kalkun

Kalkun på menyen i jula eller på nyttårsaften? Her har jeg samlet mine beste oppskrifter på kalkun og deilig tilbehør.

 

Selv foretrekker jeg å langtidssteke kalkunfilet eller kalkunbryst, og med steketermometer blir det alltid vellykket. I formen tilsetter jeg gjerne vin, juice, kraft og annet godt som gir et fint grunnlag for sauen.

Langtidsstekt kalkunbryst med appelsinchilisaus

Sjekk for eksempel ut denne oppskriften på langtidsstekt kalkun med appelsinchilisaus (favoritt) eller kalkunbryst med portvinsaus.

Kalkunbryst med kremet portvinsaus, vintersalat og hasselbackpoteter

Eller hva med langtidsstekt kalkun med appelsinsaus og lun søtpotetsalat?

KALKUN MED APPELSINSAUS OG SØTPOTETSALAT

Tradisjonelt tilbehør til kalkun er Waldorfsalat.

Waldorfsalat

Som tilbehør smaker det også godt med for eksempel honningbakte gulrøtter, ovnsbakte rotgrønnsaker eller søtpotetmos.

Lammestek med rotgrønnsaker og rødvinsaus

En lun salat er også et smakfullt og fargerikt tilbehør til nyttårskalkunen. Prøv gjerne denne lune gulrotsalaten med kikerter og feta (denne appelsinsausen er også nydelig til kalkun).

Kylling med appelsinsaus og lun gulrotsalat

Eller hva med vintersalat med grønnkål, rødkål, fennikel og eple (eller en av de andre julesalatene)?

Vintersalat med grønnkål, rødkål, eple og valnøtter

Poteter hører også med når det står kalkun på menyen. Jeg serverer ofte hasselbackpoteter eller ovnsbakte helsprø småpoteter.

Kalkun

Kalkunrester til overs? Lag en smakfull resteramen med kalkun og soyamarinert egg av restene.

Resteramen med kalkun

Alle oppskrifter med kalkun finner du samlet her. Hva er ditt favorittilbehør til kalkun?

 

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste