Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

TI FARGERIKE KYLLINGSALATER

La deg inspirere til å lage varierte, smakfulle og fargerike salater med kylling i hovedrollen. Her har jeg samlet ti salater som kombinerer saftig kylling med friske grønnsaker, frukt, bær, urter og smakfulle dressinger. Perfekte salater som ser flotte ut og som er kjempegode på smak, både til lunsj, middag eller kvelds.

INVITER TIL MEZEFEST!

Meze eller mezze er en tradisjonell måte å nyte mat på i mange land rundt Middelhavet og Midtøsten, som for eksempel Tyrkia, Hellas, Libanon og Kypros. Å servere meze handler ikke bare om maten, men også om å skape en sosial ramme hvor familie og venner samles rundt bordet. Ulike smakfulle og fargerike småretter settes midt på bordet for å deles. Her har jeg samlet noen mezeretter jeg selv liker å lage. Velg gjerne 5-6 retter når du inviterer til et mezemåltid.

TRINES BESTE UKEMENYER

Sulten på litt ny middagsinspirasjon mellom to permer? Eller er du på jakt etter en gave til den som «har alt»? Da vil jeg tipse om min nye kokebok Trines beste ukemenyer. Her finner du ti smakfulle og varierte ukemenyer med middagstips til travle hverdager og helgedager med litt bedre tid. Og ti deilige desserter! Boken inneholder oppskrifter som passer året rundt, alt fra varmende gryteretter til spennende fiskeoppskrifter, mettende salater og grillmat. Mange av oppskriftene er nye og ikke å finne på bloggen.

VELKOMMEN TIL TRINES MATKLUBB!

Som medlem i matklubben min får du tilgang til alle oppskrifter, artikler og menyer på Trines matblogg, samt andre medlemsfordeler.

Mange oppskrifter vil fortsatt være tilgjengelig for alle, men de fleste nye oppskrifter vil være forbeholdt medlemmer. Alle oppskrifter for «unge kokker» vil fortsatt være gratis å bruke.

17. MAI-MENYEN: RØKT LAKS MED OSTEKREM, BACONSURRET KYLLING & PAVLOVAKRANS

Har du middagsmenyen til 17. mai klar? Hvis ikke så kan jeg anbefale denne smaksrike menyen med en silkemyk ostekrem toppet med røkt laks og granateplekjerner til forrett. Hovedretten lages på grillen, gled deg til baconsurrede kyllinglår og fargerike grønnsaker – og ikke minst en deilig pavlovakrans med bringebærkrem til dessert. Det meste kan forberedes på forhånd, slik at du kun har den siste finishen + grilling rett før servering.

PÅSKEMENYEN; LAKSETERTE, LAMMECARRé MED URTELOKK OG PANNA COTTA MED MANGO

Inviter på en deilig lammemiddag i påsken! Lyst til å prøve deg på lammecarré med urtelokk, eller foretrekker du heller å sette en lammestek på bordet? Her finner du oppskrift på begge deler. Som forrett foreslår jeg miniterter med laks, og som en søt avslutning passer det godt med påskegule panna cotta med mango og deilig topping.

ENDELIG FREDAG – TI FAVORITTER TIL HELGEN

Endelig fredag! Det er noe spesielt med helgen. Lange late morgener, sene kvelder, lave skuldre og fri! Kanskje også med familie eller venner på besøk? Uansett er det tid og rom for å bruke litt ekstra tid på kjøkkenet for å lage noe ekstra godt. Her er noen av de mest populære helgerettene på bloggen. Hva er din helgefavoritt?

MENY; COPPASKINKE, SKREI MED CHORIZOSALSA & SITRONTERTE

I brukerundersøkelsen jeg gjennomførte for et par uker siden var det mange som ga uttrykk for at de setter pris på treretters-menyene mine. Jeg har derfor satt sammen en ny smakfull meny. Til forrett foreslår jeg coppaskinke med småbladsalat, og det hele toppes av en deilig fikenvinaigrette. Til hovedrett kan jeg friste med sesongens deilige skrei med søtpotetmos og chorizosalsa. Desserten er en syrlig og smakfull sitronterte som er toppet med et mykt og søtt marengslokk, en perfekt smakskombo!

TAPAS TAPAS!

Av besøksstatistikken på bloggen ser jeg at det er mange som lager tapas for tiden. Jeg har derfor tatt et dykk i arkivet og funnet frem de beste tapasoppskriftene på bloggen, slik at du har alt samlet. Hva er din favoritt?

TOLV POPULÆRE GRYTERETTER

Når vinterkulden setter inn smaker det ekstra godt med en varmende gryterett eller ovnsrett. Med gode råvarer og spennende krydder er det ikke mye som skal til for å skape magi i gryta. Her er de tolv mest populære gryterettene på bloggen det siste året, med alt fra den populære kjøttgryten fra Burgund, til kyllingcurry, lasagne og en deilig fiskegryte med asiatiske smaker – smakfulle oppskrifter som er laget av mange av mine lesere, om og om igjen…

BLI MED PÅ MATREISE TIL PIEMONTE!

Bli med på en unik matreise til Piemonte 23-27. mai! Denne gangen har vi leid to store villaer med svømmebasseng og alle fasiliteter i Canelli i provinsen Asti. Her skal vi lage mat sammen, det blir flere matkurs, med både meg og dyktige Caroline som bor i Italia, som er kokk og har et stort hjerte for det tradisjonelle italienske kjøkken. Vi skal selvfølgelig også spise på gode lokale restauranter, og vi skal blant annet på sightseeing, shopping, vinsmaking og smake på lokalprodusert mat. Vi får også besøk fra vingården som produserer min vin, Trines vin Piemonte Barbera.

MATKASSER FRA HELLOFRESH

I en hektisk hverdag kan det ofte være en utfordring å finne tid til å planlegge og handle inn til sunne og varierte middager. Da kan matkasser være en god løsning. Jeg har i løpet av de siste tre ukene testet matkasser fra HelloFresh, med gode erfaringer. Har du også lyst til å teste HelloFresh? Les mer om mine erfaringer og få rabattkode her!

ÅTTE ONE POT-FAVORITTER

«One pot»-retter har blitt veldig populært, og det er slett ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Her går nemlig alt rett og slett i en og samme gryte, de gode smakene får utvikle seg – og ikke minst, du sparer både tid og oppvask. Her har jeg samlet åtte populære one pot-retter. Hva er din favoritt?

TI POPULÆRE FISKERETTER

Fisk- og sjømat er sunt og ikke minst veldig, veldig godt. Fisk- og sjømatoppskriftene er også blant de mest populære på bloggen, og jeg får ofte hyggelige tilbakemeldinger fra dere lesere som forteller om gode matopplevelser. Jeg har tatt et lite dykk i bloggstatistikken og funnet frem de ti mest populære fiskeoppskriftene.

TRINES MATBLOGG – 17 ÅR!

Hurra, i dag er det 17 år siden jeg opprettet Trines matblogg! 🎉 Siden den gang har jeg publisert mer enn 3000 oppskrifter og artikler, samt 400 ukemenyer. Besøkstallene det siste året har vært økende, noe jeg er veldig stolt av tatt i betraktning av at det stadig kommer nye aktører og plattformer til. Tusen takk for følget i nok et matbloggerår!

DE 15 MEST POPULÆRE HVERDAGSMIDDAGENE

Jeg har tatt en titt på statistikken for å se hvilke hverdagsretter som var mest populære. Her har jeg samlet de 15 oppskriftene som fikk flest “klikk”, i tilfeldig rekkefølge. Hva er din hverdagsfavoritt?

JEG ØNSKER DERE ALLE EN RIKTIG GOD JUL!

Snart ringes julen inn. Julematen er kjøpt inn, julebakst og konfekt er i boks, huset er rent og julepyntet, julegavene er pakket og klar – og alle årets juleoppskrifter er publisert og delt. Nå logger jeg av og tar juleferie!

 

Lurer du på noe om julematen?

SJU KONFEKTFAVORITTER

En kveld i løpet av den siste uka før jul kommer døtrene mine Anette og Emilie på besøk for å lage konfekt. Vi lager store porsjoner som vi deler mellom oss. Det er både en hyggelig og ikke minst praktisk tradisjon. Her er noen av våre favoritter, hva er din konfektfavoritt?

DESEMBERMENYEN; CROSTINI, KALKUN OG HVIT SJOKOLADEMOUSSE

Inviter til en hyggelig førjulskveld med en enkel, men smakfull treretters meny. På menyen står crostini med parmaskinke og pepperrotkrem, langtidsstekt kalkunbryst med appelsinsaus og en lun søtpotetsalat. Og det hele rundes av med en silkemyk hvit sjokolademousse med bringebærcoulis og friske bær. Håper det frister!

KJØP TRINES JUL TIL RABATTERT PRIS!

Nå kan du bestille TRINES JUL til rabattert pris, fraktfritt levert hjem i din egen postkasse. Prisen er kr. 249 (ordinær pris er 479). En ypperlig julegave til noen du er glad i eller kanskje en liten førjulsgave til deg selv og familien?

INVITASJON TIL FØRJULSKVELD I SARPSBORG 28. NOVEMBER

Velkommen til en julepyntet Tune prestegård og en koselig førjulskveld med julestemning, god mat og drikke! Det vil bli servert fingermat inspirert av oppskrifter fra TRINES JUL. Det vil også bli bokbad, boksignering og anledning til å smake på TRINES VIN Piemonte Barbera.

TIPS & TRIKS FOR PERFEKTE KANELBOLLER

Hurra for kanelbollens dag 4. oktober!

Jeg elsker søt gjærbakst, og spesielt kanelboller. Det vet jeg dere lesere også gjør da kanelboller er en av de mest populære oppskriftene på bloggen, år etter år. Å bake smakfulle og myke kanelboller er lett som bare det, når du har en god oppskrift og kan triksene som gir perfekt deig og et smakfullt sluttresultat. Les mer og få den beste oppskriften på kanelboller, samt tipsene og triksene som gir perfekt bakst her.

INVITASJON TIL FØRJULSKVELD I TRONDHEIM 14. NOVEMBER

Velkommen til en koselig førjulskveld med julestemning og god mat, til en litt forsinket feiring av kokeboken min TRINES JUL! I løpet av kvelden blir det bokbad med Klaus Sonstad, hvor jeg vil fortelle litt fra boken, og dele mine beste tips og triks for å få jula i hus. Det vil også bli servert en treretters middag, inspirert av oppskrifter fra TRINES JUL. Les mer og meld deg på her!

REISEBREV FRA PARIS

Så ble det endelig matreise til Paris, tre år forsinket pga. covid! Med på turen, som var i regi av ByK, hadde jeg med meg en gruppe matglade og reiselystne lesere, en kjempefin gjeng!

DE 15 MEST POPULÆRE SUPPENE PÅ BLOGGEN

Det går med stormskritt mot mørkere og kaldere tider, og da smaker det ekstra godt med en varmende, mettende og smakfull suppe. Suppeoppskriftene har alltid vært populære på bloggen, og jeg har i skrivende stund mer enn 150 av dem på bloggen. Noen supper er imidlertid mer populære enn andre, og jeg har derfor plukket frem de femten mest populære oppskriftene det siste året. Her er det supper til både hverdag, helg og fest! Kanskje du finner din favoritt, eller kanskje du får en ny?

MINE 10 BESTE KYLLINGRETTER

Kylling er en populær og anvendelig råvare som du kan lage utrolig mye godt med. Om du har muligheten til det så velg kylling fra en produsent som har fokus på dyrevelferd – det merker du på smaken og kvaliteten. Her er ti av mine favorittretter med kylling, i uprioritert rekkefølge.

HURRA! 10-ÅRSJUBILEUM SOM KOKEBOKFORFATTER – KOKEBOKTILBUD!

Den 20. august er det 10 år siden min første kokebok TRINES MAT kom ut, og jeg kan derfor feire 10-årsjubileum som kokebokforfatter! TRINES MAT er kokeboken jeg alltid har ønsket meg, og flere med meg tydeligvis, for TRINES MAT er tidenes mest solgte kokebok med 200 000 eksemplarer!

Det må selvsagt feires, blant annet med kokeboktilbud. Men først et lite tilbakeblikk, ti år tilbake i tid.

Min Handleliste