I dag vil jeg dele en av mine favoritt-forretter som jeg ofte lager når jeg inviterer til middag, nemlig konfitert laks med deilig tilbehør. Retten består av mange elementer, men alle er kjappe å tilberede og kan forberedes på forhånd - og "monteres" raskt sammen rett før servering. Her er det mange gode smaker hver for seg, og ikke minst sammen. Laksen får her selskap av syltet fennikel, pepperrotkrem, syrlig eple, dillolje og supersprøtt rugbrød.

For å toppe måltidet har vinkelner Sara Døscher funnet frem to franske hvitviner som matcher disse smakene perfekt, en "budsjettvin" og en dyrere en dersom du vil sette gullkant på retten.

Dette er en forrett du kan servere enten dere er få eller mange til bords. En ypperlig rett å servere nå i påsken, for vi må jo kose oss i kohorten vår også selv om vi ikke kan samle mange rundt bordet.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KONFITERT LAKS

350 g laksefilet eller ørretfilet
2 dl vann + 50 g salt

SYLTET FENNIKEL

1 fennikel , i tynne skiver
3 ss eddik (7%)

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste