Trines kokebok for unge kokker

Endelig er jeg klar til å offentliggjøre tittelen på min femte kokebok – TRINES KOKEBOK FOR UNGE KOKKER! Målgruppen for boken er denne gangen barn og unge i alderen 10-16 år (pluss/minus) og ellers alle som ønsker oppskrifter og tips når de skal lage mat som barn og unge (og voksne) liker. Som mamma til to voksne døtre og Mathias på snart 13 år, samt mormor til fem i alderen 5-11 år, vet jeg godt hva barn og unge liker, og har med utgangspunkt i grunnoppskrifter fra bloggen laget nye, enkle oppskrifter tilpasset nettopp denne aldersgruppen. Boken vil inneholde ca. 65 oppskrifter til hverdag, helg og fest, delt inn i fire kapitler: etter skoletid – middag – fredagskos – kaker & søte saker. Her finner du oppskrifter på alt fra spennende blingser og smoothiebowl, til pizzavafler, tomatsuppe, grønnsaksuppe med kjøttboller, kebab, torskegryte, sushibowl, tacograteng, pizza, pølsehorn, blåbærmuffins, skoleboller, oreokake, cupcakes og milkshake, for å nevne noe. I tillegg er det et innledende kapittel med info om råvarer, kjøkkenutstyr, litt om koking og steking – og ikke minst mange tips som kommer godt med når du skal lage mat. Fremgangsmåten i oppskriftene er grundig beskrevet, og i tillegg til ingrediensene er det også en liste over hvilke kjøkkenredskaper som trengs for å lage de ulike rettene.

 

Bak meg har jeg noen intense måneder med lange dager og korte netter, for det er en stor og arbeidskrevende jobb å lage en kokebok nesten helt alene. For her er det ingen assistent, oppvaskhjelp, stylist eller matfotograf som er med i bildet, jeg gjør jo alt dette selv. Nå er imidlertid manus levert til forlaget, og redaktør og designer er godt i gang med sitt arbeid med å bearbeide det slik at det til slutt blir en bok. Når man ellers jobber mye alene er det ekstra gøy å jobbe med andre som også får et forhold til det du har skapt, og som har nye ideer og innspill som bidrar til å gjøre boken enda bedre. Med meg på laget har jeg blant annet Anne Søyland (redaktør) og Ingrid Skjæraasen (designer) fra Cappelen Damm, og Sara Johannesen som fotograf av portretter og miljøbilder. Det er enda mye som gjenstår, vi har igjen en fotoshoot med alle barna (som ble utsatt to ganger pga. koronarestriksjonene), vi skal gjennom flere runder med korrektur, design av oppskriftsoppsett og forside, og ikke minst skal jeg gå gjennom tusenvis av bilder for å plukke ut de som skal være med i boken.

Trines kokebok for nye kokker

Men, det er jo ekstra gøy å gjøre dette sammen med barn og barnebarn da. Mathias har kommet med mange nyttige innspill til boken, og har smakt på og kvalitetssikret alle oppskriftene, og testet noen av dem selv. Koronarestriksjonene har dessverre gjort at jeg ikke har hatt muligheten til å være sammen med barnebarna mine siden jul, men de tester ivrig oppskrifter som skal være med i boken og sender over bilder av deilige retter og fornøyde fjes som oser av stolthet og mestringsfølelse. Å lykkes med å lage mat til seg selv og andre har en nemlig en verdi utover det å bli god og mett. Det skaper også en mestringsfølelse, stolthet og matglede hos barna. Å lage mat sammen er sosialt, og det å samles rundt bordet til et godt måltid kan stimulere til gode samtaler som blir viktigere jo eldre barna blir. Å motivere, inspirere og hjelpe barna våre til å lære å lage mat en av de beste og nyttigste gavene vi kan gi dem – og gir et grunnlag som de vil ha nytte og glede av hver eneste dag resten av livet. Jeg håper at Trines kokebok for unge kokker også kan være et nyttig bidrag på veien.

 

Bestill boken HER.

 

Kjenner du noen som ville ha blitt glad for en slik kokebok? Hvilken oppskrift tenker du må være med i en kokebok for barn og unge?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Åh Trine boka høres jo helt perfekt ut. Jeg har passert 50 men kommer helt sikkert til å kjøpe kokeboken. Gleder meg til å lage mat med mitt fadderbarn som er 12 år og superflink på kjøkkenet.
  Jeg er ikke selv så flink men sammen er vi dynamitt

 2. Perfekt! Supert med innspill og oppskrifter til enkle ting barn kan lage selv etter skoletid, som også er godt for en voksende kropp.

 3. Min sønn liker å fiske, så oppskrift med fisk og gjerne fremgangsmåte på filetering

 4. Så flott med kokebok for barn! Jeg skulle gjerne ha blitt ‘utsatt for’ en slik bok selv da jeg var barn. Har alltid følt meg litt usikker på matlaging, men lærer nå stadig som godt voksen. Jeg håper det er oppskrifter på boller og rundstykker i boken.

 5. Hei Trine, gleder meg til å se denne boken! Passer supert å kjøpe til min nevø som har bursdag i august, og som liker seg på kjøkkenet!

 6. Supert med kokebok for små kokker! Min datter på 11 år er ivrig på kjøkkenet, og vi er stadig på jakt etter oppskrifter på gode middagsretter som er enkelt forklart, gjerne med bilder av de ulike stegene. Lykke til med innspurten!

  1. Så hyggelig å høre! Datteren din er midt i målgruppen, og i boken er det mange middagsretter som jeg håper vil falle i smak. Oppskriftene er grundig forklart steg for steg, men den vil dessverre ikke ha steg-for-steg-bilder (men det er et par unntak). Jeg håper den likevel vil falle i smak. Flere av oppskriftene er testet av barn fra 9 år og oppover.

  1. Det er mange oppskrifter som vil egne seg. Lite oppskrifter med nøtter, i så fall kan de droppes. I noen av bakeoppskriftene er det egg, men ett par eggfrie varianter.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste