Det er fredag og tid for fredagspizza! Her kommer en variant vi ofte lager hjemme hos oss, nemlig Pizza Parma. Pizzabunnen stekes først med tomatsaus og mozzarella, og toppes med parmaskinke straks den er ute av ovnen. Pizzaen toppes deretter med en smakfull salat som lages av ruccula, revet sitronskall, parmesan og pinjekjerner - en frisk og smakfull kombo som tar pizzaen til nye høyder! Anbefales!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PIZZABUNN

450 g pizzamel eller siktet hvetemel
3 dl vann (ca. 20 grader)
1/4 ts salt
1 klype sukker
15 g gjær eller 1 ts tørrgjær
1 ss olivenolje

TOMATSAUS

400 g hermetiske tomater , hakkede
1-2 fedd hvitløk , finhakket (ca.)
1 ss olivenolje
2 klyper chiliflak
1 klype sukker
salt og pepper

GARNITYR & SALAT

2 mozzarella
100 g parmaskinke
75 g ruccula
1/2 sitron , finrevet skall
2 ss parmesan , finrevet
3 ss pinjekjerner , ristet
2 ss extra virgin olivenolje

SLIK GJØR DU

Ha mesteparten av pizzamelet, salt, sukker, gjær og vann i bakebollen. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekroker på lav hastighet, og spe på med resten av melet. Spe eventuelt med mer vann dersom deigen virker tørr, eller mer mel dersom den virker løs. Øk til middels hastighet og kjør deigen i ca. 10 minutter. Tilsett olivenolje og elt i ca. 5 minutter til, til du har en fin og smidig deig. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen etterheve til ca. dobbel størrelse. Det tar omtrent 1 time. Pizzadeigen blir imidlertid aller best dersom du lar den heve over natten i kjøleskapet (les mer her).

Mens pizzadeigen hever lager du tomatsausen. Hell tomatene i et dørslag og la dem stå å renne av i ca. 15 minutter uten at du rører i dem. Ha de avrente tomatene i en liten bolle og tilsett finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med sukker, salt og pepper, samt litt chiliflak dersom du ønsker litt sting i sausen. Ønsker du en slett saus kan du kjøre den med en stavmikser eller blender, men selv foretrekker jeg den slik den er. La gjerne sausen stå å trekke i romtemperatur en stund, slik at alle de gode smakene får satt seg.

Sett stekeovnen på maksimal temperatur og sett samtidig et bakestål/bakesten i ovnen ca. 45 minutter før du skal begynne å steke pizzaen.

Ha rucculaen i en salatbolle. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Vend salaten sammen. Ha deretter i finrevet sitronskall og parmesan. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne til de tar litt farge, og dryss dem over salaten.

pizza

Ha den ferdighevede deigen på melet bakebord og del den i 2 eller 4 jevnstore biter. La deigen gjerne hvile på bakebordet i noen minutter før du kjevler den tynt utover (eller baker ut med hendene). Legg deigen på en pizzaspade eller et bakepapirkledd bakebrett. Smør tomatsausen jevnt over, men ikke helt ut i kantene, og fordel deretter mozzarella over (riv den i mindre biter med fingrene). Ha pizzaen over på det oppvarmede underlaget og la den steke til den har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden. I min stekeovn tar det 6-7 minutter (300 grader). Fordel parmaskinke umiddelbart over den ferdigstekte pizzaen, og ha salaten oppå (eller server den ved siden av). Server og nyt pizzaen umiddelbart!

Pizza Parma med ruccula- og parmesansalat

TIPS

  • Ta gjerne en titt på dette innlegget under TIPS & TING, hvor jeg har samlet alle tips og triks som kommer godt med når du skal lage pizza.
  • Vil du heller steke pizzaen på grillen kan du ta en titt her.
  • Alle pizzaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste