Annonse

ASIATISK NUDELSUPPE MED KYLLING

Jeg slutter aldri å la meg fascinere over de deilige smakene man kan få ut av tilsynelatende kjedelige krydder, og med den riktige kombinasjonen av krydder kan du nesten skape magi!

Jeg har inngått et samarbeid med Santa Maria, og ved å bruke deres krydder skal jeg i løpet av 2018 ta dere med på en spennende reise i gode smaker. Første stopp på reisen er Asia og denne deilige nudelsuppen med kylling, hvor blant annet stjerneanis, kanel, nellik, fennikelfrø og korianderfrø spiller hovedrollen. Et lite tips er å riste krydderet lett i en tørr kjele først, for å få mest mulig smak ut av det - før de øvrige ingrediensene tilsettes.

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4 porsjoner
  • Time: CA. 30 MINUTTER
  • Kjøkken:
  • Type rett: ,
Annonse

Ingredienser

KRAFT

1 Santa Maria kanelstang
3 Santa Maria stjerneanis
4 Santa Maria hel nellik
1 ts Santa Maria korianderfrø
1 ts Santa Maria fennikelfrø
1 rødløk , i tynne skiver
25 g ingefær , i tynne skiver
1 rød chili , i tynne skiver
14 dl kyllingkraft eller utblandet fond/buljong
2 ss Santa Maria fiskesaus (smak til)
1 ss brunt sukker (smak til)

GARNITYR

400 g kylling
200 g Santa Maria ramennudler
125 g spinat
4 vårløk , finsnittet
1 lime , i båter
Santa Maria ketjap manis
Santa Maria Sriracha med hvitløk
sesamfrø , ristet
koriander

SLIK GJØR DU

Rist kanelstang, stjerneanis, nellik, korianderfrø og fennikelfrø i en tørr kjele i 2-3 minutter. Rør med en tresleiv eller lignende slik at krydderet ikke blir brent – og nyt den deilige duften som legger seg i rommet. Tilsett kyllingkraft, løk, chili (fjern de hvite frøene) og ingefær, og kok opp. La det småkoke i 15-20 minutter slik at de gode smakene fra krydderet får satt seg, sil kraften, og smak til med fiskesaus og sukker.

Mens kraften koker gjør du klar kyllingen. Du kan enten benytte ferdig grillet kylling som du deler i passende biter, du kan steke opp rå kylling i biter, eller du kan gjøre som meg – steke hele kyllingfileter som skjæres opp i skiver rett før servering (se tips her).

Rett før servering har du ramennudlene i en stor kjele med kokende vann og koker dem i 3 minutter. Sil av vannet.

Fordel nudlene i 4 boller/dype tallerkener, sammen med kylling, spinat, vårløk og frisk koriander. Hell kraften over garnityret og server suppen umiddelbart. Drypp over ristet sesamfrø, limesaft, sriracha og ketjap manis etter smak og behag – og nyyyt!

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Santa Maria Norge, som blant annet forhandler krydder og andre produkter som benyttes i asiatiske retter. Les mer om det asiatiske spiskammeret og dets spennende ingredienser her.

Krydder fra Santa Maria blir grundig renset i flere trinn, og gjennomgår ulike tester for å sikre at produktet er trygt og at det inneholder riktig mengde flyktige oljer som er viktige for smaken. Sluttproduktet er 100% rent. Santa Marias produkter finner du hos Coop og butikker i Norgesgruppen.

  1. Denne var veldig god. Minnet om hva vi fikk i vietnam. Blir nok enda bedre med hjemmelaget kyllingkraft. Det blir neste gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits