pizza favoritter

Hjemme hos oss lager vi pizza nesten hver eneste fredagskveld, enten vi er hjemme eller på hytta, om vi har gjester eller det er bare meg og de to gutta mine. I dette innlegget har jeg samlet mine beste tips og triks for en perfekt pizza. Her finner du oppskrift på ulike typer pizzadeig, hvit og rød pizzasaus, samt tips og triks til utbaking og steking av pizzadeigen. I tillegg får du oppskrift på mine seks favorittpizzaer!

 

PIZZADEIGEN

 

Jeg setter gjerne pizzadeigen flere timer før vi skal spise, eller kvelden før, for pizzabunnen blir nemlig bedre jo lengre den får heve. Jeg lager som regel napolitansk pizzabunn eller surdeigspizzabunn. Sjekk ut dette innlegget med fire typer pizzadeig.

 

PIZZASAUS & TOPPING

 

Hva du topper pizzaen med kan varieres etter smak og behag, og det du har tilgjengelig. Å lage pizza er også en fin måte å få brukt opp ulike rester på. En rest rømme, creme fraiche eller hermetiske tomater kan brukes i en deilig pizzasaus. Ta gjerne en titt på dette innlegget med oppskrifter på rød og hvit pizzasaus.

Rød pizzasaus

Mozzarella er en tradisjonell ost på pizza, men her kan du benytte nesten alle typer ost. Ulike typer gulost og cheddar er fin å bruke, og en av mine favoritter ellers er blåmuggost (som smuldres over umiddelbart etter steking). Spekemat, skinkepålegg, pølser, rester av storfekjøtt, kylling er eksempler på topping, sammen med for eksempel løk, paprika, sopp og spinat.

Pepperonipizza

 

UTBAKING & STEKING

 

Proffene bruker ikke kjevle når de baker ut pizzaen, men hendene. Det krever litt øvelse, men når du først får taket på å bake ut pizzaen med hendene så får du et bedre sluttresultat. Hvis du synes dette høres vanskelig ut går det helt fint å kjevle ut deigen, altså. Det gjør jeg også selv innimellom.

For å få en mest mulig autentisk pizza steker jeg pizzaen på et bakestål på maksimal stekeovnstemperatur (300 grader), og blir hver gang belønnet med deilig pizza med tynn, sprø bunn. Dersom du er glad i pizza kan det være en god investering å kjøpe et bakestål. Les mer om utbaking og steking av pizza her.

 

MINE 6 PIZZAFAVORITTER

 

Det er vanskelig å trekke frem favoritter, men her har jeg valgt ut seks, i uprioritert rekkefølge:

 

Hvit pizza med chilisalami, ‘nduja, paprika og oliven

Hvit pizza med chilisalami, paprika og oliven

Pepperonipizza med paprika og mozzarella

Pepperonipizza

Pizza Parma med ruccula- og parmesansalat

Pizza Parma med ruccula- og parmesansalat

Pizza med salami, spinat og karamellisert rødløk

Pizza med ricotta, salami og karamellisert løk

Pizza med coppaskinke og blåmuggost

Pizza med coppaskinke og blåmuggost

Pizza med spinat, chili og feta

Pizza med spinat og feta

 

KORT OPPSUMMERT

Mine beste oppskrifter, samt tips og triks om utbaking og steking av pizza, finner du også samlet her:

Hva er din favorittpizza toppet med, og hva er ditt beste pizzatriks?

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Trine oppskriften din er en vinner. Jeg har lyst å prøve meg på en fiskepizza. Min beste venn anbefaler meg dette. Skal jeg gå for det? Kan ikke ta reker siden jeg er allergisk.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste