslag til treretters påskemeny, med konfitert laks, lammefilet og minipavlova.

 

Dersom du ønsker å drikke vin til maten har Sara funnet frem to vinanbefalinger til forrett og hovedrett, og en til desserten.

 

Her er menyen og vinanbefalingene, klikk på bildene for å komme til oppskriftene:

 

# FORRETT #

KONFITERT LAKS MED SYLTET FENNIKEL, PEPPERROTKREM, EPLE OG DILLOLJE 2

Vi starter med en av mine favoritt-forretter, nemlig konfitert laks med syltet fennikel, pepperrotkrem, eple, dillolje og rugbrødchips. Ja, den består av en del elementer, men de fleste er kjappe og enkle, og alt kan forberedes i god tid før servering.

 

VINTIPS

 • Turckheim Pinot Gris Réserve 2019 (Alsace, Frankrike)
  Pris: kr 157,90 (Varenummer: 712301)
  Jeg syns pinot gris er svært undervurdert, få vet at denne druen er en vinskatt! Her er et strålende eksempel på en ypperlig matvin. Spennende hvitvin med tydelig krydderpreg som møter pikant pepperrot og anissmak fra fennikel. Vinen har nok fedme og friskhet til å matche fet laks. Prikken over i`en her er vinens smak av grønne urter, som speiles så fint av Trines deilige dillolje. 
 • Zind Humbrecht Riesling Brand Grand Cru (Alsace, Frankrike)
  Pris: kr 389,90 (Varenummer: 8278501)
  Vil du sette gullkant på påskemiddagen? Da velger du denne. Dette er ikke bare en vin, men en opplevelse. Produsenten Zind Humbrecht er verdenskjent for sine rike, konsentrerte, gyllengule hvitviner på riesling-druen. Denne vil løfte laksen til nye høyder og jeg tør nesten vedde på at dette er en vin du vil vende tilbake til ved de spesielle anledningene. Intens smak av modne, gule epler og fersken, honning og sitron. 

 

#HOVEDRETT #

Lammefilet med timiansjy

Til hovedrett velger jeg lammefilet med timiansjy, ovnsbakte tomater med sprø parmesantopping, asparges og gratinert potetmos.

 

VINTIPS

 • Château Dudon 2015 (Bordeaux, Frankrike)
  Pris: kr 164,90 (Varenummer: 857701)
  Blandingen av bordeaux-druene cabernet sauvignon og merlot gir viner med høy friskhet og et markant bittert snerp. Dette gjør dem til supre matviner! Rød bordeaux har lenge vært klassisk vinvalg til lam, og ikke uten grunn. Gled deg til en vin som smaker av solmodne solbær og tørkede urter. Vinen har noen år på baken og er derfor perfekt moden, både for deg og for lammekjøttet. 
 • Travaglini Gattinara 2017 (Piemonte, Italia)
  Pris: 279,90 (Varenummer: 4766401)
  Den søtlige smaken av lammekjøtt er uforglemmelig i seg selv, og sammen med denne vinen… sukk! Min absolutte favorittvin til årets påskelam. Delikat og detaljert rødvin på nebbiolo-druen, her er det mange nyanser! Smaker saftig av syrlige kirsebær og søte jordbær, i tillegg til et spennende streif av skog og sopp. Timian og tomat trives godt med viner som denne, og det tror jeg du også vil gjøre. 

 

# DESSERT #

Minipavlova med sitronkrem, bringebær og basilikumcoulis

Som en søt avslutning passer det godt med minipavlova med påskegul sitronkrem, vaniljeis, bringebær, ristet havre og en smakfull basilikumcoulis.

 

VINTIPS

 

Geil Bechtheimer Beerenausles Rieslaner 2018 (Tyskland)
Pris: kr 189 (varenummer: 3343502)

 

Geil er en fantastisk produsent fra Reinhessen i Tyskland og alt de lager er godt. Denne har jeg hatt dilla på lenge, jeg blir aldri lei, den fungerer til så mye forskjellig. Super til oster og lyse lette desserter, men kanskje aller best til en søt og syrlig pavlova som denne! Her får du en vin som lukter intenst av litchi, honning og fersken, men det er fremfor alt den livlige friskheten og smaken av sitron som gjør den så god til dette. Prøv selv og kjenn hvordan vinen forsterker smaken av sitronkrem. Nydelig! 

 

Sara Døscher er vinkelner med over 20 års erfaring fra Vinmonopolet, vinimport og restaurantbransjen. Hun brenner for god mat og vin i kombinasjon og hennes største lidenskap er faglig formidling. Derfor skriver hun vinbøker, holder vinkurs og lager podcast om vin. Lytt gjerne på podcasten hennes Fredagstipset – vin til helgen.

 

Lyst på flere menyforslag? Sjekk gjerne ut denne litt mere rustikke påskemenyen. Det er også mange spennende menyer samlet i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. Alle vintipsene fra Sara finner du samlet her

 

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste