VERDENS BESTE BISCOTTI

I matverden skal en være veldig forsiktig med å utrope en matoppskrift til "verdens beste". Jeg mener imidlertid at jeg, etter å ha smakt meg gjennom utallige slag med biscotti (både hjemmelagede og bortekjøpte) i inn- og utland, har godt grunnlag for denne noe pompøse overskriften.

Annonse

Ingredienser

200 g mandler , snittet eller grovt hakket
3 eggeplommer
250 g sukker
1 ss (ekte) vaniljesukker (alternativt frøene fra en vaniljestang)
3 eggehviter
1 klype salt
1,5 sitron skallet av sitron, gjerne økologiske
400 g hvetemel (ca.)
1,5 ts bakepulver

SLIK GJØR DU

Oppskriften har vært publisert tidligere (se her), men jeg legger den ut på nytt med litt grundigere forklaring da jeg har mottatt flere henvendelser med spørsmål rundt denne oppskriften. Dessuten kan en god oppskrift ikke gjentas for ofte!

Sitronskall er en viktig ingrediens i biscotti. Jeg pleier å bruke et zesterjern. Dette redskapet er etter min vurdering helt uvurderlig på kjøkkenet, da jeg jo bruker mye sitron- og limeskall i matlagingen.

Biscotti stekes vanligvis i to omganger (jf. “bi” i biscotti betyr “to”). Først stekes deigpølsene på ordinær måte, deretter skjæres de opp til kjeks, for så å ettersteke ytterligere i ovnen. Jeg har forsøkt begge deler og synes biscotti er best når de kun stekes en gang. 

Rist mandlene forsiktig i en stekepanne. Finn frem en vid bolle og rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker med en håndmikser eller lignende til den blir litt kremete. Visp eggehvitene stive med en klype salt. Vend forsiktig eggehvitene inn i “eggekremen”, litt av gangen. Tilsett mandler og revet sitronskall, og rør deretter siktet hvetemel og bakepulver forsiktig inn. Du skal nå ha en ganske fast deig.

Del deigen i 3 emner som du ruller til tykke pølser som er nesten like lang som stekebrettet ditt er bredt. Legg pølsene på et bakepapirkledt stekebrett. Form emnene slik at de blir ca. 2 cm høye og ca. 6 cm brede.

Stek biscottipølsene ved 175 grader i 30-35 minutter, eller til de er passe stekt. Ta de umiddelbart på et skjærebrett og skjær ca. 1,5-2 cm brede skiver, på skrå. La biscottiene avkjøles på en bakerist. (Alternativt kan du ettersteke de noen minutter, men det gjør altså ikke jeg.) Oppbevares i tett kakeboks, som plutselig er tom…

Biscotti nytes gjerne til en kopp espresso (dyppes oppi) eller som de også gjør i Italia, til et glass Vin Santo.

Biscotti kan varieres med ulike nøttetyper, appelsinskall, sjokolade eller tranebær. Det er gode kombinasjoner, men det er alltid denne varianten jeg kommer tilbake på. Har du en biscottifavoritt?

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. HELT enig, de er virkelig de beste Biscottiene som en kan lage/kjøpe.Jeg ga bort en hel haug i små fine blanke poser med sløyfe på i førjulsgaver og de forsvant vist veldig fort hihi..Så jeg takker igjen for super oppskrift

  2. Hei!Dette var et nytt bekjent skap, og for en fristende blogg!!! Her skal jeg stjele oppskrifter 😉 Kjempeflotte bilder du tar!Med ønske om en fortsatt fin torsdag! Imorgen er det helg, hurra :))

  3. Jeg prøvde denne oppskriften før jul, og den anbefales virkelig! Har funnet mange nye favoritter her, så tusen takk for super blogg med masse herlig inspirasjon. 🙂

  4. Mmm disse så veldig gode ut. Jeg tror jeg må prøve meg på disse. Jeg er helt enig i at et godt rivjern er uvurderlig på kjøkken. Kan varmt anbefale dette: http://www.rafens.no/index.php?site=default/248/263&cmd=view_prod&id=9456Jeg er helt frelst. Det er favorittverktøyet til Leila Lindholm. Takk for en inspirerende blogg. Likte godt innlegget ditt om matglede og barn. Jeg er vokst opp med en mor som alltid har vært på kjøkkenet og som har latt oss få prøve oss på å lage mat. Det har definitivt smittet. Nå har jeg selv blitt mor og håper at jeg klarer å overføre litt matglede til henne også 🙂

  5. Jeg digger bloggen din, og matrettene dine. Har prøvd ut flere av disse og er strålende fornøyd. Men jeg lurte på om det var mulig å legge ut noen sunne alternativer for oss som har lyst til å kanskje ha idéer til slanke mat/hold vekten mat?

  6. Takk, takk for hyggelige tilbakemeldinger!Karianne; Mange av middagsrettene er faktisk ganske "lette" iom at vi sjelden bruker sauser her i gården og dessuten bruker mye grønnsaker. Sjekk feks ut fiskerettene og noen kyllingretter. Hvis du helst ikke skal spise poteter/ris/pasta kan du jo evt øke på med grønnsaker. Trine 😉

  7. Disse ble så nydelige altså! Men jeg fikk jo på langt nær 70 da ;)Jaja, må vel bake de litt fortere igjen da bare!

  8. Hei TrineDisse var virkelig gode. Jeg tok i tillegg ca 1/4 ts bittermandel essens i og det ble ikke dumt;)Takk for oppskrift:)

  9. Tusen takk for oppskrift:) Har nettopp bakt dem og har ikke klart å slutte å spise siden… Må nok prøve flere av oppskriftene dine snart

  10. Hei Trine!Disse fikk jeg smake for noen år siden da jeg bodde med Anette i Trondheim. Urutinerte meg knasket i veg og holdt på knuse samtlige tenner! Skal si Anette lo. "Du må jo dyppe dem i kaffe!" Hehe. Men da jeg skjønte poenget fant jeg ut at de var jo fantastisk gode! =)Kjempeflott blogg! Jeg sliter en del med dårlig matlyst, og da hjelper det å lese litt her! 🙂

  11. utrolig gode biscotti… prøvet ut oppskriften i dag og er veldig fornøyd med resultatet!! må bare lage meg en espresso! takk for blott blogg, innom nesten hver dag…

  12. Disse ser kjempegode ut! Jeg har planer om å lage biscotti til venner og kjente til jul, og lurer på hvor lenge de kan holde seg i et tett glass? 🙂

  13. Tusen takk for en helt fantastisk oppskrift. Jeg elsker biscotti, men har alltid trodd at de var "umulige" å lage. Men jeg fulgte oppskriften, og de ble rett og slett helt perfekte! Helt utrolig deilige, bedre en de jeg har kjøpt i Italia, hehe..

  14. En fantastisk oppskrift – sinnsykt gode!
    Men…får du virkelig 70 stk av denne deigen?
    Jeg får ca 45…

    1. Ja, de er kjempegode! Hvor mange du får er jo avhengig av hvor tynne skiver du skjærer. En stund siden sist jeg har telt de nå, men jeg ligger vel nærmere 70 enn 45. Men om du får 45 eller 70 er egentlig ikke så viktig. 😉

  15. Takk for nydelig oppskrift. Akkurat bakt for første gang, og de smakte fortreffelig. Hadde ikke sitron for hånden , så det ble med appelsinskall – kjempegodt!:)

  16. Nå står det et brett i ovnen og så langt ser det lovende ut. Jeg hadde ikke sitron så dermed ble det litt skall av appelsin og grapefrukt. Funker kanskje det også, vi vår vente og se.. mener smake. Jeg tror jeg må reklamere om kakene på min egen blogg. Du har en så fantastisk blogg at det er om å gjøre at flest mulig får dette med seg. 🙂

  17. Heia

    Eg har no baka disse fast omlag kvar uke i ei god beite. Eg har funne ut ein ting, om ein veit at ein har snaut om tid kan ein lage deigen dagen før, la han stå i kjøleskapet over natta før ein rullar dei ut neste dag. Då vert dei også kjempemykje enklare å rulle ut utan å bruke for mykje mel.

    Sikkert nokon som har nemnt dette tidligare, men eg har ikkje fått lese meg gjennom alle kommentarane på biscottipostane enno.

    Elskar biscotti dine. I dag lagar eg ei skikkelig bombe som bryllaupsbiscotti til jobben til meg kjære; appelsinskal, ingefær, gresskarkjerner og sjokolade. Sjår kjempe fram til å smake på dei. ^^ (står i omen no)

    1. Biscotti er en av mine “musts”, har stort sett en eller annen variant av denne oppskriften til store og små anledninger. Har prøvd utallige varianter, men ender alltid tilbake til denne. Disse lever virkelig opp til overskriften! 😉

  18. Disse lager jeg igjen og igjen, for de ER virkelig verdens beste! Får mye skryt for dem og har faktisk tilgode å ha smakt så gode biscotti noe sted. Nå skal det sies at jeg ikke har vært i biscottiens hjemland. 😉

    1. Det er en tilbakemelding jeg ofte får 🙂 Jeg har vært flere ganger vært i Italia og har heller ikke opplevd å smake bedre biscotti der… Litt snodig at du skrev denne kommentaren nå, for jeg satt akkurat og så på den selv, for skal prøve meg på en ny variant i løpet av helgen. 😉

  19. Artig! Venter spent på ny oppskrift! Minstemann på 5 var litt betuttet da biscottibrettet skulle i ovnen: “Men mamma! Skal du ikke DAMPE dem?!?” Vi har fått nytt kjøkken med dampovn, har spist dampet mat i flere uker og oppdaget at alt blir bedre i dampovn. I morgen skal vi prøve risottooppskriften din. 🙂

  20. Hei!
    En fantastisk nettside!! Jeg har lyst å gi bort biscotti i julegave i år og skal prøve din oppskrift:) Lurer derfor på hvor lenge de holder seg i tett boks? Er det for tidlig å bake julegaver nå?
    På forhånd takk for svar:)

    1. Biscotti er holdbar i flere uker dersom de oppbevares i en tett boks. Når du skal gi dem bort i julegave bør de være ganske nybakte, synes jeg, så jeg vil anbefale deg å vente til en uke eller to før jul. Lykke til!

  21. Hei! Lager biscotti nå og er veldig spent på resultatet. Synes deigen var veldig klissete og
    vanskelig å jobbe med, selv om jeg brukte riktig mengde av mel og litt mer…. Men resultatet ble veldig… gode biscotti og veldig fornøyd kjøkken sjef. Takk skal du ha Trine, du har reddet dagen min i dag..var frustert over min ødelagte bilen og fant roen på kjøkkenet når jeg skikket innom bloggen din 🙂

  22. Hei og takk for ei inspirerande side!
    Eg heiv meg rundt når eg las om biscottiene dine og dei smakte himelsk. Men det eg lurer på er om dei holder seg fram til jul om eg oppbevarer dei i tette glasskrukker?
    tenkte at det kunne bli fine julegaver.

  23. Takk for at biscottioppskriften fortsatt ligger her. Baker den på tredje året og har ikke greid å få den ned i oppskriftsboka mi. Er blitt julekaken min :))) rågod, min favoritt er med tranebær

  24. Jeg har lett lenge, og prøvd mange varianter. Endelig en skikkelig biscotti oppskrift! Det må være eggedelingen som er trikset for å få dem porøse. Tilsatte seks-syv dråper mandelessens – anbefales! Takk!

      1. Skal det være 3 ss vanlig vaniljesukker fra box eller hjemmelaget sukker/vaniljestang? Kan jeg bruke vaniljeextract – hvor mye er det i forhold til 3 ss vaniljesukker? Ellers så inspirert av din blogg – følger ofte ukemenyene og synes særlig fiskerettene er supre.

  25. Nå står mitt aller første forsøk på biscotti i ovnen og duften av sitron , vanilje og mandler brer seg deilig gjennom huset. Er veldig spent på resultatet, men lukten er bare helt nydelig, fant bloggen din for et par dager siden, og den skal brukes flittig!

  26. Wow. Nå har jeg bakt dem, latt dem tørke og småspist underveis. Dette ble veldig, veldig bra – og det på første forsøk! Litt kritikk til oppskriften, dog: Min “krem” ble ikke egentlig så kremete, selv etter skikkelig hard pisking i kjøkkenmaskin. Den ble mer en seig, halvveisglatt masse med veldig tydelig sukkerstruktur i. Enten har jeg gjort noe veldig feil, eller så er ikke krem det beste ordet for hvordan eggeplomme/sukker-basen blir. Siden resultatet ble superproft og veldig godt, heller jeg mot det siste (c:

  27. Mmm! Disse er kjempegode, og jeg forsøker å lage så ofte at vi aldri går tomme. De er jo fantastiske å ha for å plukke fram når man får lyst til å servere en kopp te eller kaffe.

    Første gang jeg lagde dem syntes jeg framgangsmåten var veldig kronglete. Det tok lang tid og ble mye oppvask. Nå lager jeg bare eggedosis, og så blander jeg det andre inn (sikter melet først). Bruker kjøkkenmaskin, så det går veldig glatt. Jeg avslører kanskje at jeg ikke er noen gourmetgane, men jeg synes de smaker like godt med den enkle framgangsmåten.

  28. Jeg prøvde appelsinbiscottiene og de var kjempegode. Gleder meg til å prøve disse :o)
    Jeg bare lurte på hvor lenge de egentlig holder i en slik metallboks. Det står at de “oppbevares i en tett kakeboks, som snart er tom…” og det stemmer nok det siste 🙂 men jeg lurte litt på å bake og gi i julegaver, og da er det jo greit å vite hvor lenge de kan stå i kakeboksen før jeg gir dem vekk 🙂

    1. For å være ærlig så har jeg ikke inngående kjennskap til hvor lenge de kan lagres, nettopp fordi kakeboksen tømmes etter et par uker… Jeg vil imidlertid tro at de kan lagres i tett boks i 3-4 uker uten å forringes vesentlig i smak og konsistens. Når en skal gi bort bakst i gave mener jeg at den bør være relativt nybakt når den gis bort.

  29. Fantastisk gode!!! Jeg har bakt dem for 1 time siden og vi har allerede spist halv parten!
    Jeg ser at jeg må justere størrelsen neste gang, fikk 35 og de er kjempestore.
    Bør det stekes nederst i ovnen eller i midten?
    Tusen takk for inspirasjon Trine.

  30. Ja disse er kjempegode, og nå begynner jeg å glede meg til å lage de igjen. Disse har gått inn i mine julekakefavoritter.

  31. Mmm, kjempegode! Jeg elsker biscotti, men får ikke tak i det her jeg bor – derfor var det helt genialt å lage dem selv. Mannen min mente det var de beste biscottiene han noen gang har smakt! Dette blir en gjenganger her hos oss 🙂

  32. Wii, nå står mine i ovnen. Mannen i huset hadde dessverre spist opp mandlene, så jeg brukte hasselnøtter i stedet. Hadde heller ikke sitron og brukte appelsinskall. Deigen smakte i alle fall godt, så nå venter jeg spent!

  33. Har prøvd meg på disse i dag, og de ble kjempegode 🙂
    Ikke vanskelig i det hele tatt. Stor fare for at her blir tomt lenge før jul.
    Takk for flotte oppskrifter!

  34. Jeg fant bloggen din i dag da jeg søkte i google på Biscotti. Jeg har allerede bakt de og de ble supergode!!! Første gang jeg prøver meg på Biscotti. Jeg blandet mandler (120 gram), pistasjenøtter (40 gram) og kokesjokolade (40 gram), og det ble iallefall vellykket. Jeg har tidligere kun smakt biscotti kjøpt på en kafe hvor de hadde litt sjokolade i, og det var så godt at jeg valgte denne blandingen.

    Jeg etterstekte de også i etpar minutter. De ble knasende sprø og litt myk inne på midten!! Supergode!!Så tusen takk for oppskriften!!

    Ønsker deg en god jul!!

    1. Så bra at biscottiene falt i smak. Jeg har tidligere også laget ulike varianter med både sjokolade og pistasienøtter :). God jul til deg også!

  35. Mine første hjemmelagede biscotti er nå på plass. Det vil si – det som er igjen av dem :-).
    Fantastisk gode, sitronskallet lagde en herlig friskhet og med Tenuta Cantagallo Millarium Vin Santo Riserva 2006 som tilbehør, ble gjestene svært glade.

    Ønsker deg en god jul – liker dine oppskrifter.

  36. Skal det virkelig være 3 spiseskjeer vaniljesukker? Jeg bruker Tørsleffs Vanila (hvit og grønnstripet boks) som er et vaniljesukker med ekte vanilje. Den har mye kraftigere vaniljesmak enn den vanlige fra Freia.

  37. Hei, når du skriver rist forsiktig, mener du lav varme eller kort tid eller at man skal flytte dem rundt i pannen forsiktig ?eller ?

  38. Hei,

    hvordan vet jeg at mandlene er ferdig ristet? Hvor mye av skallet skal man skrape av? er det kun det gule på sitronen eller det hvite også?

    Og sist men ikke minst, hvordan skal konsistensen på disse være ytterst, mine ble ekstremt harde, må være noe av det hardeste jeg har tygget på, mens jeg hadde forestilt meg en konsistens mer slik som kokosmakroner tror jeg? 🙂

    1. Du skal riste mandlene til de såvidt tar litt farge. Det er ikke nødvendig å fjerne skallet. Du skal videre kun benytte det gule på sitronen.

      Biscotti skal være harde, omtrent som litt seige kavringer, og slett ikke som kokosmakroner. Når du dypper dem i litt kaffe blir de perfekte! Lykke til!

  39. Nydelige biscotti, beste oppskriften jeg har prøvd. Jeg har nettopp oppdaget bloggen din og er bare lei for at jeg ikke fant den før. Inspirerende!

  40. Gode kaker, men de blir altfor søte, min erfaring er at sukkermengden bør halveres. Det gjør jeg så å si med nesten alle kakeoppskrifter, uten at noen har klagd hittil 😉

  41. Har bakt biscotti for første gang nå ikveld. De ble kjempegode,med frisk smak av citron- skall!! Så de blir den nye favoritten min!

  42. Jeg har prøvd disse to ganger, men de blir så veldig hard at jeg er redd for at noen tenner skal briste. Gjør jeg feil? Har ikke noen referanser til andre Biscotti.

  43. Hei 🙂 Disse fantastiske biscottiene lager eg hver jul. Varierer med ulik smak. Nyyyyydelig. Men hvordan tror du det går å bake med speltmel? Kanskje eg bare skal prøve meg med samme mengde spelt? Super blogg med mye godt 🙂

  44. Kjempegode biscotti, men jeg skjærer de aldri i 2-3 cm tykke skiver som anbefalt, men bare i 1-1,5 cm bredde. Da blir det minst 70 stk, de blir lekrere å se på og ikke minst mye mer skånsomme for tennene :-))

    1. Jeg har nettopp laget disse, men synes det smaker og lukter veldig egg. Skal de være slik, eller kan jeg ha gjort noe feil?

  45. Hei Trine.
    Takk for oppskrift. Du skriver 2 ss vaniljesukker, men jeg antar at du mener 2 ts?
    Jeg synes det ble litt mye sitron i denne oppskriften, selv bruker jeg som regel amarettolikør, det er helt fantastisk. Men, jeg er avhengig av å kjøpe småflasker i Italia eller Spania, for hva bruker man ellers Amarettolikør til?

    Takk for gode oppskrifter!

  46. Hei,
    Har et spørsmål anng denne oppskriften. Skal det være 3 ss vaniljesukker eller 3 ts? Tenkte jeg skulle prøve meg på denne og servere når jeg får venner på barselbesøk.

    Har brukt oppskrifter fra deg i ca 2 år nå og jeg må virkelig si at jeg elsker bloggen din og bruker den minst 5 dager i uken! Takk for at du gjør hverdagen så enkel med nydelige smaker:)

    Hilsen Rikke

  47. Hei!
    Jeg også lurte litt på det med vaniljesukkeret. Er det 3 ss eller 3 tsk? Vil ellers takke for en super blogg!

  48. Hei:)
    Tusen takk for kjempefin side:) Jeg har bakt dine biscotti og de var virkelig deilige, men skal de være så harde? Eller har jeg gjort en feil?

  49. Hei!
    Takk for fin blogg, har prøvd mange av oppskriftene dine, og noen har blitt gjengangere hjemme hos oss, ofte med små personlige justeringer.
    Har bakt biscottiene 2 dager på rad; kjempegode! Men jeg valgte å ta litt mindre sukker andre gang (200 gram) og også 50 gram pistasjenøtter i tillegg til 200 gram mandler, og frøene fra vaniljestang istedenfor vaniljesukker. Og da ble de enda bedre syntes jeg:)

  50. Å disse var god!! Jeg hadde 60 gr pistasj-nøtter i ( og da mindre mandler), og det var kjempegodt 🙂
    Tusen takk for en fantastisk mat-blogg. Har prøvd mange av oppskriftene dine, og alle er like vellyket!!

  51. Fenomenalt. Surrehue, som jeg er , så tulla jeg med oppskriften, så blanda i feil rekkefølge. Endte med at jeg måtte bruke en halv sitron, for at jeg skulle få en ordentlig deig, som hang sammen og ikke var tørr. Guri Malla.. Jeg pleier ikke være en sånn ‘smake-på-nybakt’-type, men nå er jeg redd jeg ikke skal få igjen noe bevis på at jeg har bakt i dag 😉 Ble helt supert med smaken av sitronen, så tror ikke det gjorde så mye 😉

  52. Har alltid i en liten skvett amaretto (Italiensk mandel-likør), bare fordi italienerne bruker det .. Jeg har aldri skilt eggene, men kan jo prøve det også. Neste gang. Har ovnen full av biscotti akkurat nå.

    1. Ja, det er det jeg pleier å benytte – eller frøene fra en vaniljestang. Inspirasjon til oppskriften har jeg hentet i en gammel italiensk kokebok, men det er selvfølgelig bare å redusere mengden om du foretrekker det. 🙂

  53. Hei!
    Jeg vil bare fortelle at nå har jeg bakt disse men byttet ut hvetemel med glutenfritt Jytte Mjøl, og det funket som bare det!
    Fryktet at de skulle drysse og ikke være faste og fine, men de ser helt like ut som de med hvetemel.
    Hurra!
    Kjempegode 🙂

  54. Hei! Visste du at biscotti betyr “stekt to ganger”?
    De blir sikkert kjempegode når de avkjøles på rist i stede for å etterstekes, men ville bare påpeke det 🙂

  55. Har akkurat bakt en runde og de ble gode. Men, jeg opplever at de blir litt harde/tørre når de kjøles. Skikelige biscotti synes jeg skal være litt seige. Noen som har erfaringer? (Vi har en liten mistanke om at ovnev vår er varmere enn det den er innstilt på, så neste gang prøver vi litt lavere temperatur)

  56. Heisann:)
    Har no biscottiane i omnen, men noko eg lurer på. Korleis i alle dager vender ein forsikti inn kveitemjølet? Eg fekk det ikkje til på ein forsiktig måte, så eg er spent på resultatet.

  57. Hei – jeg fikk ikke noe kremaktig av eggeplommene, og savnet smør. Ser at det er i andre oppskrifter. Stemmer det at du lager uten?

  58. Nam, nam… disse gleder jeg meg til å lage.
    Tror dette kommer til å bli favoritten nå til jul.
    Du har en fantastisk flott blogg hvor man bare kan frotse i herlige retter av alle slag. Tusen takk skal du ha!❤

  59. Mine ble utrolig harde. Hardere enn annen biscotti jeg har smakt. Deigen var ganske tørr når jeg satte den inn.

    Kan feilene være:
    1. Eggene var for små?
    2. Jeg stekte for lenge?
    3. Jeg skar for tykke skiver?

    1. Det er veldig vanskelig for meg å si hva som har gått galt, men det kan høres ut som om du har brukt for mye mel i oppskriften.

  60. Hei Trine,

    Takker for super oppskrift, disse blir alltid vellykket og er populære blandt store og små 🙂

  61. Hei Trine! Jeg har lagd disse noen ganger, men har du tips til hvordan unngå at de blir så harde? Jeg steker de som anbefalt, én gang.

  62. Hei, lurer på sukkermengden, i boka di står 175 gram, på bloggen står d 250 gram…….hvor mye bruker du?

  63. Hei, jeg har disse i ovnen nå, og er veldig spent på resultatet. Må innrømme at jeg sleit skikkelig med det siste trinnet, dvs når mel og bakepulver skal røres inn. Fram til da, brukte jeg slikkepott, men det holdt selvsagt ikke til alt melet, så det ble eltekrok. Men jeg er redd for at det er for tøft for deigen. Hva rører du melet inn med?
    Deigen smakte nydelig, så jeg håper det blir bra til slutt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.