Det var min gode venninne Liv som gjorde meg oppmerksom på denne lille, enkle og velsmakende delikatessen. Etterhvert har den blitt et «must» til kaffen, både i Uren Luren og på Nisseberget. Men for at du skal være advart på forhånd: pass på tennene! Kaken er og skal være ganske hard – for det er meningen at den skal dyppes i kaffe eller espresso, og da blir den helt passe. Vel, egentlig skal den dyppes i den italiensk dessertvinen Vin Santo, men det passer seg nok best i mer festelige anledninger. Og her kommer nok en advarsel: biscotti er også vanedannende…

Til ca 70 biscotti trenger du:
200 gram mandler, snittet eller hakket
3 egg
250 gram sukker
3 ss vaniljesukker
1 klype salt
skallet av 1 sitron
ca 400 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver

Fremgangsmåte:

  1. Rist mandlene raskt og under omrøring i en panne. Sett til side.
  2. Rør eggeplommene godt sammen med sukker og vaniljesukker i en vid bolle. Syivpisk eggehvitene sammen med en klype salt. Skjær dem inn i eggedosisen, litt om gangen.
  3. Bland i revet sitronskall og de ristede mandlene. Bland bakepulver og hvetemel og sikt det i blandingen. Elt alt sammen til en glatt deig, tilsett evt mer mel.
  4. Form ca 2 cm tykke deigruller og legg dem på en plate kledd med bakepapir.
  5. Stekes på 175 grader i ca 35 minutter, til overflaten er lysebrun. Skjæres straks i ca 1 cm brede, skrå biter, med en skarp kniv. Avkjøles og oppbevares i en lufttett boks.
  6. Serveres med sterk kaffe eller espresso, eller Vin Santo – hvis du har.

Nå er det bare å fylle opp kakeboksen!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!Jeg har stor glede av bloggen din og når jeg nå leter etter en oppskrift på Biscotti havnet jeg hos deg igjen 🙂 Men jeg lurer: Er det riktig at det ikke er smør i oppskriften?Hilsen Siri

  2. Hei Siri!Så hyggelig at du liker matbloggen min! Har gått gjennom oppskriften på nytt, og det stemmer at det ikke skal være smør i den! Følg oppskriften og du får garantert en stor smaksopplevelse! Lykke til! 🙂 Trine

  3. Hei igjen! Takk for svaret. Nå kan jeg opplyse om at biscotti uten smør ble en julegavevinner! Fra kilder med sammenligningsgrunnlag sies det at de smaker minst like godt som Lars Lians sine :)Hilsen Siri

  4. Takk for koselig tilbakemelding! Jeg har ikke smakt Lars Lians biscotti, men jeg har fremdeles til gode å smake på bedre biscotti enn disse ;).

  5. Takk for en kjempefin blogg! Den åpenbarte seg for meg da jeg søkte på Oreokake for en stund siden. Har prøvd mange av oppskriftene, og kommer nok til å prøve mange flere 🙂 Da jeg lagde Biscotti kastet familien seg over resultatet med liv og lyst. Min datter på 13 år spiste på seg en liten skade i den nye tannreguleringen ;). Har et spørsmål ang størrelse og form på Biscotti. Jeg trodde deigen skulle flyte litt ut under steking, men formen holdt seg ganske uforandret. Mine ble derfor litt små og ganske runde. Har jeg gjort noe galt med deigen, eller må jeg bare forme de litt mer flate før steking?

  6. dette var virkelig en suksess!jeg har nøtteallergi, så jeg byttet ut mandlene med ristede solsikkekjerner. meget vellykket!..nå står et brett sjokoladbiscotti i ovnen, har store forhåpninger :)—> gunnhild

  7. Bakte disse i går – men med en liten vri 🙂 Hadde ikke sitron så jeg brukte limeskall istedet, og i tillegg tilsatte jeg en god del mandeldråper for å få enda tydeligere mandelsmak. Helt fantastisk! Ser ut til at jeg må lage enda en vending før julen er her 😉 Men hvor mange slike deigruller skal man lage? Jeg lagde bare 2, og de ble litt store og ikke 100% crunchy. Men fortsatt utrolig deilige da 😉 Men tenkte at neste gang så lager jeg kanskje 3 deigruller og ser om de blir enda litt hardere da 🙂
    Har hørt mye om bloggen din, men har først nå surret meg inn her. Kjempefin! Og veldig mange fristende oppskrifter. Lagde pepperkakene dine i går også – nam!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste