Kylling er enkel og populær middag, både til hverdags og helg. Her kommer en ny variant med appelsinsaus, som serveres med en fargerik og smakfull lun gulrotsalat med kikerter, mandler og feta. Prøv den – og bli hekta du også!

Annonse

Ingredienser

KYLLING & APPELSINSAUS

4 kyllingfileter (gjerne med skinn)
salt og pepper
nøytral olje til steking
1 dl hvitvin
1 dl kyllingkraft eller utblandet fond/buljong
1 1/2 dl appelsinjuice (nypresset)
2 ss balsamicoeddik (vellagret type)
1 ts flytende honning
1 ss smør

LUN GULROTSALAT MED KIKERTER

700 g gulrøtter , i jevnstore biter
200 g kikerter (ferdig kokt)
3 ss olivenolje
1 ts malt spisskummen (malt)
1/4 ts koriander (malt)
1/4 ts paprikapulver
1/4 ts kajennepepper
50 g ruccula eller annen småbladsalat
100 g feta , smuldret
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss sitronsaft
flaksalt og pepper
1 neve mandler , grovt hakket
frisk koriander eller andre friske krydderurter

SLIK GJØR DU

Lun gulrotsalat med kikerter og feta

GULROTSALATEN

Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme. Skrell gulrøttene og del dem opp i jevnstore biter. Jeg har her brukt gulrøtter i ulike farger (regnbuegulrøtter), men du kan selvsagt benytte vanlige oransje. Fordel gulrøttene på halvparten av et bakepapirkledd bakebrett. Drypp ca. 2 ss olivenolje over og krydre med flaksalt. Stekes (midt i ovnen) i ca. 30 minutter, til gulrøttene er møre og har fått litt farge i kantene. Rør i gulrøttene et par ganger underveis.

Mens gulrøttene koser seg i stekeovnen gjør du klar kikertene. Skyll de ferdig kokte kikertene (gjerne hermetiske) under rennende vann og la dem renne av. Tilsett ca. 1 ss olivenolje og rør god sammen. Bland krydderet i en liten skål, og rør det deretter inn i kikertene. Når gulrøttene har stekt i ca. 15 minutter fordeler du kikertene på den andre halvdelen av bakebrettet. Kikertene er ferdige etter 15-20 minutter. Rør av og til.

Finn frem en salatbolle og ha rucculasalat, gulrøtter og kikerter oppi. Drypp over litt av din beste olivenolje og sitronsaft, og vend salaten forsiktig sammen. Topp salaten med smuldret feta, mandler og friske krydderurter, hvis du har.

KYLLINGEN

Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og stek dem i nøytral olje i ganske varm stekepanne på begge sider, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Sett på lokk og stek dem videre på svak varme i 6-7 minutter på hver side, til kyllingen er gjennomstekt, når den har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. Steketiden er avhengig av hvor tykke kyllingfiletene er. Ta kyllingen av stekepannen og la den hvile i ca. 10 minutter før servering. Ta vare på stekesjyen fra kyllingen, se nedenfor. (Dersom du heller ønsker å steke ferdig kyllingen i stekeovnen kan du ta en titt på denne oppskriften.)

Kylling med appelsinsaus og lun gulrotsalat 2

APPELSINSAUSEN

Ha hvitvin, kyllingkraft og appelsinjuice i stekepannen sammen med stekesjyen fra kyllingen, og la det koke inn noe. Dersom du ikke har hvitvin kan du droppe det og heller tilsette litt mer appelsinjuice og kyllingkraft. Smak til med balsamicoeddik, flytende honning, salt og pepper. Sil sausen hvis du synes det er nødvendig. Rør inn smøret rett før servering. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt inn. Synes du likevel at sausen er litt tynn kan du eventuelt tilsette litt maisenna utrørt i vann. Hold sausen varm.

SERVERING

Server kyllingen sammen med den lune gulrotsalaten. Drypp appelsinsausen over kyllingen og nyt umiddelbart, gjerne med godt brød om tilbehør.

Kylling med appelsinsaus og lun gulrotsalat 2

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denna lages igjen i dag!! Det er veldig gode smaker, og forrige helgs gjester smatta fornøyd. Jeg stekte som en over har nevnt mandlene i sammen med kikertene.

  2. Mmmmm.. noe så godt altså! Dette blir enda en av oppskriftene dine som jeg kommer til å bruke igjen og igjen. Tusen takk!!

  3. Veldig godt! Serverte denne med foccaciabrød med salt.

    Veldig greit å lage dette til en vegansk variant ved å at man ikke spiser kyllingen for dem som ikke vil, og erstatter kyllingfond med grønnsaksbuljong.

  4. Hei!
    Lurte på om det skal være 2 ss med Balsamucoeddik? Blei veldig mykje eddiksmak. Elles så var det veldig godt

    1. Ja, jeg har brukt det da jeg laget oppskriften. Merk at det står at det skal benyttes en vellagret type, den er søtere og fyldigere enn de rimelige typene du får kjøpt i dagligvarebutikkene, som ofte har mye eddiksmak. Det står også at du skal smake til, dette for å kunne justere smakene – nettopp fordi det finnes så store varianter innenfor denne varen. Håper det smakte godt likevel. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.