Ovnsbakte, søte gulrøtter, sammen med krydrede kikerter, knasende mandler og salt feta er en smakfull kombinasjon! Med regnbuegulrøtter blir salaten ekstra fargerik og en fryd for øyet, men du kan fint benytte vanlige oransje gulrøtter også. Prøv den du også - og nyt salaten alene eller som tilbehør til fisk, fugl eller grillmat, for eksempel. Den passer også fint dersom du skal lage buffet eller lignende.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GULRØTTER & KIKERTER

700 g gulrøtter , i jevnstore biter
200 g kikerter (ferdig kokte)
3 ss olivenolje
1 ts spisskummen (malt)
1/4 ts koriander (malt)
1/4 ts paprikapulver
1/4 ts kajennepepper
flaksalt

TIL SALATEN ELLERS

50 g ruccula eller annen småbladsalat
100 g feta , smuldret
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss sitronsaft
salt og pepper
1 neve mandler , grovt hakket
frisk koriander eller andre krydderurter

SLIK GJØR DU

Lun gulrotsalat med kikerter og feta

Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Skrell gulrøttene og del dem opp i jevnstore biter. Fordel gulrøttene på halvparten av et bakepapirkledd bakebrett. Drypp ca. 2 ss olivenolje over og krydre med flaksalt. Stekes (midt i ovnen) i ca. 30 minutter, til gulrøttene er møre og har fått litt farge i kantene. Rør i gulrøttene et par ganger underveis.

Mens gulrøttene koser seg i stekeovnen gjør du klar kikertene. Skyll de ferdig kokte kikertene (gjerne hermetiske) under rennende vann og la dem renne av. Tilsett ca. 1 ss olivenolje og rør god sammen. Bland krydderet i en liten skål, og rør det deretter inn i kikertene. Når gulrøttene har stekt i ca. 15 minutter fordeler du kikertene på den andre halvdelen av bakebrettet. Kikertene er ferdige etter 15-20 minutter. Rør av og til.

Finn frem en salatbolle og ha rucculasalat, gulrøtter og kikerter oppi. Drypp over litt av din beste olivenolje og sitronsaft, og vend salaten forsiktig sammen. Topp salaten med smuldret feta, mandler og friske krydderurter, hvis du har.

Nytes alene, eller som tilbehør til for eksempel kylling, and, fisk eller grillmat.

Kylling med appelsinsaus og lun gulrotsalat 2

Ble du inspirert til å teste flere av de smakfulle og fargerike salatene mine? Alle salatoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Skal absolutt testes, aner en ny favoritt her! Hvordan er holdbarheten på denne? Kan den klare seg til lunch dagen derpå?

    1. Har ikke testet det selv, for det blir aldri noe igjen, men regner med at den gjør stor suksess som lunsj dagen etter. 🙂

  2. Fantastisk God salat! Egner seg godt for «prepping» så nå blir det velsmakende lunsj de neste dagene.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste