Lag en deilig minipavlova med sitronkrem, vaniljeis, bringebær, karamellisert havregryn og en deilig basilikumcoulis - søtt, sprøtt, syrlig og nydelig godt! Sjekk også ut et spennende vintips fra Sara.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

MARENGS

2 eggehviter
100 g sukker
1 ts hvitvinseddik el.
1 ss maisenna

TOPPING

1/2 porsjon sitronkrem (lemon curd)
6 kuler vaniljeis
200 g friske bringebær
skogsyre , basilikumblader el.

RISTET HAVREGRYN

3 ss (store) havregryn
1 ts sukker

BASILIKUMCOULIS

1 neve basilikumblader
2 ss sitronsaft (ca. 1/2 sitron)
1 1/2 ss melis

SLIK GJØR DU

SITRONKREM (LEMON CURD)

SITRONKREM

Lag sitronkrem (lemon curd) etter denne oppskriften. Sitronkremen bør være helt avkjølt og ha stått i kjøleskapet et par timer før du skal servere den. Alternativt kan du benytte ferdig sitronkrem på glass.

MARENGSBUNNENE

Sett stekeovnen på 120 grader varmluft. Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket eggehviten stiv. Bruk en kjøkkenmaskin med visper, og pisk eggehvitene uten å tilsette sukker til du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett omtrent halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. 3 minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere. Tilsett deretter resten av sukkeret litt etter litt, og pisk til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter. Tilsett eddik og rør sammen, og vend deretter forsiktig inn maisenna med en slikkepott. Finn frem et bakepapirkledd bakebrett. Ha marengsen i en sprøytepose eller plastpose og sprøyt ut 6 små “reder” (ca. 8 cm i diameter, med en ekstra “runde” eller to langs ytterkanten).

Sett minipavlovaene i stekeovnen, senk varmen umiddelbart til 100 grader (fortsatt varmluft) og stek dem i ca. 1 time. Skru av ovnen og la de stå i stekeovnen (med døren på gløtt) til marengsen er helt avkjølt. Marengsbunnene kan stekes flere dager før de skal serveres. Ha eventuelt litt bakepapir rundt marengsene og oppbevar dem tørt frem til de skal serveres.

Minipavlova med sitronkrem, bringebær og basilikumcoulis

KARAMELLISERTE HAVREGRYN

Finn frem en ren stekepanne og ha i havregryn og sukker. Rist havregrynene på middels varme under stadig omrøring, til havregrynene er lett gylne og sukkeret er karamellisert. Hell havregrynene over på litt kjøkkenpapir for avkjøling.

BASILIKUMCOULIS

Ha basilikumblader, sitronsaft og melis i en smal, høy beholder, og kjør det til en jevn blanding.

SERVERING

Rett før servering lager du en liten fordypning midt på minipavlovaene mens de ligger på desserttallerkenen (bruk for eksempel baksiden av en skje) slik at de brekkes opp litt mindre biter. Ha 1-2 ss sitronkrem på hver porsjon og legg en kule vaniljeis oppå. Fordel bringebær, karamelliserte havregryn og urter på tallerkenen, og drypp litt av basilikumcoulisen over. Server og nyt desserten umiddelbart.

Vaniljeisen kan gjerne byttes ut med stivpisket creme fraiche eller seterrømme tilsatt frøene fra en vaniljestang og ørlite sukker.

Minipavlova med sitronkrem, bringebær og basilikumcoulis

VINTIPS

  • Geil Bechtheimer Beerenausles Rieslaner 2018 (Tyskland)
    Pris: kr 189 (varenummer: 3343502)

    Geil er en fantastisk produsent fra Reinhessen i Tyskland og alt de lager er godt. Denne har jeg hatt dilla på lenge, jeg blir aldri lei, den fungerer til så mye forskjellig. Super til oster og lyse lette desserter, men kanskje aller best til en søt og syrlig pavlova som denne! Her får du en vin som lukter intenst av litchi, honning og fersken, men det er fremfor alt den livlige friskheten og smaken av sitron som gjør den så god til dette. Prøv selv og kjenn hvordan vinen forsterker smaken av sitronkrem. Nydelig! 

  • Vintipsene er gitt av Sara Døscher som er vinkelner med over 20 års erfaring i bransjen. Lytt gjerne på podcasten hennes Fredagstipset – vin til helgen.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Pavlova og sitronkrem kan gjøres ferdig 4 dager før, men basilikumcoulisen ville jeg ha laget max et døgn før (har ikke testet lagring av denne).

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste