17. MAI-MENYEN: RØKT LAKS MED OSTEKREM, BACONSURRET KYLLING & PAVLOVAKRANS
Har du middagsmenyen til 17. mai klar? Hvis ikke så kan jeg anbefale denne smaksrike menyen med en silkemyk ostekrem toppet med røkt laks og granateplekjerner til forrett. Hovedretten lages på grillen, gled deg til baconsurrede kyllinglår og fargerike grønnsaker – og ikke minst en deilig pavlovakrans med bringebærkrem til dessert. Det meste kan forberedes på forhånd, slik at du kun har den siste finishen + grilling rett før servering. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.
# FORRETT #
Vi starter med røkt laks med en silkemyk ostekrem, granateplekjerner og dill. En smakfull, enkel og rustikk delerett som nytes på baguetteskiver. Ostekremen kan gjøres ferdig dagen før, mens toppingen bør haes på rett før servering.
#HOVEDRETT #
Planlegger du å grille? I så fall kan jeg anbefale baconsurrede kyllinglår med grillede grønnsaker, couscous og basilikumpesto – en rett som alltid slår an hjemme hos oss. Kyllingrullene, pestoen og grønnsakene kan gjøres klar på forhånd, slik at alt er klargjort til grilling!
# DESSERT #
Som en søt avslutning vil jeg anbefale en himmelsk god pavlovakrans med bringebærkrem og friske bær. Pavlovakransen kan gjøres klar flere dager på forhånd, men bør fylles og dekoreres umiddelbart før servering.
VELBEKOMME!
Lyst på flere menyforslag? Alle 17. mai-menyene finner du samlet her. Sjekk gjerne også ut de øvrige menyene på bloggen her.