Biff Gyudon er en kjapp og smakfull kjøtt- og risrett med japanske aner, som på kort tid er blitt veldig populær hjemme hos oss, spesielt hos junior på 13. Det er rett og slett en bolle ris som er toppet med biff og løk i en litt søt soyasaus, sammen med egg og andre godsaker. Prøv den, kanskje du også får en ny favoritt?

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

500-600 g entrecôte (gjerne i helt stykke)
4 dl sushiris
5 1/2 dl vann + 1/2 ts salt
2 gul løk , i tynne båter
1 rød paprika , i tynne strimler (kan sløyfes)
nøytral olje til steking
1 ts sukker
1 dl teriyakisaus
1 dl kyllingkraft (eller utblandet fond/buljong)
1-2 ss soyasaus
3 vårløk , finsnittet
syltet ingefær
sesamfrø
chiliflak
2 egg

SLIK GJØR DU

JAPANSK RISBOWL MED BIFF OG LØK

Ha kaldt vann, sushiris og litt salt i en kjele og kok opp. La det koke i 10 minutter med lokk. Slå av varmen og la risen stå å trekke med lokket på (viktig) i ytterligere 15 minutter.

Del kjøttet i 2-3 biter og skjær det i løvtynne skiver. (Legg gjerne kjøttet i fryseren i ca. 1 time før du skjærer det opp, da er det enklere å skjære i tynne skiver.) Kok eggene i 7-8 minutter og avkjøl dem i kaldt vann.

Skjær opp grønnsakene som angitt. (Jeg har også tilsatt litt rød paprika for at det skal mette litt mer, men det kan droppes eller erstattes med litt mer løk.) Mål opp kyllingkraft og teriyakisaus.

Finn frem en stekepanne eller vid kjele, ha i litt nøytral matolje og stek løken et par minutter. Tilsett paprika og rør godt sammen. Tilsett sukkeret og la det surre til løken er blank og myk. Legg til side. Stek kjøttet på høy varme (i nøytral olje) mens du rører hele tiden. La det steke i et par minutter, tilsett løkblandingen, teriakisaus og kraft. La det stå å putre et par minutter. Smak til med litt soyasaus, og eventuelt litt mer sukker om nødvendig. Fjern skallet på eggene og del dem i to.

Ha risen i en liten bolle og fordel kjøtt- og løkblandingen oppå. Topp det hele med finsnittet vårløk, syltet ingefær, 1/2 egg, sesamfrø og gjerne et par klyper chiliflak – og nyyyt!

JAPANSK RISBOWL MED BIFF OG LØK

TIPS

  • Dersom du lager halv porsjon av oppskriften kan du steke kjøttet i løk- og paprikablandingen (dvs. at du ikke trenger å ta ut løkblandingen før du skal steke kjøttet).
  • Bytt gjerne ut entrecôten med kjøttdeig hvis du ønsker å lage en hverdagsvariant av denne retten.
  • Lag gjerne soyamarinerte egg, se denne oppskriften.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste