tataki, nudelsuppe og key lime pie

Inviter til festelig januarfest med en smakfull treretters meny, hvor det meste kan gjøres ferdig tidligere på dagen eller dagen før. Denne menyen serverte vi til våre venner forrige helg, til stor glede for både voksne og tenåringer. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

 

# FORRETT #

 

Vi starter med en enkel, men smakfull laksetataki med ponzusaus, som kan gjøres klar tidligere på dagen. Legg tatakien i fryseren en times tid før servering, da blir den enklere å skjære opp i pene skiver.

#HOVEDRETT #

 

Til hovedrett anbefaler jeg asiatisk nudelsuppe med kylling. Server gjerne soyamarinerte egg som tilbehør, det setter en ekstra spiss på retten. Kraften og de soyamarinerte eggene kan gjerne gjøres klar dagen før. Grønnsaker skjæres opp på formiddagen, mens kyllingen stekes rett før gjestene kommer. Når gjestene sitter til bords fylles suppebollene med nudler, kylling og grønnsaker etter ønske, før den rykende varme kraften øses over det hele. Yummy!

Asiatisk nudelsuppe med kylling

 

# DESSERT #

 

Som en søt avslutning er det alltid populært med Key lime pie, som du enten kan lage i porsjonsformer eller som en stor pai. Den kan gjerne lages dagen før den skal serveres.

Key lime pie liten

# VINTIPS

 

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser. Der får du også tips om alkoholfrie alternativer. Sjekk gjerne også ut Sara Døschers vintips til noen av oppskriftene mine, du finner dem samlet her.

 

VELBEKOMME!

 

Lyst på flere menyforslag? Sjekk gjerne ut de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Testet denne menyen i helga med gjester. Alle var enig om at dette var veldig godt med mange spennende smaker. Kommer til å lage dette igjen. Tusen takk for nydelige oppskrifter Trine. Et lite spm til; hvilke service bruker du på bildene dine. Flotte suppeskåler.

    1. Det er alltid så hyggelig å høre at andre liker oppskriftene mine også! Tusen takk for tilbakemeldingen!

      Når det gjelder servise så bruker jeg mange ulike (har en av hver). Hvis du mener suppeskålen med den asiatiske nudelsuppen så er den dessverre ikke merket (og kjøpt for mange år siden).

  2. Har du noe tips til hva som kan erstatte kondensert melk i Key Lime Pai?… for oss som må ha melkefritt 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste