Gjør det enkelt og lag en smakfull og rustikk delerett til forrett eller aperitif. Her har jeg laget en silkemyk ostekrem som toppes med blant annet skiver av røkt laks, granateplekjerner og frisk dill. Serveres på ristet baguetteskiver og nytes i godt selskap, gjerne med deilige bobler i glasset. Prøv det du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

125 g kremost , naturell
1 dl kremfløte
200 g røkt laks i skiver
1/2 granateple , kjernene
1/2 (økologisk) sitron , finrevet skall
nykvernet sort pepper
frisk dill
1-2 baguetter , i skiver

SLIK GJØR DU

Røkt laks med ostekrem, granateple og dill

Kjør kremosten i en kjøkkenmaskin eller stavmikser med visper til den er jevn, og tilsett deretter kremfløten litt etter litt. Visp til det er kremete.

Bre ostekremen jevnt utover midt på et serveringsfat og fordel skivet røkt laks oppå. Topp det hele med finrevet sitronskall, nykvernet sort pepper, granateplekjerner og frisk dill. Drypp gjerne litt av din beste olivenolje over rett før servering.

Rist baguetteskivene (ca. 12 stk.) i brødristeren eller i stekeovnen.

Serveres som «delerett» med ristede baguetteskiver, som toppes med ostekrem, røkt laks og litt av det øvrige tilbehøret.

 

Røkt laks med ostekrem, granateple og dill

TIPS

  • Jeg har brukt Snøfrisk naturell kremost som er laget av både geitemelk og kumelk, men du kan benytte naturell kremost basert på kun kumelk også.
  • Baguetten kan byttes ut med ferskt brød, rugbrødchips eller hjemmelaget knekkebrød.

Røkt laks med ostekrem, granateple og dill

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne forretten høres veldig god ut, men lurer på hvor lenge før man kan lage den klar på forhånd når den skal være til 11 stk? Uten at brødet blir mykt liksom?

  2. Denne enkle, smakfulle retten er fantastisk! På selveste 17. mai står den på menyen igen.

  3. Hei, tenkte og lage dette til et skole prosjekt der vi skal lage en 3 retters middag til 15 stykker (med budsjett på 2000.) og jeg lurte på hvor mye av idigrensene jeg trenger for og lage en foret til 15 stykker.

    1. Denne oppskriften er beregnet til ca. 6 personer, så da bør det gå greit om du ganger opp alle ingrediensene med 2,5. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste