Jeg slutter aldri å la meg fascinere over de deilige smakene man kan få ut av tilsynelatende kjedelige krydder, og med den riktige kombinasjonen av krydder kan du nesten skape magi - som for eksempel i denne suppen. Krydderet gir en nydelig smak til kraften, som ved servering får selskap av kylling, nudler, spinat, sriracha og annet godt. Dette er en suppe jeg ofte serverer når vi har gjester og er mange til bords, og den slår alltid an.

Ingredienser

KRAFT

1 kanelstang
3 stjerneanis
4 hel nellik
1 ts korianderfrø
1 ts fennikelfrø
1 rødløk , i tynne skiver
25 g ingefær , i tynne skiver
1 rød chili , i tynne skiver
14 dl kyllingkraft eller utblandet fond/buljong
2 ss fiskesaus (smak til)
1 ss brunt sukker (smak til)

GARNITYR

400 g kylling
200 g ramennudler
125 g spinat
4 vårløk , finsnittet
1 lime , i båter
ketjap manis
Sriracha
sesamfrø , ristet
koriander

SLIK GJØR DU

Asiatisk nudelsuppe med kylling

Rist kanelstang, stjerneanis, nellik, korianderfrø og fennikelfrø i en tørr kjele i 2-3 minutter. Rør med en tresleiv eller lignende slik at krydderet ikke blir brent – og nyt den deilige duften som legger seg i rommet. Tilsett kyllingkraft, løk, chili (fjern de hvite frøene) og ingefær, og kok opp. La det småkoke i 15-20 minutter slik at de gode smakene fra krydderet får satt seg, sil kraften, og smak til med fiskesaus og sukker.

Mens kraften koker gjør du klar kyllingen. Du kan enten benytte ferdig grillet kylling som du deler i passende biter, du kan steke opp rå kylling i biter, eller du kan gjøre som meg – steke hele kyllingfileter som skjæres opp i skiver rett før servering (se tips her).

Rett før servering har du ramennudlene i en stor kjele med kokende vann og koker dem i 3 minutter. Sil av vannet.

Fordel nudlene i 4 boller/dype tallerkener, sammen med kylling, spinat, vårløk og frisk koriander. Hell kraften over garnityret og server suppen umiddelbart. Drypp over ristet sesamfrø, limesaft, sriracha og ketjap manis etter smak og behag – og nyyyt!

Asiatisk nudelsuppe med kylling

TIPS

 • Kraften kan gjerne gjøres ferdig dagen før.
 • Server gjerne soyamarinerte egg som tilbehør, se oppskrift her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne var veldig god. Minnet om hva vi fikk i vietnam. Blir nok enda bedre med hjemmelaget kyllingkraft. Det blir neste gang.

 2. Denne ble umiddelbart kåret til mannens nye favorittrett her i huset! Brukte økologisk kyllingfond fra Maggi, synes det fungerte bra.

 3. Jeg spiser ikke kjøtt, men ønsker likevel å lage denne suppen. Har du noen tips til hva kyllingen kan byttes ut med, slik at retten passer vegetarianere?

 4. Veldig annerledes og veldig god suppe, smaken minner litt om julekrydder. Takk for at du presenterer noe nye og spennende smaker.

  1. Stjerneanis er ganske viktig for at kraften skal få sin karakteristiske smak. Men, det blir nok godt uansett – mulig du bør justere litt med de andre ingrediensene. Lykke til!

 5. Hei Trine,

  Takk for god å spennende oppskrift, lette etter og ha sett denne etter en mer klassisk ramen oppskrift på bloggen din. Skulle du ha tid og mulighet til å lage dette en dag hadde jeg gjerne testet den!

 6. Hellemåne dette var sinnsykt godt!! Lett å lage, autentisk og deilig. Byttet ut spinat med finsnittet nykål og la til litt sprøstekt løk på toppen i skålen, fantastisk!

  1. Ved å varme/riste hele krydder i en tørr, varm stekepanne får man frem det lille ekstra i krydderet. Man har dem et par minutter i stekepannen til de begynner å lage en “poppelyd”, til fuktigheten i krydderet har fordampet og de begynner å ta litt farge.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste